Home Gastvissers Jack Peelman, baars met dobber en kunstaas

Jack Peelman, baars met dobber en kunstaas

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Dat bloed kruipt waar het niet gaan kan, toonden we afgelopen weekend wel weer.

Ondanks een rits familiale verplichtingen viste ik met m’n maatje Mario zowel vrijdag als zaterdag avond – nacht weer op zeebaars. Ons vertrouwde stekje op de Oosterschelde brengt de laatste weken weer behoorlijk vis op. Toegegeven, door het fine-tunen van de minimum maat zijn er een pak minder baarzen die in aanmerking komen voor de pan. Langs de andere kant speelt dit gegeven de bag limit van 1 stuk weer aardig in de kaart. In ons geval zou je bijna gaan denken dat de Europese wetgevers er over nagedacht hebben.

We gingen aan de slag met zowel kunstaas, shads, als met steekzagertjes onder een dobber montage. Het massaal aanwezige drijfgroen op de Oosterschelde maakte het op bepaalde momenten vrijwel onmogelijk een schone drift te maken met de shad, op die momenten biedt de dobber vaak uitkomst. De dobber laat je meedrijven met de stroming en het daarin meedrijvende groen, hierdoor blijft je aas vaak “sla-vrij” en een aanvaardbaar hapje voor de baarzen.

We vingen er véél, heel veel, vooral vrijdagavond ging het erg hard. Ieder 20 – 25 stuks waarvan je er dan 1 mag uitkiezen om op te eten,..

Jack Peelman, baars met dobber en kunstaas

Het blijft voor mij als jager-verzamelaar een bitter gegeven, anderzijds houden we plezier in het vangen van onze vis. Plezier overhouden aan terugzetten van een uitmuntende maaltijd zal een kwestie van wennen zijn ( hoop ik )

mvg, Jack

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 21, 2017

  Antwoord

  Hey Jack, een verslag, dat tevens tips bevat, ik vind het top!
  Toch een mooi exemplaar dat je mee kan nemen!

  Groetjes Peter

 2. Nico > augustus 21, 2017

  Antwoord

  Hoi Jack. Prachtig foto van de Zeebaars genomen en een leuk verslag er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. alain tulleneers > augustus 21, 2017

  Antwoord

  Hoi jack
  toch een leuke visserij gehad.
  en dat terug zetten,de sportvissers zijn altijd de dupe,jammer maar helaas;Grt.Alain

 4. Jack Peelman > augustus 21, 2017

  Antwoord

  Ach Alain, ik voel me niet meteen gedupeerd hoor,…
  Uiteindelijk ben ik te gast in Nederland waar ik het voorrecht geniet, door me aan te sluiten bij sportvisserij Nederland, om te vissen in de prachtigste omgeving die je je als visser kan inbeelden,…

  Anderzijds gaan we met de bag limit die we nu opgelegd krijgen wel een absurde richting uit. Ik ben het er helemaal mee eens dat een niet beperkt systeem zoals we tot voor kort kenden niet kan blijven bestaan. Zelf heb ik me ook schuldig gemaakt aan een overvloed vis te onttrekken,… familie en naaste vrienden hebben nooit een tekort aan verse vis gekend.

  Dat dit niet kan blijven duren begrijp ik best, maar 1 ,… één vis,… ik moet begod 3 dagen naar Zeeland rijden om mijn gezin een vismaaltijd voor te schotelen, dat terwijl ik per sessie 3 visschotels terug gooi,…

  enfin,… misschien is er toch iemand die het kafka gehalte begrijpt, het lijkt wel Belgische politiek, en de bag limit optrekt tot 3 stuks,…

  mvg,
  Jack

 5. Gijs > augustus 21, 2017

  Antwoord

  Jack, Peter,

  Tuurlijk voelt het vervelend om mooie maatse baarzen terug te zetten. Aan de andere kant, ik heb mede “vissers” vuilniszakken vol met baars mee zien nemen. Maats of niet, het ging mee. Ik troost me met de gedachte dat ik elke baars onder de maat of boven limiet laat zwemmen en ik of mijn zoon hem kan vangen. Nu hopen dat karma bestaat….

  Groet Gijs

 6. jack jozen > augustus 22, 2017

  Antwoord

  Hoi Jack mooi verslag en ja iedereen naar zijn maken lukt toch nooit,en een limiet is ook mooi maar toch vind ik het ook wel ongelijk verdeeld,als je leest wat er met de staande want netten gevangen word.gr. Jack

 7. Henry > augustus 22, 2017

  Antwoord

  Hey Jack,
  Een mooi verslag over je baarzenjacht. Wij vissen bijna nooit gericht op baars maar als ik die knoepert op de foto zie begint het natuurlijk wel te kriebelen, chapeau!!!
  Ook ik vind het goed dat er regels zijn maar
  een maatse vis meenemen voor de pan is wel heel erg miniem maar ja……de Europese wetgeving, en niet alleen bij sportvisserij Nederland, zit nou eenmaal raar in elkaar.
  Ondanks deze regelgeving is het natuurlijk toch ontzettend leuk als je met regelmaat een mooie vis op de kant kunt takelen.
  Goede vangst voor de volgende keer.

  Groetjes, Henry

 8. Dennis > september 14, 2017

  Antwoord

  Beste Peter. Ik heb in het verleden mooie visdagen gehad met Jack Peelman en zou graag weer eens met hem in contact komen. Ik weet niet of dit de manier is maar misschien kan jij mij hier bij helpen.

  Ik heb trouwens de mooie verhalen gelezen en kan niks anders zeggen het er goed uit ziet. Ik ben zelf net terug van 3 weken Denemarken waar de vangsten zoals verwacht gewoon top waren.

  M.v.g. Dennis

 9. Peter (Fishguppy) > september 15, 2017

  Antwoord

  Hey Dennis (Custers)? Denk dat Jack Peelman dit wel eerst en dan komt het waarschijnlijk wel goed.
  Groetjes Peter

 10. Jack Peelman > september 22, 2017

  Antwoord

  Het is goed gekomen Peter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *