Dagje Dover met Nico

Advertenties

Hey allemaal,

Vorige dinsdag nog eens een dagtrip naar Dover gedaan. Het weer zat voor een keer eens mee. Al bij het uitrijden van de trein in Folkestone scheen de zon . Rond half acht pikte Andy, de schipper, ons op en vertrokken we richting wrakken. De dagplanning was om eerst enkele wrakken te bevissen met kunstaas zoals redgills, shads en sidewinders tot de stroming zou afnemen. Hierna op de zandspiering en hiermee later dan terug over de wrakken driften. Tijdens de eerste driften vingen we enkele vissen op kunstaas, alleen gul en een zeebaars.

Dagje Dover met Nico

De zwemactie van de sidewinders beviel me enorm. toen de stroming eruit ging zijn we aasvissen gaan vangen. Het vangen van de aasvissen ging heel goed. De bedoeling was om veel zandspieringen te vangen. Deze zaten heel ondiep. De truc was om de onderlijn te laten zakken en als ze uit het zicht verdween nog een metertje bijgeven en stilletjes op en neer bewegen.

Dagje Dover met Nico

Liet je je haringlijn te diep zakken kwam je eerst makreel tegen en tegen de bodem beten de pietermannetjes gretig op de kleine haakjes. Ook de makrelen werden bijgehouden om als aasvis te fungeren. Na een drie kwartier vertrokken we terug naar enkele wrakjes. Nu werd er ook weer driftend gevist en de levende zandspieringen werd gretig gepakt.

Dagje Dover met Nico

Toch een spannende visserij. De lijnopzet is uiterst simpel. Een hoekafhouder, kraaltje, tonwartel en hieraan een wapperlijn van ca 150 cm, fluorocarbon 40/00 en een enkele haak maat 4/0. De aasvis door de bek op de haak en je kan vissen.

Dagje Dover met Nico

Je moet je lood laten zakken tot tegen de bodem en stilletjes een meter of tien indraaien. Als er een grote rover de aasvis bemerkt, volgt hij de aasvis en plotseling valt hij deze aan. Je voelt dan meer en meer weerstand, maar je moet ten allen tijde wachten met aanslaan. Een moeilijk te onderdrukken reflex. Als de aasvis eenmaal helemaal in de bek van de vis zit, duikt deze als een speer naar beneden en slaat je hengel in één keer dubbel. Machtig mooi is dat, zeker met licht materiaal. Zo vingen we mooie gul en enkele pollakken.

Dagje Dover met Nico

Kort na de middag zijn we gaan driften op de Varne en hier vingen we heel goed gulletjes tot een 50 cm.

Dagje Dover met Nico

Dagje Dover met Nico

Onze aangeboden zeepieren voorzien van een stripje inktvis vielen goed in de smaak. Hier viste ik met een kortere wapperlijn, ca 1 meter met twee haken maatje 1/0, voorzien van enkele kralen. Het is gewoon zaak om je aas tegen de bodem aan te bieden en bij een aanbeet, even lijn te geven. Kort hierna terug de lijn opspannen en normaal hangt de vis dan al. Bijvangst hier was een enkele Engelse poon, wijting en makreel. Op de terugweg deden we nog enkele wrakken aan en visten hier de laatste zandspieringen op en vingen hier nog twee baarzen en wat steenbolk. Ik kreeg er nog een mooie zeebaars aan, maar tijdens de dril loste deze vis. Op een olieglad zeetje zagen we nog een groepje bruinvissen passeren en rond half vijf waren we terug in de haven. Een mooie dag met zomerse temperaturen, niet de wonderbaarlijke visvangst. Er werden wel wat vissoorten gevangen en dat is toch ook leuk, makreel, pieterman, haring, gul, pollak, zeebaars, Engelse poon en wijting.

Groeten Nico

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Nico,
  lijkt me super om eens een keer mee te maken!

  Groetjes peter

 2. Maup > juni 27, 2012

  Antwoord

  Hoi Nico
  Wat een mooi verslag,lijkt me zo gaaf om met levend aas te vissen.Maar waar bespreek je zo’n tocht dan?
  Dit kost je dan toch meer dan een dag .
  Met zulk weer tref je het wel,als het vanwege de weersomstandigheden niet door mocht gaan dan sta je daar in Dover.En is zo’n dag erg duur ?

  Zie uit naar je antwoord,Groetjes Maup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *