Home Gastvissers Edijan, aan de Botlek

Edijan, aan de Botlek

Advertenties

Goedenavond Peter,

Bij deze nog een verlaat vangst bericht van zaterdag 5-9, ik was deze vergeten op de mail te zetten. Ik ben in de avond gestart wederom in de Botlek, net voor hoogwater en de inval van de schemer. In het begin was het rustig tot de stroming erin kwam, toen kwamen de eerste aanbeten. De eerste tongen kwamen toen gelijk op de kant en deze waren mooi groot. (Grootste was 39cm) Echter toen het donker was ging het echt los, echter kwamen er ineens veel ondermaatse boven. Ik heb zelfs een triplet ondermaatse gevangen (eerste keer dit jaar), en dat terwijl het aas nog geen 10min in het water lag. Ik heb wel het idee dat die kleine tongen vaak een fellere aanbeet geven als de wat grotere exemplaren. Toen tijdens het indraaien zag ik de nog op de steun staande hengel flink klapperen, zo hard dat deze stond te stuiteren op de steun. Na het indraaien van de hengel gelijk de andere gepakt, en in mijn gedachten was ik al een mooie zeebaars aan het landen. Er werd flink tegenstand geboden tijdens het indraaien en de lijn ging van links naar rechts, echter het verhaal van de zeebaars ging niet door, en kwam er een grote dikke paling op de kant van ruim 75cm.

Edijan, aan de Botlek

Het was lang geleden dat ik dit formaat paling heb gevangen, en al zeker niet op dit soort water. Na het onthaken snel de paling terug gezet want deze was bijzonder rustig op de kant, zeker als je naar zijn normaal kleine broertjes en zusjes kijkt, die kronkelen er altijd flink op los. Hierna snel weer ingegooid, want beide onderlijnen lagen nu op het droge, en dan vangen we geen vis. En al voor het ingooien van de 2e hengel stond de eerste al weer te klapperen. Uiteindelijk ben ik gestopt omdat het aas op was, de beet was ondertussen ook minder geworden maar er nog niet uit. Na de laatste keer ingooien ben ik de vis gaan schoonmaken, en de eindstand kwam uit op 15 maatse tongen en 1 bot, voor de rest +-10 onder maatste tongen terug gegooid samen met 1 bot en de grote paling.

Edijan, aan de Botlek

Ondanks het af en toe regenachtig en winderig weer, toch lekker lang kunnen vissen, en heel de avond actief bezig geweest met de hengels. Hopen dat het weer het aankomend weekend toelaat, want dan ga ik nog een keer een poging wagen.

Groeten, Edijan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. jack > september 17, 2015

  Antwoord

  dat was nog eens superavond Edijan zo krijg je vriezer wel vol

 2. jack > september 17, 2015

  Antwoord

  dat was nog eens superavond Edijan zo krijg je vriezer wel vol

 3. jan > september 22, 2015

  Antwoord

  zo dat is een mooie vangsten Edijan.
  zonder dat het voer op gegaan is anders had je meer gevangen en mooie paling en ook tong van goede voor maat er bij geeft je moet voor de diepvries te vullen Mvg.jAN DE strandjutter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *