Home Bootvis verslagen Mark en Ad, bootvissen Oosterschelde

Mark en Ad, bootvissen Oosterschelde

Advertenties

Beste

Zaterdag 26-10-2019 stond er weer een lekker dagje bootvissen op de planning ditmaal met me vismaat adje. S’ ochtends weer goed ontvangen bij familie dixhoorn en een lekker bakje koffie. Na wat overleg werd ons geadviseerd om naar het goese sas te varen of wemeldinge wij kozen voor het eerste en dat bleek een goede keuze! De vangsten waren goed regelmatig doubletten en tribletten alleen de maat van de vis was helaas minder.

Mark en Ad, bootvissen Oosterschelde

De wijting vooral was nog erg klein en je kon goed merken dat het hiervoor misschien nog iets te vroeg was maar dat mocht de pret niet derven en aan het einde van de dag was de uitkomst.

Mark en Ad, bootvissen Oosterschelde

Mark en Ad, bootvissen Oosterschelde

Adje 18 vissen waarvan 4 scharren aan de maat 2 wijting aan de maat en 12 ondermaatse. Mark 29 vissen waarvan 3 scharren aan de maat 5 wijtingen aan de maat en 21 ondermaatse. Wat ik zelf wel heel jammer vond bij de wijting en steenbolk die ondermaats was dat wij ze elke x weer netjes deden terug zetten en zo voorzichtig mogelijk deden onthaken zodat ze konden groeien maar helaas bijna elke x weer merkte we dat ze het niet overleefden. Ondanks alles een goede en vooral gezellige dag gehad genoten met lekker weer en lekkere snert!

Groetjes mark

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Henry > oktober 28, 2019

  Antwoord

  Hoi Mark en Ad,

  Een leuk verslagje van jullie boottripje op de Oosterschelde. Het is nog vroeg maar al wel fijn om te horen en te zien dat de wijting al vollop aanwezig is, helaas gaat de onthaakte ondermaatse vis grotendeels naar de kloten. Jullie hebben samen toch weer een leuk en gezellig visdagje gehad met regelmatig rammelende toppen en daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om. Een goede vangst bij jullie volgende sessie !!!!

  Groetjes, Henry

 2. Jack Peelman > oktober 28, 2019

  Antwoord

  Altijd leuk, zo op stap met een Dixhoorn bootje.
  Eigenlijk doe ik het veels te weinig.

  Bedankt voor je verslagje!

  Mvg,
  Jack

 3. jack Jozen. > oktober 28, 2019

  Antwoord

  Hallo Ad en Mark je kunt aan de foto,s wel zien dat de vis nog een beetje moet groeien maar ze zitten er in ieder geval wel.Over effen nog eens proberen dan zal het panneke zeker vol raken. groetjes Jack.

 4. Eldert > oktober 28, 2019

  Antwoord

  Lekker gevist mannen. Een paar jaar geleden leek de Oosterschelde wel dood wat betreft de vis . Maar gelukkig komt daar wat verandering in .
  Leuk verslag trouwens met mooie foto’s.
  Groet, Eldert

 5. hugo > oktober 28, 2019

  Antwoord

  Hallo Mark en Ad,

  Altijd leuk om een verslag van de Oosterschelde te mogen lezen,toch behoorlijk wat vis gevangen dat is positief ik heb het anders geweten!en wat klein is woord groot dus hoop doet leven hé mannen.Fijn verslag met mooie foto’s top. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 6. Rob Torsk > oktober 28, 2019

  Antwoord

  Hey Mark en Adje,
  Jammer dat het formaat nog niet zo groot is,maar jullie hebben toch lekker gevist met regelmatig rammelende toppen.En ja,helaas overleven de meeste wijtingen en bolken het niet als ze uit de diepte komen.Maar dat is dan weer goed voor de krabben en meeuwen.
  Groetjes Rob,

 7. Peter(Fishguppy) > oktober 29, 2019

  Antwoord

  “Beste” Mark en Adje, je mag me gewoon met de voornaam noemen, je kent me persoonlijk en ik ben geen belasting inspecteur die je aanschrijft, hahaha.
  Goed nieuws hadden we al eerder gehad van de Oosterschelde, maar nu lijkt het erop, dat de vis momenteel massaal de Oosterschelde intrekt, jammer van het formaat, maar ondermaatse schar bestaat niet, omdat er geen maat voor is. Maar respect voor jullie, dat je de kleinere vis laat zwemmen, doe ik ook altijd, er moet wel iets te eten aan zitten. Top gevist mannen!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *