Home Gastvissers Jacco, op de Wrakken

Jacco, op de Wrakken

Advertenties

Ha Peter,

bij deze een verslagje van zaterdag 29 aug. Als eerste zal ik even wat meer over mijzelf vertellen. Ik ben een sportvisser die eigenlijk alles bevist wat maar bijten wil. De laatste 15 jaar heb ik mij voornamelijk gericht op karper, hier verdien ik dan ook mijn brood mee. Ik heb een bedrijfje in karpervoer namelijk. Na vorig jaar september een hartinfarct te hebben gehad… Heb ik besloten om mijn visserij te veranderen. Ik vis al sinds 1985 op karper, zo af en toe viste ik wel eens op iets anders uiteraard maar de laatste 15 jaar was het uitsluitend karper. Na diverse berichten van Rene, ook ooit karpervisser, heb ik de zee hengels weer eens opgezocht. En eigenlijk bevalt dat erg goed Heerlijk voor een paar uurtjes er tussen uit en snachts gewoon weer thuis. Ook wel een stukje rust voor mijn vrouw denk ik. Je bent tenslotte toch ineens op je 45e hart patiënt… Maargoed, vissen😉. Na wat pogingen met mijn eigen boot zag ik een oproep van de Nautilus. Wrakvissen.. Na een paar erg drukke weken op mijn werk vond ik dat ik dat wel verdiend had. Ik trakteerde mij dus op een tripje naar de wrakken. 4.00u aangereden naar Vlissingen… 144 km te gaan.

Jacco, op de Wrakken

5.10u sta je dan op het stationplein Beter vroeg dan te laat. Er kwamen al snel meer lotgenoten aan dus zo erg was het nu ook weer niet om zo vroeg te zijn. 6 u kwam Frank Smits aangevaren. Ik telde alleen iets meer mensen dan de 12 die normaal de max is. Frank verontschuldigde zich hiervoor en zij dat het wel goed kwam. Snel de sluis door en nog tussen de muren van de sluiskade gooide de schipper het gas er vol op Gang is alles is zijn motto denk ik Na 2,5 u knallen , met deze snelheid toch zo’n 40/50 mijl uit de kust ging het gas er af. Even goed zoeken hoe het wrak en de stroming zich verhielden denk ik? En ja hoor, de piep om te beginnen! Ik zag best veel mensen met de bekende onderlijnen met plastic inkvisjes Ik had er toevallig ook een paar gekocht Op de haak nog even wat vette pieren geschoven en zakken met die handel!. Best diep dacht ik nog toen ik het lood de bodem voelde raken, En met dat ik dat voelde kromde mijn hengel zich al. Nu al vast!? Bam! Nog een knal op de top en ik wist het zeker. Draaien!!! En met dat ik sta te pompen zie ik mijn buren ook beet hebben Dat gaat lekker dus. Ik heb gelijk een goede vis van een goede 70 cm.

Jacco, op de Wrakken

Snel weer terug die stok maar dat was te laat. Drift werd afgeblazen. De Volgende drift leverde zelfs 2 mooie 60/70 cm gullen op, gekkehuis! Affin, ieder aan boord had het te druk om zich druk te maken over de krappe ruimte aan boord

Jacco, op de Wrakken

Na een paar lijntjes te hebben verspeeld keek ik eens goed in mijn bak.. Ik telde al ruim 12 beste gullen..

Jacco, op de Wrakken

Jacco, op de Wrakken

Jacco, op de Wrakken

Jacco, op de Wrakken

Die baglimit was 20 kg toch? Frank deed maar even een rondje en blies de tocht om 11.00 u al af. We zaten dik aan onze limiet zij hij.

Jacco, op de Wrakken

Om 13.00 u waren we weer in de haven en 15.00u was ik weer thuis. Samen met de vrouw de vis maar gelijk verwerkt want ruim 20 kg ( bleek later 23 kg) past niet ff in de koelkast… Snel naar de zaak en daar netjes alles gefileerd en in mooie porties gevacumeerd en thuis in de vrieskist gelegd naast de voorraad tong Pa wanneer eten we vis? Klonk er van boven, Dennis mijn zoon van 15, een visser als het uitkomt😀 is gek op vis, en zeker als het gefrituurd is.

Jacco, op de Wrakken

Achja, dan eten we morgen, en de komende zondagen… Maar vis😂

Gr Jacco

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 31, 2015

  Antwoord

  Hey Jacco,
  mooi gedaan!
  Lekkere lekkerbekjes zijn niet te versmaden.
  Groot gelijk dat je rekening houd met je gezondheid en de rust neemt!

  Groetjes Peter

 2. jack > augustus 31, 2015

  Antwoord

  wat een visdag dat hoef je maar een keer te doen vriezer vol en je dag vol en ontspanning zo hoort het gr

 3. Jacco > augustus 31, 2015

  Antwoord

  Ja Peter, rust voor het lijf maar ook vooral voor de geest😉
  Ik ben niet de enige met een kwaal heb ik al begrepen.
  Ja joh, we worden ouder en dat komt met gebreken…

 4. Luc > augustus 31, 2015

  Antwoord

  hoi Jacco,
  Leuk verslag van een welgeslaagde sessie. Welkom in de club.
  Jammer van het bag limit enerzijds, anderzijds misschien een geluk dat je niet de hele dag staat te pompen tot je weer een hartkwaal opliep 🙂
  Hopelijk krijgen we nog meer te lezen van jou.
  groeten,
  Luc

 5. Nico > augustus 31, 2015

  Antwoord

  Hallo Jacco.

  Wat hebben jullie samen een mooi maaltje vis naar boven gehaald. En op een foto zag het zo te zien erg lekker uit.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 6. Jacco > augustus 31, 2015

  Antwoord

  Thanks mannen.
  Samen? Ik was alleen😎
  Maar inderdaad, met 14 of 15 man waren we.
  Iedereen volle bak vis.
  Ik had dit nooit verwacht.
  De berichten zijn nu eenmaal bedroevend de laatste jaren.
  Al schijnt het weer enigzins te verbeteren hoor ik zo af en toe.
  Als jullie het waarderen zal ik eens meer aandacht geven aan foto” s maken… Meestal heb ik daar totaal geen erg in.
  Zeker als het loopt komt het er niet van😂

 7. Peter(Fishguppy) > september 1, 2015

  Antwoord

  Hey Jacco,
  als je er de tijd voor hebt, zou ik het zeker waarderen, hoe leuker de foto’s hoe leuker het verslag, vind ik persoonlijk! Liggende foto’s hebben de voorkeur, omdat ik staande moet verkleinen, ivm de scrol afstand op de site.
  Ga zo door!

  Groetjes Peter

 8. Elmo > september 1, 2015

  Antwoord

  Teveel mensen bij de Nautilus aan boord? Bekend verschijnsel daar.heb het zelf ook mee gemaakt. Tja, iedere persoon meer is wel 75 euro meer in het laatje.

 9. patrick > september 1, 2015

  Antwoord

  beste colegas
  die 14 a 15 man aan boord aan 100 euro de man voor het wrakken die boot kan dat hebben maar dan ben je toch een sardientje in doosje zo druk dan is de gezelligheid er toch af vind ik je kan zelf nog niet deftig binnen zitten en de nautilus die pakt serius wat boegwater binnen dan ben je ook kletsnat en dan de veiligheid waarschijnlijk te weinig zwemvesten en er ook niet voor verzekerd met zoveel personen normaal max. 12 man
  zolang er niets gebeurd kan het allemaal geen kwaad maar het is snel gebeurd in belgie ook visserboot op de stenen gevaren in oostende en gezonken waarschijnlijk drank schipper is nog in onderzoek
  groeten patrick

 10. Peter(Fishguppy) > september 1, 2015

  Antwoord

  Ik beaam het zelfde als Patrick, daarom zal ik ook nooit met deze boot meegaan.
  Hetzelfde voor een andere boot van de Westerschelde, die onder het mom van het schoonmaken geregeld extra mensen meeneemt, terwijl jij hem hebt afgehuurd en ze nemen nog de beste plaatsen in ook, omdat ze het eerst aan boord zijn!

  Groetjes Peter

 11. Jacco > september 1, 2015

  Antwoord

  Tja, als de vangst matig is is het niet geweldig idd.
  Maar zoals nu was het geen punt denk ik.
  Boegwater klopt.. Maar dat is met alle snelle boten. Dan moet maar met een kotter gaan.
  Ieder voordeel heeft zijn nadeel.
  Bij afhuur andere mensen aan boord laten? Dat zou ik nooit accepteren. Daar betaal je tenslotte voor.
  Aan de andere kant, die gasten die opstappen zijn ook hondsbrutaal dan.
  Kortom, ik ben nu 3x met een kleine boot mee geweest.
  De Valkyrie en 2x de Nautilus.
  Bij beiden werd je nat😎

 12. Peter(Fishguppy) > september 1, 2015

  Antwoord

  Hey Jacco, natuurlijk heb jij gewoon gelijk als opstapper! Je hebt voldoende vis en wat wil je nog meer en om op de wrakken te vissen met 1 hengel heb je niet veel plaats nodig!

  Gr Peter

 13. Jan > september 1, 2015

  Antwoord

  ZO:Jacco je bent lekker weg geweest en dan zo nog wat gul te vangen op de boot met de rest zie foto:s wel mooie voor de pan maar lekker om te smullen ga zo door en nog veel succes gr.. Jan de strandjutter.

 14. patrick > september 2, 2015

  Antwoord

  hey jacco
  ik geef je100% gelijk en als alle vissers meevallen dan valt alles wel in de plooi
  en dat boegwater dat klopt met die snelle boten die een wat meer dan de andere maar met zon goed weer dat je bent weg geweest kan dat geen kwaad een beetje nat langs buiten en dan wat voor binnenin goede verfrising
  groeten patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *