Home Bootvis verslagen Dieptepunt, tong vangst Voor-delta?

Dieptepunt, tong vangst Voor-delta?

Advertenties

Beste vissers, vrienden en lezers,

gisteren snel gepland om een solo te doen, zodat ik kan doen en laten wat ik wil, het was lekker weer, dus bijtijds om aas bij Dixhoorn, waar je praktisch zowat voorbij komt, een kilo kweekzagers, echt mooie voor de tong, niet te groot, niet te klein! Ik ben daar tegen kwart voor 5 en daarna richting mijn boot, waar ik tegen half 6 ben en eerst nog even een praatje gemaakt met Jeroen, de monteur van Zwemer, de contacten van mijn gps in gesmeerd met vaseline, in de hoop dat hij weer werkt, maar helaas! Nog wat watervrij vet aan de stuurstang van de motor gedaan en daarna kan ik nog juist in de sluis, die leeg gelaten wordt.

Zondag 2 weken waren de tongvangsten nog gewoon hartstikke goed, 23 tongen in mijn eentje en daarna kwam de klad erin, gezien de vangsten van anderen en ook van Frank en mijzelf en volgens Jeroen is het nog niet beter!

Ja wat moet je dan doen, terug gaan in het verleden? 3 jaar terug ving ik massa’s tong gewoon overdag in de buurt van Oost kapellen, dus daar naar toe en wat denk je het zelfde tafereel als 26-07-2013, een sleepboot, alleen nu houd hij afstand en probeert met niet over hoop te varen!

Dieptepunt, tong vangst Voor-delta?

Hij komt een 50 meter aan de zijkant voorbij en doet dit de verdere avond, steeds op schuivend richting strand, dus ik heb er geen last van! Ik lig hier tot 21u, zonder een stootje te zien, werkelijk zeldzaam! Ik had achteraf misschien wat moeten opschuiven in zijn spoor? Zij vangen genoeg aan de meeuwen te zien.

Dan maar richting Domburg, om daar eens te proberen en voor half 10 lig ik al op de beoogde stek, op 6 meter water en vol verwachting wacht ik op het donker en klopt mijn hart! Dan komt de schemer.

Dieptepunt, tong vangst Voor-delta?

Er liggen nog 3 bootjes in de omgeving, meer richting West kapelle, maar niet 1 strandvisser te zien en dat verbaast me! Het getij, of het zomervolk, of de vangst? Half 11 en nog steeds niets, waar is de vis?

Dieptepunt, tong vangst Voor-delta?

Dan zomaar ineens, zoals de zin in vissen snel kan optreden, neemt deze bij mij hals over kop af, ineens wil ik naar mijn gebreide broek! Totaal geen zin of interesse meer! Kwart voor 11, haal ik het anker op en zonder gps terug en om 23.15u lig ik in de sluis.

Snel de boot poetsen, de sluis uitvaren en aanleggen en vlug in de auto en weg ben ik! zit ik in de auto allerlei redenen te bedenken, waarom ik totaal geen beet heb gehad en zou het dan misschien aan de vaseline en het vet kunnen liggen? Ik ben in ieder geval 100% zeker dat het niet aan de sleepboot ligt!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. visser > juli 19, 2016

  Antwoord

  het zou aan het vet kunnen liggen ik heb wel meer gehoord dat vet niet goed is om te vissen ,als je de volgende keer gaat vissen moet je zeep meenemen zodat je het er af kan wassen

 2. Peter(Fishguppy) > juli 19, 2016

  Antwoord

  Hey visser, bedankt voor de bevestiging, dat het zou kunnen! Ja blijft de gehele avond toch vettig, vooral omdat het watervast was. Bedankt voor de tip van de zeep, zal me geen 2 maal gaan overkomen!

  Groetjes Peter

 3. jack > juli 19, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter wat een tegenvaller dat doet je naam [tongenkoning]geen eer aan ik weet zeker dat er ook nog goede tijden komen.In ieder geval de foto,s zijn mooi gr. je vrind jack

 4. Nico > juli 19, 2016

  Antwoord

  Hallo Peter. Jammer dat je niks heb gevangen ook ik vind dit raar. Maar toch nog een leuk verslag er van gemaakt met uiteraard met foto”s er bij mooi hoor,

  Groetjes De Zeehondentemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *