Home Gastvissers Leo aan het Callandkanaal

Leo aan het Callandkanaal

Advertenties


Hallo visfanaten,

Afgelopen woensdag een vissessie gehad aan het Callandkanaal. Ik had nog het e.e.a. aan aas over van afgelopen zaterdag (Krabbe-trofee) en dat begon in zo’n dramatische toestand te verkeren dat ik wel moest gaan vissen. Helaas was mijn bus in onderhoud dus werd alles in de gemotoriseerde skelter van m’n vrouw gepropt. Ik kon mezelf nog net achter het stuur wringen en voila op weg naar de visgronden! (jongens, jongens wat ben je toch verwend als je altijd in een bus rijdt!!) Om niet teveel kilometers te maken gekozen voor het Callandkanaal. Het water was al hard aan het afgaan dus zou er met laag water gevist moeten worden. Niet het beste tij natuurlijk, zeker niet als je over de stenen en oesters moet vissen, maar ik had weinig keus. Het autootje net na de kering geparkeerd (nabij het Z-bord) en de spullen weer uitgeladen. Gevist met 2 hengels.

Leo aan het Callandkanaal

Een hengel wat korter onder de kant met een simpel winkelonderlijntje met 3 bezemafhouders en 1 hengel zo ver als mogelijk met een geclipte lijn met 2 haken. De kwaliteit van het aas viel op zich nog niet eens tegen. Gevist met een allergaartje van steekzagers, kweekzagers, leeglopers en eigenhandig ingezoute pieren. Al vrij snel kwamen de aanbeten; vooral op de “verre hengel”. Toen de stroming er helemaal uit was vielen ook de aanbeten weg. Het werd al een beetje donker dus hoopte ik erop dat de vis nog kort onder de kant kwam azen. Dit was ook wel het geval maar hier zijn ook de krabben nog aktief!

Leo aan het Callandkanaal

Meestal is er nogal wat scheepvaart in het kanaal zodat er altijd wel wat roering in het water blijft. Vanavond was het erg stil en het water bijna zo glad als een biljartlaken. Slechts af en toe kwam er een boot(je) voorbij.

Leo aan het Callandkanaal Leo aan het Callandkanaal

Hier een snoeiharde aanbeet gemist maar ja, dat hoort er ook bij.

Leo aan het Callandkanaal

De vangst bestond uit Wijting en Wijting en Wijting…….de meesten onder de maat dus voor het kerstdiner hoef je daar niet te gaan vissen. Ze zijn al wel wat groter als een paar weken geleden: de meeste zo tussen de 20 en 25 cm. Later op de avond begon het te motregenen en begon het echt waterkoud te worden. Om een uur of half zeven gestopt en naar huis vertrokken. In totaal een stuk of 18 vissen gevangen. Al met al wordt er dus wel een visje gevangen in het Calland, maar houd het nog niet echt over! Het beste tij om in het Callandkanaal te vissen is zo’n 2 uur voor hoog tot 2 uur na hoog water. Op dat moment staat er wat stroming en kan je nog goed over de steenstort met die oervervelende oesters heen draaien. Bij laag water heb je dus grote(re) kans op vastlopers net onder de kant en kan je aardig wat materiaal verspelen!

Misschien tussen kerst en oud-en nieuw nog een keertje vissen maar dat zien we nog wel.

Iedereen goede feestdagen toegewenst en alle goeds en veel gezondheid voor het nieuwe jaar!

Groet, Leo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 22, 2011

  Antwoord

  Leo,
  hartstikke mooi weer!!

  Groetjes peter

 2. Leo > december 23, 2011

  Antwoord

  Hey,

  …mooi weer: miezer regen en koud…:)

  Mooie ‘kopfoto’ weer Paul!

  Groet, leo

 3. Paul > december 23, 2011

  Antwoord

  Dank Leo, jij bedankt voor het mooie verslag!

 4. taxijan > december 28, 2011

  Antwoord

  Mooi verhaal met mooie foto’s bedankt Gozer !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *