Home Gastvissers Vissen in Zoutelande Nico en Johan.

Vissen in Zoutelande Nico en Johan.

Advertenties

Hoi Peter en Visvrienden. De drang was groot om weer eens samen te gaan proberen om te gaan vissen. Want het was van 22 December 2022 alweer geleden. Ik had op tijd het aas besteld bij de Fam. Dixhoorn en gingen wij dan ophalen op vrijdag tegen 12.00. We hadden ook eerst overlegd waar wij wilde naar toe gaan en dit werd toen weer vanaf het stand in Zoutelande. Ook hadden we deze keer zeer mooi weer en dat zagen wij aan de drukte op het strand  en leek of ieder een wel vrij was.

Ook moet Ik nog Peter bedanken voor die bon die hij naar me toe heb gestuurd. En daar heb Ik deze spullen voor gekocht en die kan ik goed hier voor gebruiken.

Toen wij aan kwamen hadden we nog een plekje om de auto te parkeren en te betalen. En konden we de dijk over na de plek toe en was er niemand te zien geen vissers. Dus hadden wij tijd genoeg om de hengels gereed te zetten en viste wij eerst maar met een hengel.

Het water was tegen om 15.30 laag en de eerste onderlijn ging tegen 12.30 richting het zilte nat toe om te kijken of een vis naar boven konden halen. Welnu dit gebeurde pas tegen 5 in voor laag water en haalde me maat Johan zijn eerste scharretje naar boven en ik volgde 5 min later ook met de eerste scharretje.

En wij dachten nu ga het gebeuren maar het bleef voorlopig nog rustig aan de waterkant. Aan de pieren heeft het niet gelegen want die zagen er weer zoals prefect er uit. Ook had er iemand daar staan vissen en vertelde dat het goed ging met opkomend water een tijdje terug. Welnu toen het water ging opkomen kregen de eerste uur kregen wij alle twee beet met beide hengels toen en gingen wij vis vangen. Wel veel kleine scharren maar dan heb je wat te doen en later toen het water nog verder aan het opkomen was.

Gingen we ook nog wat grotere Scharren vangen tot zowat met drie uurtjes opkomen en werd het een stuk minder.

Tot conclusie je kan maar voor een volgende keer 1 uur voor laag water zijn en dan met opkomend een paar uurtjes vissen daar. De vangst vandaag was Johan 10 Scharren en een paar  mooie er bij en Ik zelf had er 12 stuks gevangen waarvan een bot van 29 cm en verder Scharren waarvan ik er 5 heeft mee genomen naar huis.

Ook hebben we nog een lekker pintje gedronken samen en dit doen we ieder keer om het jaar in te luiden. Maar het was deze keer zeer lang geleden maar met dit Weer smaakte het lekker en ook plezier samen gehad en zijn wij uiteindelijk gestopt tegen 18.15 en naar huis terug gereden. Voor alle andere visvrienden goede vangsten toegewenst daar.

Groetjes Nico en Johan.

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > april 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan, jullie hebben weer een fantastische dag mogen beleven en wij mogen meegenieten wat altijd een groot plezier is voor mij! Of je veel grote vis zult vangen is nooit een vast gegeven en als je dan met zulke weer aan het strand mag vertoeven met goede vrienden onder elkaar, neuzen de zelfde kant op, dan is de vis maar bijzaak, chapeau samen!
  Nico je hebt er weer een mooie samenvatting van gemaakt!

  Tot de volgende!

  Grtjes Peter

 2. Eldert > april 15, 2023

  Antwoord

  Ha Nico
  Dat zijn tenminste mooie berichten. Lekker gevangen man en ook wat vis voor het thuisfront. Je bent het jaar goed begonnen. Maar , een tip…. ga je nu niet blindstaren dat je alleen met opkomend water vis vangt . Dat is nu deze weken wel zo maar dat kan zo weer net andersom zijn. Geniet lekker na en laat ze smaken he.
  Groet Eldert

 3. Jack jozen > april 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan.
  Het begin is gemaakt en wel zo dat het naar meer smaakt en zeker nu ook nog een paar voor het panneke .Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt Nico en de foto,s zien verzorgd uit dit is zeker voor herhaling vatbaar zeker nu je ook weer een paar voor het panneke hebt.
  Heel veul groetjes Jack.

 4. Fishguppy > april 15, 2023

  Antwoord

  Eldert, precies wat je zegt, een dag voor doodgetij is het altijd anders!
  Mijn ervaring aan Zoutelande is van 3 voor laag, tot soms wel 4 uur over laag.

  Grtjes Peter

 5. ies > april 15, 2023

  Antwoord

  Hey Nico en Johan, Weer een heerlijk verslag met mooie foto’s. Nico, top man. Mooi weer en vis op de kant wat wil een mens nog meer uuh een pilsje natuurlijk ja dat is echt genieten na zo’n dag met een rossige kop, dan klokt dat heerlijk naar binnen, maar mooi mannen eindelijk verslagen met vis zo kunnen wij mooi meegenieten. Uiteraard voor de volgende sessie weer genoeg pan vis toegewenst en het leuke leven op de toppen.
  Groetjes ies

 6. Henry > april 15, 2023

  Antwoord

  Hey Nico,
  Een leuk verslag met mooie foto’s van je gezellige strandvisserij in Zoutelande, en ook voor jullie is dit jaar eindelijk de nul van de teller. Toch maar weer over de dijk geklauterd en op en af met het getij maar als beloning hiervoor ’n paar maaltjes schar, prima toch.,De schar zal aan zee beter te vangen zijn dan aan de waterweg maar het grote voordeel van de waterweg is natuurlijk dat je met op en afgaand tij gewoon lekker relaxt op je reet kunt blijven zitten. Het visseizoen inluiden met ’n lekker pintje is sowieso ’n aanrader voor iedereen, je hebt dan in ieder geval altijd wat gevangen. Het begin is gemaakt en ik wens je samen met je maatje Johan wederom een goede vangst en veel plezier bij jullie volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 7. Martijn Boone > april 15, 2023

  Antwoord

  Hallo Nico en Johan. Hier eens een reactie van mij. Wat een mooi berichtje, positief bericht en ook nog mooie foto’s erbij! Ik kon het niet laten om hier op te reageren. Heerlijk middagje naar het strand, ik word er jaloers van als ik dit zo zie en lees. Lekker visje kunnen vangen zo te zien! Ga ik zeer binnenkort ook eens doen! Over een maandje ofzo want dan heb je volgens mij meer kans om tussen de scharren door een zomer vis te vangen, die ik altijd heel erg waardeer! Vooral een paar uurtjes gecombineerd
  in donker erbij. Peter, ik weet hier niet zo goed de weg om te schrijven, ik heb me vrijdag aangemeld om schrijver te worden maar moet ik dan wachtwoorden van je ontvangen op de mail of hoe werkt dit? En het maken van een vangstbericht op jouw site zal ik wel even aan Eldert vragen tijdens ons boot tripje in Mei. Ik hoor het graag… Nico en Johan, suc6 met je volgende vistrip!

 8. Stefan Groenheide > april 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico, jullie hebben een mooie dag uitgekozen om lekker te gaan vissen vanaf het strand. Gelukkig namen de vangsten toe richting het einde en heb je er mooi een paar mee kunnen nemen voor thuis.
  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt!
  De volgende sessie zal vast snel volgen nu de scharren weer terug zijn, alvast succes gewenst!
  Groeten, Stefan

 9. Nico > april 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter en Visvrienden. Allemaal weer bedankt van jullie Hartverwarmende en leuke reactie op mij verslag.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 10. Fishguppy > april 16, 2023

  Antwoord

  Martijn, weet je wel hoe blij ik hier mee ben? We mochten al eerder een fantastisch bericht van je ontvangen, want schrijven kun je! Ik ga direct kijken of ik je vind in de administratie! We kampen momenteel met een enorme golf aan spam bij de aanmeldingen, goed dat je het laat weten!
  Grtjes Peter

 11. Hugo > april 19, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Dit is weer een mooi bericht man,eentje met vis in de emmer.
  Na Stefan weer een veelbelovend verslag voor de volgende weken. Je hebt er weer een leuk verslag van gemaakt met mooie foto’s. Vissen vanaf het strand brengt altijd iets magisch met zich mee,zeker tijdens de nachturen. Succes bij je volgende sessie met Johan of broer.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *