Home Gastvissers Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Vanwege het feit dat de weersvoorspellingen vrij aardig waren vandaag een vrijwillig dagje zelfisolatie gepland op noordpier velsen noord / wijk aan zee. Vanochtend 4.45 de wekker en om 06.30 uur kon ik voor het eerst vanaf de parkeerplaats vooraan de pier aan de lange wandeling beginnen naar een nader aan te wijzen plek. De buggy die niet meer gebruikt wordt, omdat de kids groot genoeg zijn kwam nu goed van pas! Wat ik hier en daar gelezen had zou een plek tussen de 1500 en 2000 meter een beetje het beste zijn, nou dat snap ik achteraf wel aardig. Ik nam plaats op een soort verbreding van de pier op 1800 meter en zag dat hier prima te vissen moest zijn.

Stefan, vissen aan Wijk aan zee Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Stefan, vissen aan Wijk aan zee Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Er liggen uiteraard wel wat blokken, maar daar kun je je lijn makkelijk overheen draaien met een fatsoenlijke lange hengel. Er staat hier 18 op het muurtje, de 2 nullen zijn verdwenen. Net na 7 uur de 1e hengel erin en gelijk erna nummer 2. Zuid/zuidwestenwind kracht 5, later op de dag 6 en om 7.45 uur hoogwater onder een dicht wolkendek, later ook nog eventjes een zonnetje, waren de ingredi├źnten van de natuur. Ik was in het begin alleen en was hier best verrast over eigenlijk, geen goed teken? Nou, nee, gelijk de 1e draai 2 scharretjes 22/23 cm.

Stefan, vissen aan Wijk aan zee Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Hierna was het wel eventjes stil, maar rond 9 uur had ik weer 2 keer achter elkaar een scharretje.

Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Rond 10 uur kreeg ik gezelschap van een vader en zoon die gedurende korte tijd een stukje terug gingen staan, toen ze aan kwamen wandelen ving ik weer een doublet schar en toen ze wegliepen een doublet botten van 32 en 33 cm.

Stefan, vissen aan Wijk aan zee Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Deze kon ik door een wandelaar laten vastleggen. Vervolgens kreeg ik weer gezelschap, maar deze keer een concurrent uit andere hoek. Een bruinvis bleef de rest van de tijd heen en weer zwemmen langs de pier, nooit eerder gezien, dus erg leuk.

Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Stefan, vissen aan Wijk aan zee Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Later ook nog een zeehond gezien vlak onder het kantje. De vangsten gingen gestaag door, nog eens een doublet scharretjes, verschillende keren een enkeling schar, ook op de gullenonderlijn, want eigenlijk hoopte ik daar toch een beetje op.

Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Heb van alles geprobeerd, ook dichtbij, maar helaas geen gulletje gezien. Wel ving ik rond 13.00 uur nog een triplet scharretjes, ook wel weer leuk, kan me de laatste triplet visjes vanaf de kant niet meer herinneren eigenlijk.

Stefan, vissen aan Wijk aan zee

Vervolgens nog een enkeling schar en toen besloot ik rond 14.00 uur om naar huis te gaan. Overgebleven pieren voor het eerst eens inzouten en de vriezer in voor een volgende keer, eens kijken of dat wat wordt. Al met al een leuke kennismaking met deze voor mij en ik denk voor de meeste schrijvers op fishguppy nieuwe stek. Het was wat mij betreft de moeite waard en voor herhaling vatbaar. Als ik goed geteld heb had ik 14 scharretjes en 3 botten, alles zwemt weer, de scharretjes waren allen tussen 20 en 25 cm. De botten net voorbij de 30 cm. Er zaten ook een paar vuile scharretjes bij. De komende dagen in deze vreemde periode zullen best spannend worden, afwachten maar wat ons allemaal te wachten staat, wellicht moeten we net als in andere landen binnen blijven en mag je niet eens gaan vissen? In ieder geval wens ik iedereen veel sterkte en ik hoop dat zoveel mogelijk mensen het virus niet krijgen en voor degene of hun familie die het toch hebben of krijgen veel sterkte en beterschap gewenst!

Groeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 16, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, een lekker lezend verslag van je visdag, mijnheer pastoor krijgt concurrentie!
  Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd of jij wel vis lust?
  Het gros van de vissers zou scharren van 22/23cm gewoon meenemen en er zijn erbij die alles meenemen, omdat er eigenlijk in Nederland geen maat van is.
  Het is een smakelijke vis, ook om kibbeling van te maken en dan zijn ook kleine filetjes voldoende.
  Ik zelf hanteer meestal, afhankelijk van de stand in mijn vriezer, 23 tot 25 cm, ligt eraan hoe dik ze zijn. Voor Denemarken hanteer ik meestal 30cm.
  Top verslag Stefan!!!

  Groetjes Peter

 2. Nico > maart 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. leuke foto’s gemaakt en met mooie scharren er op beter als bij ons bij Zoutelande. Ook alweer een prachtig verhaal er van gemaakt en dat je nu op een andere plaats heeft gevist en denk dat Jij er wel weer naar toe ga. Vooral je lekker vis vang niet dan en ook van Mij dat iedereen die virus niet krijg.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. jack Jozen > maart 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan daar heb je me toch wel een mooi verslag van gemaakt. Dat is wel een prachtige visdag geweest dat is zeker voor herhaling vatbaar.De foto,s zijn ook goed gelukt kan niet beter ,dit is wel de stek waar je op het ogenblik vis kunt vangen, de waterweg is veel te troebel met de aanvoer van het zoete nog veul groetjes van Jack.

 4. Henry > maart 22, 2020

  Antwoord

  Hallooo Stefan,

  Een schitterend verslag met dito foto’s!!!Van bijna 2km. kuieren met je visspullen wordt niemand vrolijk en is ‘n karretje onmisbaar. Fijn om te horen dat je ‘n paar lekkere maaltjes schar teruggezet hebt voor ons maar nog leuker is natuurlijk om te horen dat dit smakelijke visje weer te vangen is. Als er komende week geen lockdown komt, waar hier in Brabant al sprake van is, probeer ik samen met m’n makker Sjakie,na lange tijd ook weer te kunnen gaan genieten aan de waterkant.

  Groetjes en veel succes bij je volgende sessie, Henry

 5. hugo > maart 24, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Een leuk verslag gemaakt van je visdag daar aan de noordpier met mooi foto materiaal erbij,het is wel een sportieve visdag met 1800m heen en terug stappen….. maar als ik je verslag lees en je visvangst zie was dit het zeker wel waard om die afstand te lopen.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *