Home Gastvissers De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Advertenties


Windstil weer en volop zon voor dinsdagploeg.

Dinsdag 26 juni stond bij mij weer op de kalender voor een vistochtje met de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends uit Achtmaal. En de dinsdag zit altijd weer vol met bekenden uit de Sportvisserij. Cor, Louis, Wim, Mart, Dirk, Leo, Fons waren allemaal weer van de partij. Wat zouden wij vandaag kunnen doen? Op de schar en op de haai. Dus: op naar de Steenbanken!

De stemming was opperbest en ’s-morgens kon je het al zien: dit werd een zonnige dag! Na drie kwartier lagen wij op de plaats van bestemming.

Er werd meteen al volop schar gevangen, alleen Cor had een wat trage start. Maar niet getreurd: een onderlijn van mij met hoekjes (materiaal Mr. Gastel) doet wonderen. Tien minuten na de inworp ving Cor ook schar.

De dinsdagploeg

In plaats van schar eens een mooie bot voor Leo

Maar hoe ging het met de haaitjes? De schipper vertelde, dat volgens hem het beste weer voor de haaitjes een wat “ruiger” weertype is. Dat was natuurlijk niet erg hoopgevend, maar Wim pakte na een uurtje zijn 1e haaitje. En dan komt er de procedure: meten, merken, op de foto en formulier invullen.

De dinsdagploeg

Allemaal voor het goede doel.

Een uurtje later ving ik er ook één: 68 cm en voor de rest van de dag was het maar stil met de haai.

De dinsdagploeg

Tot 15.15 uur, toen Louis een haaitje ving van 83 cm. Louis was daarmee behoorlijk in zijn sas, want wie zou hem nou –een kwartiertje voor het einde van de dag- nog belagen?

De dinsdagploeg

Louis met de grootste van de dag

En dat had hij goed ingeschat want hij mocht een mooie tassenset van Ron Thompson in ontvangst nemen. Steekzagers zijn nog steeds het beste aas voor de haai, vinden wij.

Leo had weer eens pech vandaag. Hij stond naast mij en dan gebeurt het wel eens dat ik de richting kwijt ben bij het ingooien. En heel gek, hij zwaait dan altijd richting boeg, oftewel uptide. Hoe zou dat toch komen? En hij had het toch al zwaar: zijn vrouw was op vakantie. En tot overmaat van ramp trok hij zijn eigen nummer uit de zak voor een gratis prijs. Sportief als hij is: de opbergdoos ging naar Louis!

Dirk had iets speciaals meegebracht: aardbeientaart van oom Albert Heijn. Dirk was namelijk 64 jaar geworden. Daarna werden wij weer verwend met allerlei lekkere worsten en diverse versnaperingen. Ook de soep ontbrak niet op het menu. Iedereen had behoorlijk wat vis, maar mijn robotspecialiteit heb ik moeten afstaan aan Dirk. Hij had bijna iedere trek vis!

’s-Avonds hoorde ik op TV, dat wij uit de recessie zijn. Er is weer groei in de Nederlandse economie. Begreep ik de dag daarvoor nog dat het niet goed gaat in Spanje en Cyprus, geen nood mensen wij zitten weer in de groei! Het is net als bij vissen: de waan van de dag regeert!.

Wilt u de economische groei verder stimuleren in Nederland? Geef u meteen op voor een tripje op een charter boot! En vist u liever op de haai? Geef u op voor één van de haaiendagen in augustus. Er zijn in Nederland 1,7 miljoen vissers. Allemaal € 1.000,– uitgeven in een hengelsportzaak en die mensen zijn er ook weer bovenop. Dat brengt: 1,7 miljard in het laadje. Ach, het is allemaal zo eenvoudig! Het lijkt wel vissen!

Kamperland, 27 juni 2012, Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > juni 27, 2012

    Antwoord

    Hoi Ben.
    Het leest weer net zo lekker als een goed boek!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *