Home Strand en kantvisserij Solo kantvissen Westerschelde, rond laagwater

Solo kantvissen Westerschelde, rond laagwater

Advertenties

Beste vrienden,

aanvankelijk was er boot vissen gepland, met Frank. Maar in overleg afgeblazen, omdat ten eerste west 5 a 6 niet echt lonkt en dan nog met springgetij en de sluis is afgesloten deze week. Kantvissen zou voor mij alleen zijn, dus gisteren om 1 kilo kakelverse leeglopers bij Laurens Dixhoorn en deze ochtend om 8u sta ik in het schemer aan de dijk, op een stek waar ik 8 jaar niet meer gevist heb, maar na het zien van het vangstbericht van Jack Peelman, ben ik weer wakker geschud en wil het wel eens proberen en na een zware klim en wandeling, met natuurlijk weer een veel te zware bepakking, want wij vissers zijn altijd bang dat we tekort aan materiaal hebben, dus moeten er kilo’s lood mee, geankerd en ongeankerd.

Het zou rond 10u laagwater zijn en ik begin op het afgaande getij met een lijn met 3 haakjes nr.4 en een ankerlood en op de andere waar ik lekker ver mee ga, een lijn met 2 dwarrels en iets grotere haken, met ongeankerd lood, beiden van 200 gram en daarvan ook 2 beaasde onderlijnen gereed, als snelle vervanging.

Eigenlijk al gelijk zie ik aanbeten, erg fel, op beide hengels, wat wijst op wijting en de eerste die ik indraai, komt gemakkelijk, zonder veel moeite binnen en brengt een wijtinkje van 20 cm en de andere en wijting van juist 28 cm.

Solo kantvissen Westerschelde, rond laagwater

Ik heb in totaal misschien een keer of 3 op gedraaid, als er niets aan zat, voor de rest, veel enkelingen en 2 keer een doublet en 1 maal een triplet.

Solo kantvissen Westerschelde, rond laagwater

Solo kantvissen Westerschelde, rond laagwater

Solo kantvissen Westerschelde, rond laagwater

Stuk voor stuk, haast allemaal maatse vis en moddervet. Als ik stop, tegen 12u, heb ik 18 maatse wijtingen in mijn emmer en 4 kleintjes terug gezet, dus niet echt veel vis, wat er rond zwemt, op het diepe water, maar wel kwaliteits vis! Ook heb ik naar mijn gevoel 2 gullen verspeeld, aan het gebonk te voelen.

Op deze stek is er weinig veranderd, nog steeds veel draai stromingen en obstakels, waar je snel overheen dient te draaien, heb slechts 1 loodje verspeeld en geen onderlijnen. Het vergt van mij een hoop energie, tegen de meer dan matige westenwind in te vissen en ik wil nu verder gaan aan Waarde, dus weer een zware wandeling naar de auto en dan een ritje naar Waarde, wat ik gebruik, om ondertussen te eten en een kwartier later sta ik aan de bekende trap en neem eerst een kijkje, wat ik beter niet gedaan had en ga daarna terug om mijn spullen en als dan weer boven ben, staat het zwart voor mijn ogen. Ik maak op mijn dooie gemak alles klaar en wil de onderlijnen aanazen en ik ga zowat van mijn houtje, ben totaal van de wereld en na een kwartier rust, gaat het weer en begin ik met vissen en als ik de eerste keer indraai, terwijl er nog maar een lichte stroming staat, zit er een halve meter apenhaar en scheepsnylon op de hoofdlijn, voor de onderlijn en dan weet ik al genoeg, het is springgetij en dit wordt alleen maar erger. Ik besluit ermee te kappen, het was een foute beslissing, had beter op die andere stek, zolang ik kon gevist!

Ben blij, dat ik weer eens vanaf de kant heb gevist, was toch wel leuk!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Jack > december 5, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter toch weer een fijn visdagje gehad en dat weer op de ouwe stek en ook weer mooie vis ,maar je begint denk ik toch ook wel te merken denk dat je niet meer alles van je lichaam kunt eisen af en toe zijn er toch wat belemmeringen he,dat moet je ook aan een jonge vent overlaten net als ik Ha.Maar ik hoop voor je dat je er morgen een paar dikke gullen er uit zult trekken groetjes je vrind Jakie .

 2. Nico > december 6, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Het valt niet mee van de kant af vissen maar Jij heb er weer een prachtig verslag er van gemaakt. En natuurlijk ook met mooie foto’s er bij en lijkt wel of de vangsten van de wijting terug lopen nu.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Henry > december 6, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Ja het kantvissen is niet vergelijkbaar met de boot en al zeker niet als ge ‘n eindje moet sjouwen met inderdaad meestal heel veel overtollig materiaal. Ge kunt ‘t sowieso beter in oewe rug krigen van sjouwen met bier dan met lood!!! Al met al toch wederom weer leuk gevist en voor de pan wat smakelijke kibbeling.

  Groetjes, Henry

 4. Alain Tulleneers > december 6, 2017

  Antwoord

  Heeey Peter
  U bent een echte crack,maar best niet overdrijven,want je gezondheid gaat voor.
  Toch weer mooi gevist.Groetjes Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.