Home Gastvissers Europoort met Peter van Crugten

Europoort met Peter van Crugten

Advertenties


Beste Vissers, Aangezien ik nog 2 weken vakantie heb was ik bezig met het inplannen van een sessie ergens in de Europoort met de bedoeling een tongetje te vangen. Na het lezen van alle vangstberichten en verslagen kreeg ik direct zin om te vissen dus besloten om snel de spullen te pakken, een onsje of 4 zagers te halen en richting Europoort af te reizen. De bedoeling was een stek in de Oude Maas, daar aangekomen stond de stek vol met snoekbaarsvissers. Snel doorgereden naar een stek in de Waterweg. Hier stond gelukkig nog niemand. Na het gereedmaken van de hengels (1 hengel met 12/100 fireline voorzien van een verzwaarde 3 haaks onderlijn en 1 hengel met 35/100 nylon voorzien van een verzwaarde 3 haaks onderlijn) de onderlijnen gelanceerd richting Waterweg.

Europoort met Peter van Crugten

Volgens www.getij.nl was het om 17:03 hoogwater (Maassluis). Om 17:10 zie ik de eerste aanbeet maar besluit de hengel nog even te laten liggen en eerst een boterham te nuttigen…… Bij het openen van mijn koelbox zie ik geen boterhammen. Na een telefoontje richting het thuisfront blijken ze nog netjes op het aanrecht te liggen. Dit wordt dus honger lijden, wat in mijn geval geen kwaad kan. Ik besluit mijn eerste hengel op te draaien maar voel geen weerstand. Snel nieuw aas er aan en weer in het water. 17:25 zie ik weer een mooie beet en ben ervan overtuigd dat dit een tong moet zijn. Bij het binnendraaien direct weerstand en er komt een tong naar boven van 27 cm. Altijd een lekker gevoel als de eerste binnen is.

Europoort met Peter van Crugten Europoort met Peter van Crugten

17:40 pracht van een aanbeet helaas geen vis. Vervolgens om 18:05 een paar flinke tikken op de top wat me een doublet tong oplevert.

Europoort met Peter van Crugten

1 tong precies aan de maat (24cm) de ander helaas te klein en mag terug om verder te groeien.

Europoort met Peter van Crugten

Om 18:15 uur draai ik een bot binnen.

Europoort met Peter van Crugten

De volgende aanbeet laat niet lang op zich wachten en om 18:27 draai ik wederom een doublet tong binnen.

Europoort met Peter van Crugten

Weer ééntje van 24 cm de andere ondermaats.

Europoort met Peter van Crugten

Vervolgens vang ik tot de klok van 19:15 nog 5 botjes van rond de 20 centimeter. Langzaam komt de ebstroom erin en de aanbeten blijven uit. Ondertussen geniet ik van alles wat voorbij komt gevaren.

Europoort met Peter van Crugten

Om 19:30 komt er nog een visser bij die vraagt of ik bezwaar hebt dat hij er bij komt zitten. Aangezien deze stek zich daarvoor leent is dit geen enkel probleem. Uiteindelijk besluit ik om 20:30 uur te stoppen met de gedachte om het morgen nog eens te proberen. Ben benieuwd wat de andere visser nog heeft gevangen. Aangezien hij de website www.fishguppy.nl kent lezen we wellicht een reactie van hem. Uiteindelijk vang ik 5 tongen en 6 botten. Kijken of we dit morgen kunnen verbeteren. Jullie lezen het nog wel.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 18, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,
  erg leuk bericht en bijna perfect ingestuurd, wat me veel tijd scheelt om te plaatsen.
  ik ben deze ochtend zelf ook die kant op geweest!

  Groetjes peter

 2. Werner > september 18, 2012

  Antwoord

  Ja Peter weer lekker gevangen ik denk dat ik mijn stekken ook eens moet gaan uitbreiden om tot betere vangsten te komen.
  Op 4,5 uur tijd 11 vissen en nog een paar terug gezet is toch niet slecht.

  Groeten Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *