Home Gastvissers Jan, op jacht naar tong in de Europoort

Jan, op jacht naar tong in de Europoort

Advertenties

Hey Peter,

Hierbij een vangstbericht / visverslag. Ik ben de afgelopen 10 dagen 4 keer gaan proberen om tong te vangen in de waterweg / Rotterdam na het lezen van goede vangstberichten daar. Ik heb bijna telkens op een andere plek gevist. Wel elke keer vanaf ongeveer 3 uur voor hoog tot bijna aan laag water gevist, dus qua visuren heb ik wel redelijk lang gevist. Als aas heb ik elke keer kleine zagertjes gebruikt en als onderlijnen klikafhouders in verschillende kleuren met 180 grams ankerlood en haakje nr 4. Soms heb ik ook verzwaarde onderlijnen gebruikt maar dat gaf geen betere resultaten. Qua vast zitten en materiaalverlies viel het redelijk goed mee. Wel een aantal keer vast gezeten maar geen onderlijnen kwijt gespeeld. Wat wel opviel is dat er bij momenten enorm veel last was van krabben. Na 5 minuten waren soms de haakjes leeg, dus telkens er weer verse zagers aan gedaan. Ik heb de eerste keer gevist aan de waterweg.

Jan, op jacht naar tong in de Europoort

De vangst was daar 1 tong 3 palingen en 1 bot.

Jan, op jacht naar tong in de Europoort

Er was toen wel redelijk veel wind om nog deftig te kunnen vissen. De 2de keer heb ik gevist aan de Botlek in de buurt van die grote parking tov Shell Pernis (Oude Maas).

Jan, op jacht naar tong in de Europoort

Jan, op jacht naar tong in de Europoort

Tussen de stenen kroop het daar vol ratten, dus niet echt een gezellige plek omte vissen. Daar heb ik enkel 3 tongetjes gevangen. De 3de keer ben ik gaan zitten bij de Chinees in Vlaardingen, daar ook weer 3 tongetjes, 1 bot en 1 zeebaars gevangen.

Jan, op jacht naar to


<p>De 4de keer ben ik dan terug aan de Waterweg geweest en had ik 7 tongen.  Al bij al heb ik er wel kunnen vangen, maar toch niet de aantallen die ik bij andere lees of gehoopt had. Is het gewoon een slechte periode of deed ik iets fout …. De andere vissers die ik er zag heb ik ook niet veel zien vangen.  De foto” s=”” zal=”” ik=”” in=”” een=”” andere=”” mail=”” sturen.=”” p=”” /></a></p>
<p><a href=Jan, op jacht naar tong in de Europoort

De 4de keer ben ik dan terug aan de dijk in Vlaardingen geweest en had ik 7 tongen. Al bij al heb ik er wel kunnen vangen, maar toch niet de aantallen die ik bij andere lees of gehoopt had. Is het gewoon een slechte periode of deed ik iets fout …. De andere vissers die ik er zag heb ik ook niet veel zien vangen. De foto’s zal ik in een andere mail sturen.

Groetjes,

Jan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 12, 2018

  Antwoord

  Hey Jan, ik weet er alles van, van vissen in de Europoort, hoe moeilijk het was om er aan te beginnen, als je er nog nooit gevist had. Ik had gelukkig 2 hele goede leermeesters, destijds, alweer een jaar of 11 a 12 geleden.
  Nu kan ik zeggen, dat ik iets kan doen in de Europoort, maar nooit geeft het een garantie, voor vis!
  Je hebt toch in ieder geval wat ervaring op gedaan, zal alleen maar beter worden!

  Groetjes Peter

 2. Henry > juli 13, 2018

  Antwoord

  Hoi Jan,
  Op de 1e plaats een compliment voor je leuke verslag, al met al heb je links en rechts toch ’n visje kunnen haken! De goede stekken waar je weinig vastzitters hebt vind je vanzelf, door schade en schande word je wijs!
  Het is natuurlijk niet altijd kermis aan de waterkant maar….de aanhouder wint.
  Goede vangst voor de volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 3. Nico > juli 13, 2018

  Antwoord

  Hey Jan. Namens Mij een leuk verslag er van gemaakt en ook met foto’s er bij. De volgende keer meer succes toegewenst dan en hopelijk met heel vis aan de kant,

  Groetjes Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *