Home Gastvissers Wedstrijd WSV-Reimerswaal, door Eldert

Wedstrijd WSV-Reimerswaal, door Eldert

Advertenties

Ha Peter en fishguppyers,

Heerlijk, weer eens vissen . Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van de club, WSV Reimerswaal waar ik al bijna 40 jaar lid van ben. Door alle drukte van het afgelopen jaar en al het heen en weer gereis van Zeeland naar Gouda was het al heel lang geleden dat ik die mannen gezien had. En nu kreeg ik daar de kans weer eens toe. Dus om 9.00 uur weggereden met wat regen op mn dak . Maar hoe dichter ik bij zeeland kwam hoe mooier het weer werd. Eerst richting fam. Dixhoorn om pieren. Koffie en een gezellig praatje maakten dat de dag al goed begon. Toen door naar het Nollestrand en daar op de parkeerplaats al diverse oude bekenden begroet. 12.00 uur klonk het beginsignaal en werd het wachten op de vis .

Wedstrijd WSV-Reimerswaal, door Eldert

Wedstrijd WSV-Reimerswaal, door Eldert

Na een uur zag ik bij de buren vis bovenkomen maar bij mij bleef het angstvallig stil. Op de hoge nummers werd er wel behoorlijk gevangen. Marco wist gelijk de eerste draai al 3 vissen binnen te slepen waaronder een tong van 37 cm. Of het een voorjaars of een najaarstong was stond er niet op maar bijzonder vond ik het wel. Om half drie kwam de eerste binnen bij mij, een schar van 26 . De volgende draai een wijting van 24 en daar bleef het bij.

Wedstrijd WSV-Reimerswaal, door Eldert

Vangst was niet best op de lagere nummers waar ik zat maar het was weer eens heerlijk om zand onder de voeten te voelen. Ondanks de slechte vangst toch een topdag gehad . Heerlijk weer gehad, zelfs al wat bijgekleurd.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 20, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, leuk man, slim van de club, om al half januari te beginnen, dan pak je de goede schar tijd nog even mee. Leuk een tong rond deze tijd, heb ik zelf ook mogen meemaken, een jaar of 8 geleden aan de Waterweg.

  Vroeger begonnen alle visclubs hun wedstrijden na 1 maart en was het werkelijk uren maken voor 1 visje, vanwege de dikke vorst en het koude water, maar dit is nu niet meer zo.

  Groetjes Peter

 2. Jack Peelman > januari 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Ik heb me ook terug lid gemaakt van Reymerswaal. Als persoonlijke ” boycot ” op de bag limit van 1 stukS zeebaars in 2019 had ik geen vispas meer genomen. En zie, mijn actie heeft zijn vruchten afgeworpen want 2020 mogen er terug 2 mee :-D.

  Die lage nrs. waarop jij stond was dat het parcour aan de kant van de grote parking of net de andere kant, richting windorgel, uit?

  Groetjes,
  Jack

 3. Nico > januari 20, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert. Leuke foto’s gemaakt en met ook een leuk verslag er bij. En dan bekende tegen komen is ook mooi mee genomen en dan een mooie dag er bij wat wil je dan meer.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Jack Jozen > januari 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert
  Dat was weer eens een geniet dag ook weer door de vroege wedstrijd je maten weer eens te zien.Jammer dat jou vangst een beetje tegen viel maar dat maak je volgende keer wel goed.Leuk verslag en foto,s heel veel groetjes Jack.

 5. Henry > januari 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Elbert,

  Leuk om in het begin van het nieuwe jaar op het Nollestrand je cubmaatjes te kunnen begroeten. Half januari nog ’n tong van 37 cm op de kant takelen te zien takelen…Super!!!Uiteraard behoef je niet altijd zelf veel vis te vangen om heerlijk te genieten aan de waterkant,goede vangst bij je volgende visdagje.

  Groetjes,Henry

 6. Eldert > januari 20, 2020

  Antwoord

  Peter, inderdaad was dat de reden om al vroeg in het jaar te beginnen met de wedstrijden.
  Jack, de lage nummers begonnen achter het tennisveld. Oplopend zo richting windorgel.
  Het was heerlijk om weer op het strand te staan. En dan ook nog een hengel er bij te hebben en je maats weer te zien , die vangst die boeit me dan niet eens zoveel.

 7. hugo > januari 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Super om al je maten terug te zien na een lange afwezigheid,met de nr trekking moet je een beetje geluk hebben.Maar al bij al toch een leuke dag beleeft daar aan het Nollestrand in mooie weers omstandigheden. Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *