Home Gastvissers Nico met kantsessie

Nico met kantsessie

Advertenties


Op zoek naar de eerste….

Hey allemaal Twee dagen geen bootvissen, beide uitgewaait. Gisteren dan maar een kantsessie gedaan met als doel de eerste zeebaars van het seizoen te vangen. Verse mesheften konden we niet vinden en hebben het dan maar met zagertjes gedaan. Samen met Sven rond de middag naar Westkapelle gereden en daar een stekje gezocht.

Nico met kantsessie

Het was heel mooi weer en met de oostelijke wind hadden we die in de rug. Mijn oude pendelstokken nog eens van het rek gehaald en als onderlijn kozen we voor weggeklipte jojo-wapperlijnen. Haken 2/0 en een pennel rig op de 45/00 fluorocarbon haaklijn.

Nico met kantsessie

Op deze stek liggen veel stenen voor de de dijk en dat merkten we direct. Sven zijn eerste worp eindigde al op een hanger. Na een half uurtje vissen krijgen we de eerste beet, een mooie doorbuiger en slappe lijn. De dader bleek een net ondermaats gulletje te zijn.

Nico met kantsessie

Kort hierna nog een beet gemist en tijdens de kentering werd het stil. We hadden ook een geephengel bij en zijn hier dan mee aan de slag gegaan. Kort na de kentering werd het water helderder onder de kant en de eerste geep van het seizoen vergreep zich aan ons zalmstripje.

Nico met kantsessie

Of het toeval was of niet, maar ik had een beetje Bass Boost op het aas gespoten.

Nico met kantsessie

In de toekomst gaan we dat zeker nog verder uitzoeken. Toen de stroming er weer in kwam, hebben we de strandhengels weer opgetuigd en hierna gebeurde er niets meer. De vloedstroom zette heel traag door en we besloten om naar een volgende stek te rijden, Neeltje Jans. Na een bezoekje aan Kees in de frituur zijn we weer beginnen vissen De vloedstroom zat er hier al beter in en na een half uurtje vissen kregen we de eerste aanbeet, weer een ondermaats gulletje, voorzichtig teruggezet en kort hierop weer beet.

Nico met kantsessie

Nico met kantsessie

Het bleef zo een uurtje doorgaan en daarna werd de onderstroming op de stek te fel en werd het moeilijk om de onderlijn er terug uit te halen. Geen eerste zeebaars vandaag, maar wel de eerste geep van het seizoen. Van de Meerkerk kwamen berichten van een massa schollen die er te vangen zouden zijn.

Nico 

Dekleinebootvisser

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 1, 2012

  Antwoord

  Hoi Nico,
  wat een mooi bericht weer!
  Ik dacht dat jij een bootvisser in hart en nieren was, maar ik vind het leuk, dat er meerdere mensen als ik zijn, een eigen boot, maar toch ook eens van de kant, tof!!
  Trouwens gefeliciteerd met je eerste geep, ik hoop volgende week in Denemarken mijn eerste te vangen!

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 1, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter

  Ik ben volledig van alles wat met vissen te maken heeft. Als er water in de buurt is, wil ik er een hengeltje in uitwerpen.Veel succes in Denemarken.

  Groeten
  Nico

 3. Luc > mei 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Leuk bericht. Eindelijk de eerste geepfoto, ze zijn er weer. Dan zal de baars ook niet lang meer uitblijven.
  Blij dat we weer wat actiever kunnen gaan vissen. Vrijdag as zal ik ook een poging wagen met de boot en als het weer het niet toelaat om uit te varen dan maar zoals jij vanop de kant.
  Groeten,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *