Home Gastvissers De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Advertenties


Waarheen? Waarheen? Waarheen?

Augustus is geen bijzondere visrijke maand. Natuurlijk, je kunt een haaitje vangen, maar als die er ook even niet zijn, blijft er weinig over. Dat ondervond de dinsdagploeg a/b van de Big Marlin. Er was over heel de boot weinig vis, behalve bij Leo. Een weekje rust had er blijkbaar voor gezorgd dat hij 11 horsmakrelen ving. En omdat hij niet weet hoe je die moet klaarmaken was Dré –het voske- er als de kippen bij om Leo de horsmakrelen te ontfutselen. Erger nog, de man moest zich meer gaan inspannen om serieus te gaan vissen en alleen horsmakreel was goed! Op den duur verliet Dré zelfs zijn plek en ging naast Leo op “wacht”.

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Maar er waren nogal opstappers met een paar visjes. Zelf had ik één makreel, één tongetje en 1 krab. (ook in beslag genomen)

De dinsdagploeg

Wij lagen bij het kleine vuurtorentje bij Westkapelle. Vroeger een goede tongstek. Maar na de opspuiting: alleen een beetje kleine tong.

Een volgende dinsdag gaan wij het wat verder proberen. Goote bank of zoiets.

Vandaag was het Shark-atag en Dré had mij gevraagd te assisteren. Buiten was het te ruw (windkracht 5/6 west), maar binnen viel het ook niet mee: de groenteman hield blijkbaar uitverkoop van sla. De prominenten uit de politiek, mensen van andere ngo’s en de pers hebben van alles geprobeerd, maar er werd maar één haaitje gevangen.

De dinsdagploeg

De lunch bij Frituur “De helling” was keurig verzorgd (bedankt Kees,Mike en Marianne!) en dat gaf ons weer moed om ’s-middags toch nog even aan de buitenkant te proberen. En gelukkig: wij vingen nog drie haaitjes van meer dan 80 cm. Daarbij een gladde haai gevangen door Wouter de Heij, van de vereniging de Waddenzee.

Bij de deelnemers aan deze eerste dag viel het natuurlijk ook niet mee, om een haai te vangen, maar morgen is het beter weer en zullen alle boten wel “buiten” liggen.

Op de “Big Marlin” zijn er dit jaar al 95 haaien geregistreerd en gemerkt weer teruggezet. Ik ben benieuwd wat de vangsten morgen zullen brengen. In ieder geval krijgt iedereen een “goody-bag” met o.a. daarin een heel mooi haaienT-shirt, met dank aan de Provincie Zeeland! Ook alle andere sponsoren van dit evenement staan op de achterkant van dit T-shirt vermeld. Allemaal bedankt! Fijn dat jullie de sportvisserij een warm hart toedragen.

Vandaag besluit ik mijn verhaaltje met een tip. Dat doe ik niet vaak, maar de kibbeling van de Frituur de Helling is wel zo erg lekker! Dus kom je op de Neeltje Jans of wil je gaan wandelen, fietsen of vissen: ga even langs en stop bij deze frituur. Subliem!

Kamperland, 22 augustus 2012/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *