Home Gastvissers Simon aan de pier in Scheveningen

Simon aan de pier in Scheveningen

Advertenties

Een paar Scheveningse sessies

Je denkt “heerlijk met pensioen dus kunnen we de vriezer gaan vullen met tongen”. Nou, zoals zo vaak, liep alles anders dan gedacht, er kwam altijd weer iets tussen. Een paar weken geleden eindelijk eens een keer de Waterweg geprobeerd op de vertrouwde stek maar waar ik vorig jaar steeds met een leuk maaltje tong (en soms nog meer) naar huis ging, was het nu huilen met de pet op.

Vorige week weer eens zagers gehaald bij Albatros aan de haven in Scheveningen en daar hoorde ik dat op het havenhoofd aan de binnenkant leuk tong, paling en zeebaars werd gevangen. Nou vind ik die blokken in het donker niet meer mijn favoriete plaats om te gaan staan maar gezien de verhalen toch maar erop uitgetrokken en gewoon op de kop van het oude havenhoofd gaan staan, kan je ook prima aan de binnenkant werpen.

Het resultaat die avond/nacht was een paling van 70cm! En wat palinkjes van tussen de 5 en 15cm; echte glasaaltjes, je keek er zo doorheen maar ze kregen het wel voor elkaar om je hele onderlijn in de knoop te brengen. Verder niets gevangen; weer die noordenwind?!

Vrienden hadden ook wel interesse in een avondje havenhoofd dus afgesproken voor afgelopen donderdagavond. Wind zou uit het westen/zuidwesten komen dus keek er helemaal naar uit. Aas weer halen bij Albatros en er werd verteld dat de laatste dagen veel gevangen werd: paling, tong, zeebaars en zelfs hele mooie gullen! Dat beloofde dus wat!

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben gestaan van 21.15 tot 03.30 uur met als resultaat: vriend 1 helemaal niets ( ging ook al om 00.50uur naar huis), vriend 2 met de laatste worp nog 1 mooie tong van 34 cm en ikzelf 2 botten en 2 tongen van resp. 34 en 32 cm.

Simon aan de pier in Scheveningen

Niet al teveel dus maar het was weer gezellig met bovendien een uitzicht op het altijd mooie Scheveningen! Je werd wel gek van al die krabben, overigens wel aardig van ze dat ze het aas zorgvuldig van de haken afsnoepen! Ja, en dan is het gezellig dus vergeet je de foto’s te maken. Daarom vandaag de tongen maar even in de tuin op de grond gelegd en nog even naar het havenhoofd gelopen om een foto te maken……

Simon aan de pier in Scheveningen

Je ziet ook dat men al druk bezig is met “schollenpop”.

Groetjes, Simon (Scheveningen)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 1, 2014

  Antwoord

  Hoi Simon,
  de vangst was nog niet echt super, maar ik ben reuze blij met weer eens een verslag van jou!
  Op naar de volgende!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > augustus 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Simon.

  Mooi van je dat je een verslag heeft verstuurd van uit scheveningen. Want daar op de havenhoofd wordt er veel gevist en komen jammer genoeg weinig berichten van. De volgende keer meer vangsten toegewenst.

  Groeten Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *