Home Strand en kantvisserij Tongvisserij Botlek

Tongvisserij Botlek

Advertenties

Gisteren middag, na lang twijfelen wat te doen, vandaag gaan vissen of a.s. nacht? Toch maar besloten in de middag te gaan en rondstreeks 14u, de inmiddels gedroogde zagers, die ik in de ochtend uit het water had gehaald, in de turf gedaan en dan ben ik klaar voor vertrek. De plannen zijn, om te gaan vissen in de Botlek, op een plaats, die eigenlijk garant staat, om tong te vangen, overdag en in het donker, als je op het juiste getij vist. Maar alles zit tegen onderweg, files aan Willemstad, met een 3 kwartier vertraging, 2 ongelukken of pechgevallen, met ruim een uur vertraging, rond Rotterdam en dan na 16.30u arriveer ik pas ter plaatse en er staat nog niemand, het was tegen 15.30u hoogwater, dus eigenlijk een uur te laat en het vissen komt slechts langzaam op gang, wat me eigenlijk tegenvalt! Slechts nu en dan een tong, meestal juist boven de maat en van redelijk ver op afstand. Als er om 19.00u nog 4 vissers komen, staat de teller op 5 maatse en dan binnen een half uur, 2 maal een doublet met maatse tong.

Tongvisserij Botlek

Als de wind opsteekt is het gewoon erg fris en gelukkig heb ik mijn visjas bij me!

Tongvisserij Botlek

Dan zou je denken, nu gaat het los, maar niets is minder waar. Het valt me op dat de buurmannen, niet echt ver werpen, zo’n 30 meter en verder niet en ik zie ze ook altijd zonder vis opdraaien. Ik vang gewoon reglematig een visje en moet ondanks de gevlochten haaklijnjes  veel haaklijn breuken noteren met vis eraan, wat erg jammer is, wat een wolhanden, dat ik heb opgedraaid, zouden ze beschermd zijn? Ik trap ze gewoon kapot, om ze te onthaken en denk dan, dat is er weer een minder, maar zou het helpen?

Ik blijf tot goed 21.30u vissen en begin dan op mijn gemak met op te ruimen. Ben ik lekker bijtijds thuis en dan ben ik vast niet zo gaar, als maandag, wat niet normaal was, wel 3 keer op de dag geslapen.

Als ik langs de buurmannen loop, blijken ze idd alle 4 geen vis te hebben en een paar vissers, gebruiken gewoon karperhengels van een kleine 3 meter en ik leg hun uit, dat ze in het donker waarschijnlijk wel een visje vangen, dan zitten ze heel dichtbij.

Ruim na 23u ben ik weer thuis, met een kluts tong en nu in de ochtend, gauw een foto en het blijken 12 aan de maatse tongetjes te zijn en ik kom niet boven de 29 cm, helaas geen grotere!

Tongvisserij Botlek

Mijn vriezer wordt gestaag gevuld, tot we weer op het moment komen, dat het weer minder gaat worden, maar eerst zal de piek nog komen, verwacht ik?

Hopelijk gauw nog eens, zagers genoeg in het water.

Echt top was het nog niet, maar ook niet echt slecht voor tijdens daglicht, tot de volgende! Wel had ik vandaag erg weinig ondermaatse vis, slechts 1 tongetje en dan nog wat van die oneters.

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. jack jozen > juni 13, 2018

  Antwoord

  Wat een mooie vangst en mooie foto,s,geef jij de zagers een apart geurtje ik denk het wel. Maar je ziet de meester komt weer boven, dit word een super jaar groetjes Jackie.

 2. Nico > juni 13, 2018

  Antwoord

  Hey Peter. Jammer dat alles tegen zat en een uur later op je stek. En dan overdag mooie tongen vangen zie je ergens anders niet. Ook als je ver gooit zie je het resultaat dan mooi verslag alweer met leuke foto’s er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Henry > juni 13, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Een beetje tegenslag op weg naar je stekkie wordt door deze mooie tongenvangst ruimschoots vergoed. Wat krabbemans betreft, ook ik maak er dikwijls “Trapsalade” van zodat die vangst geen haakjes meer van me meeneemt, het lijkt evenals de vele ganzen wel een invasie. Goede vangst voor de volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 4. Frank > juni 13, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter

  File duizende wielen 🤣
  Goede slag gedaan makker, die groooote komen nog.
  Groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *