Home Bootvis verslagen Een nieuwe stek met Romy

Een nieuwe stek met Romy

Advertenties


Donderdagavond ga ik samen met Romy op een nieuwe stek proberen en erg kort varen vanuit de haven.Ik anker op een goede 18 meter en veel dieper wordt het niet, maar ik had er al vaker boten zien vissen, dus proberen maar!We vissen met zelf gestoken zagers en allebei met een helikopter en een 3 haaks paternoster.Het is halverwege opkomend getij als we beginnen met vissen en het begin mag er weer zijn, alle hengels staan al rap te klapperen!Eerst is Romy aan de beurt en zij vangt het eerste scholletje.

Een nieuwe stek met Romy

Romy vangt de eerste

Ook haar 2e hengel brengt vis en ditmaal een erg leuke schar. 

Een nieuwe stek met Romy

Dan ben ikzelf aan de beurt en ik heb ook vis, maar niet dat het me blij maakt!

Een nieuwe stek met Romy

Ook mijn 2e hengel brengt vis.

Een nieuwe stek met Romy

Dat is 4 uit 4, dus niet verkeerd.We vissen nog even door en vangen enkele steenbolkjes bij en nog wat kleine platvisjes en enkele scharren, maar dan kom ik er achter dat ook duracel niet levenslang meegaat, dus foto’s maken gaat niet meer!

Maar we waren eigenlijk van plan om voor de eerste maal serieus op de zeebaars te gaan aan de brug en bij aankomst zie ik Bert al driften op de plaats waar ik wilde gaan liggen, dus na het groeten van elkaar, vaar ik naar het midden van de brug, naar een ondiepe peiler en probeer daar te ankeren recht voor een peiler en na 3 pogingen mislukt het weer, vanwege de aangetrokken noorden zij wind en waarschijnlijk mijn onervarenheid op dit gebied.

Ook begint Romy last te krijgen van de koude en ikzelf ook een beetje en na een worp met dwarrellijn, welke de rand van de peiler niet heeft bereikt, geven we het op en varen in het duister terug op de gps, welke ons feilloos langs de onverlichte boeien loodst.

Later nog contact gehad met Bert en hopelijk ben ik nu weer wat wijzer geworden en zal het dit jaar nog beloont worden met zeebaars en anders is het voor het volgende jaar!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Bert > september 5, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Voor een biertje had ik plaats gemaakt hoor ­čśë

  Ja ankeren bij de brug gewoon even oefenen en dan lukt het vanzelf. Stroming staat nooit recht op de pijlers, steeds schuin.

  Groetjes Bert

 2. koentje > september 7, 2010

  Antwoord

  heyhey , …..leuke visdag gehad zo te zien.
  ene wat een leuke vismaat heb je , zo zou ik ze ook wel willen…
  nee zonder gein , mooie knappe dochter heb je !!!

  greets en veel visplezier koen

 3. Peter(Fishguppy) > september 7, 2010

  Antwoord

  Hallo Koen, mijn dochter bedankt je voor het compliment!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *