Home Gastvissers Arjan, de scharren jager aan het Calland kanaal

Arjan, de scharren jager aan het Calland kanaal

Advertenties

Hoi Peter,

Afgelopen donderdag nog maar een keer naar het Calandkanaal getrokken; niet omdat het moet maar omdat het kan! Eerst weer even langs Bergen op Zoom om m’n aas op te halen bij Brouwers hengelsport en dan door naar Rotterdam. Om 10:40 aangekomen met hoog water om 13:45; mooi op tijd dus! Spulletjes klaar gemaakt en eerst maar een boterhammetje gegeten omdat de stenen rand nog net niet onder stand en ik geen zin had om naar beneden te lopen met mn spullen. Tegen 11;00 gingen de eerste lijnen het water in; een hengel met afhoudertjes en een met korte dwarrellijntjes.

Arjan, de scharren jager aan het Calland kanaal

De hengel met afhoudertjes op een meter of 70 gelegd en de andere een flink stuk verder. Vanaf de eerste worp begon het eigenlijk al te lopen, vooral op de hengel die wat dichterbij lag.

Na een half uurtje ben ik ook met de tweede hengel wat dichterbij gaan vissen en was er vrijwel geen verschil meer te merken tussen de verschillende onderlijnen. Wel bleek de schar vandaag echt de voorkeur te hebben voor de kleine slikzagertjes. Wat ook opviel was het formaat van de schar; ik trof het vandaag en de gemiddelde maat lag toch een stuk boven de voorgaande keer.

Tot iets voor hoog water lekker gevist met vrijwel iedere worp vis en vaak een doublet of een triplet.

Arjan, de scharren jager aan het Calland kanaal

Bij het kenteren van het tij ging ook de beet er een beetje uit maar zodra de stroming er met afgaand water weer een beetje in kwam was ook de schar weer terug. Uiteindelijk om 15:30 gestopt. Naast een schar of 70 heb ik met afgaand water ook nog 6 ondermaatse wijtingen en een steenbolk gevangen, allen gevoerd aan de plaatselijke reiger (volgens mij herkent hij me al!). Van de scharren mochten er een goeie 40 mee naar huis om mn vriezer weer aan te vullen.

De komende twee weken staat er weer van alles en nog wat op het programma maar helaas niet vissen; het volgende verslag zal dus weer even op zih laten wachten en omdat we dan al weer tegen eind juni aan zitten zal dat waarschijnlijk weer eens een andere stek zijn ;-).

Gr. Arjan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 4, 2016

  Antwoord

  Hey Arjan, erg leuk verslag!

  Groetjes Peter

 2. Nico > juni 4, 2016

  Antwoord

  Hoi Arjan. Toch leuk voor je dat je lekker veel vis naar boven heb gebracht. 70 stuks is niet verkeerd daar en namens mij ook een mooi verslag er van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. Arjan > juni 5, 2016

  Antwoord

  Dank beide! De volgende keer maar eens proberen een tongetje te vangen; dat zullen er vast geen 70 worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *