Home Gastvissers De Dinsdagploeg aan West kapelle

De Dinsdagploeg aan West kapelle

Advertenties


De dinsdagploeg blieft geen uiensoep!

Vanmorgen was het “bekende clubje” van de dinsdag weer aan boord van schipper Dré Vriends uit Achtmaal. Cor, Wiek, Jan, Louis, Fons,Leo, Dirk en ik waren opgestapt a/b van de “Big Marlin”. Het weer voelde een beetje “miezerig” aan en de wind stond vrij stevig zuidwest, kracht 5.

Natuurlijk werd er geloot en wie anders dan Jan stond op plaats één. Wiek stond op 4 en Cor op 5. Fons stond aan de andere kant op 8 en de rest er tussen.

De tocht naar Westkapelle ging over de hobbelige baren, van storm en wind. De snelheid van deze boot –die normaliter een kruissnelheid heeft van 18 knopen- moest sterk in de remmen en met veel lawaai van potten en pannen kwamen wij na één uur en een kwartier aan op de plaats van bestemming.

In het begin lagen wij dwars op de golven en dat gaf een gevoel alsof je constant dronken was. Het evenwicht neemt dan duidelijk af. Wiek gaf nog een demonstratie “van de bank rollen”, maar daarna had iedereen het wel begrepen.

Er werd meteen vis gevangen. Maar wel erg klein. Louis haalde nog wel eens een grotere binnen, maar klein bleven zij wel.

De Dinsdagploeg aan West kapelle

Even later moest ik al vroeg op de foto, een triplet. Er zouden er nog meer volgen…! En dan op de foto met 3 van die kleintjes. Nee, dat is geen pleziertje.

De vis (vooral schar) is op deze locatie dus volop aanwezig, maar moet nog wel een maandje groeien. Cor besloot –voor de verandering- zijn maag eens te legen, maar viste manhaftig door en deed net of er niets aan de hand was……. Alleen het aangeboden eten vond hij maar niets.

’s-Middag ging alles veel beter (wind in de rug! En opkomend tij) en ving iedereen vis.

De Dinsdagploeg aan West kapelle

De Dinsdagploeg aan West kapelle

Jan zelf het allerlaatste moment (werkelijk weer een paar minuten voor tijd) een bot van 32 cm.

De Dinsdagploeg aan West kapelle

Jawel, hij had de grootste vis en Fons haalde zijn eigen nummer uit de toverdoos en kreeg een pet en bewaardoos, gratis beschikbaar gesteld door de schipper. Jan diverse prachtige OKUMA-zaken.

Van de zomer (heel ander onderwerp!) gaat de Big Marlin vissen met cliënten van “Arduin” uit Middelburg. Mensen met een lichamelijk en/of geestelijk beperking. 2x 6 (12) personen gaan deel nemen en worden een dag in de watten gelegd op. Veel sponsoren willen dit zelf bedachte evenement van schipper Dré graag ondersteunen. Ik ga er een paar noemen die al een toezegging hebben gedaan. Schipper Dré Vriends, Zeehengelsport, Eric de Keuster, Sportvisserij Nederland, Topsy bait, maar nog veel en veel meer. De volgende keer noem ik weer een groot deel van de sponsoren, die –zonder aarzeling- dit goede doel willen ondersteunen, maar anders wordt mijn verhaal erg lang

Blijf dit onderwerp dus volgen en kijk hoe wij met z’n allen de hengelsport positief in beeld gaan brengen. Maar………wij doen dit graag (en ook onze sponsoren) voor onze medemens die in deze tijd een extra beetje aandacht best kan gebruiken!

Nu ga ik nog even terug naar de kop van dit stukje. Eten en drinken is er altijd genoeg. Limonade, bier en andere consumpties worden altijd door iedereen mee gebracht en rondgedeeld, maar ook worst en soep etc. etc.

Vandaag hadden wij een bijzondere soep. Gewoonlijk erwtensoep of tomatensoep of aspergesoep uit Nieuw-Vennep. Maar dit keer toverde Dré uiensoep uit de pan. En daarna vraagt hij altijd: “wie wilt er nog een schepje bij?” “Jongens het moet op”! Dit keer was het stil aan boord, niemand stak zijn vinger op en in mijn ooghoeken had ik al gezien, dat er links en rechts van mij, uiensoep over de reling ging. Ik moest even glimlachen, want mijn moeder zou zeggen: “je hebt vast de oorlog niet mee gemaakt”. Maar het was ook niet te pruimen! Sorry: wrong place, wrong time, wrong blik!

De heren hebben blijkbaar –op hun leeftijd- nog enige smaak. En dat is dan weer leuk. Maar gelukkig: ieder nadeel heeft z’n voordeel. Wij moesten acuut aan de borrel en het bier. Natuurlijk omdat het zo ontzettend zout was, die soep………………………….

Volgende week weer ouderwetse snert, mannen?

Kamperland, 23-4-2013/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Werner R. > april 24, 2013

  Antwoord

  Hey Ben,

  Allemaal weer een visje gevangen zie ik wel.

  Leuk initiatief die sponsordag!
  Zal deze mensen goed doen.

  Groeten Werner R.

 2. Ben Biondina > april 25, 2013

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Het was het idee van de schipper. En ik help bij de uitvoering/sponsoring etc. Wij hebben de zaak al rond, maar hopen wel op een rustige zee en mooi weer. Onderdeel van het “vissen” is ook het bekijken van zeehonden.

  Als zij genieten, genieten wij ook.

  Vriendelijke groet,

  Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *