Home Gastvissers Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Twee obstakels hinderen me momenteel bij de zoute visserij. Enerzijds is er een chronisch tekort aan Gul in de Noordzee en een teveel aan Schar in de vrieskist. Anderzijds heb ik thuis twee aspirant vissertjes rondlopen die ik, gezien hun leeftijd, onmogelijk over Westerschelde dijken kan laten kruipen.

Een leuk alternatief in deze tijden van zoute schaarste is Forel vissen. Voor de bengels perfect haalbaar!

Gewapend met vier hengeltjes trok ik er het weekend van 8 maart opuit samen met mijn dochtertje Liese. Ik had via-via gehoord dat er in Verrebroek, een dorpje in de gemeente Beveren, een forel put net van eigenaar veranderd was. De naam was alvast veelbelovend,… Forelvijver Altijd Beet.

Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Nu goed, na de formaliteiten en het lekkere kopje koffie in de gezellige viskantine konden we onze spullen installeren. Het was erg koud zo vroeg in de ochtend, daardoor verliepen de eerste uurtjes voor Liese wat stroef. Ook van de vangst liepen we niet echt warm, van zodra het zonnetje er goed door stond werd het aangenamer. Na een tip van Bart, de uitbater, gingen we ondieper met mestpiertjes vissen. In de resterende vier uurtjes in de namiddag vingen we ons werkelijk klem.

Jack, Liese en Lars op de forelvijver Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Liese draaide gedurende de hele dag alle hengels uit die ik beaasde en uitwierp. Zij ving dus maar liefst 24 Zalmforellen. Gemiddeld 400gr./visje is leuk maar de enkele exemplaren van 1,5kg. maakten van de vangst een spektakel.

Jack, Liese en Lars op de forelvijver Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Thuis aangekomen gingen de verhalen vlot over de tong, Lars, Liese’s twee jaar jongere broertje wilde ook vissen vangen. U raadt het al, ook het weekend van 15 maart meldde ik me ’s ochtend in de Ruiterstraat te Verrebroek. Ditmaal vergezeld van Lars die er wel héél veel zin in had.

Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Een beetje hetzelfde verhaal wat weersomstandigheden betreft als voorheen, ’s ochtends koud en van zodra het zonnetje er was, lekker buitenweer. De vangst werd een beetje beschamend, techniek in de vingers, nog een tip van Bart qua aaskeuze en we waren vertrokken. Hetzelfde principe als de week ervoor, ik beaasde en gooide uit, Lars draaide de hengeltjes binnen. Zoals gezegd was het resultaat er vet over, Lars draaide er maar liefst 41 Zalmforellen en één Paling uit. Die paling was trouwens eerst een “slange-vis” en werd later een “paal-vis”.

Schitterend !!!

Jack, Liese en Lars op de forelvijver Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Jack, Liese en Lars op de forelvijver Jack, Liese en Lars op de forelvijver

Lars ving 32 “gemiddelde” Forellen en 9 mooie exemplaren, de zwaarste vis woog 1.690gr. Hij heeft er zijn sport aan gehad.

Groetjes, Jack Peelman – Hengelsportvanderpoel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Jack,
  wat fantastisch om te zien en wat een aantallen!
  Ik ben erg blij met zowel zoute als zoete berichten!

  Groetjes Peter

 2. Johan het (loze) vissertje > maart 20, 2014

  Antwoord

  Hey Jack.

  Wat is het toch heerlijk om met je kinderen te kunnen gaan vissen. Ik geniet er ook altijd van. De een wil op snoek en de ander wil op karper vissen. Dit jaar ga ik ook proberen een visje te vangen met de kinderen op het zoute water. Als het zo doorgaat, zal je een extra vriezer bij moeten kopen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *