Kantvissen in Denemarken

Advertenties

Beste vrienden,

gisterenochtend, na alle voor bereidingen, waaronder de aas verzorging, deze maal weer eens bij de aas specialist van Zeeland, Bijl Zeeaas, om zagers en leeglopers geweest en om 2.30u vertrokken voor onze 2 weekse vakantie in Nyborg(Denemarken). Omdat ook ik een dagske ouder begin te worden en mijn geheugen me weleens in de steek laat, gewoon iedere keer als ik aan vissen toe kom een dagelijkse up-date, zodat er geen info verloren gaat. De update valt onder dit item met hetzelfde logo, dus maar 1 bericht van 2 weken vissen/vakantie! Op het einde misschien nog wat actie via de cam, wat volgt. De vakantie bestaat trouwens niet geheel uit vissen, maar ook leuke dingen met de helft van het gezin. Onze reis verliep meer dan voortvarend en volgens de tomtom zouden we al om 10.15u op onze bestemming zijn, het zelfde huis in Nyborg, als de laatste malen. Als we na enkele sanitaire stops de grens met Denemarken naderen, moeten we plotseling stoppen en kunnen maar stapvoets verder rijden, zo’n 5 kilometer tot de grens, wat ons een dik half uur vertraging opleverde. Er blijken deze week veel mensen op weg naar het beloofde land!

Kantvissen in Denemarken

Als we dan weer goed en wel op weg zijn en Middelfart voorbij zijn, bam, weer stil en ditmaal ruim 3 kwartier, stil en stapvoets en gewoon, wat later blijkt, omdat er een auto met schade met de politie en een vrouw met hoofddoek in de berm staat en daarom moeten wij, nieuwsgierig als we van nature zijn, hiervoor op de rem gaan, om dit te zien?

Kantvissen in Denemarken

Maar als we weer aan het rijden zijn, zitten we toch voor 1 uur, bij Lauses gril te Nyborg aan een Biertje met een overheerlijke visburger en even later zijn we weer “thuis”.

We genieten hier van een mooie namiddag en een korte avond, omdat er morgen voor de eerste keer weer eens gevist moet worden.

Zondag 3-9: Voor mijn doen, wat kunnen uitslapen, ik ben pas na half 7 wakker en op mijn gemak, koffie en een worstenbroodje warm gemaakt, het aas verzorgd en 3 bakjes met leeglopers als eerste gepakt en na mijn ochtend dingen vertrek ik tegen half 8, gewoon naar de oude pier in Nyborg, die het de laatste malen geheel liet afweten, maar deze is mij ook enkele malen heel gunstig gestemd geweest, dus?

Bij aankomst, alleen 2 Duitse campers ter plaatse, maar ik heb er geen last van en ben al snel aan het vissen, met lijntjes met 2 haakjes, zodat ik echt heel ver kan werpen, met de noordelijke wind in de rug en al heel snel, een bekende aanbeet, waarvan ik er hier al meerdere heb gehad, de afgelopen jaren, gul! Hij voelt goed, maar helaas zijn het er 2, maar niet zo groot, dat ze de moeite zijn, maar toch erg leuk om de beet te zien en te kunnen in draaien.

Kantvissen in Denemarken

Het blijkt gewoon weer erg leuk om te vissen zijn, deze stek, regelmatig gul en bot, in enkele of doublet.

Kantvissen in Denemarken

Ik heb 2 mooie dikke botten, voor een vriendin van mijn vrouw mee genomen en de rest zwemt weer. Morgen een nieuwe poging, In de middag tijdens onze dagelijkse wandeling, een paar leuke sfeer foto,s gemaakt.

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Maandag 4-9: Deze ochtend gekozen voor het plateau bij het cursuscenter, waar ik begin met vissen om 6u en de plannen zijn om er een lange sessie van te maken, het getij is daar ideaal voor, 10.35 hoogwater en veel stroming.

Kantvissen in Denemarken

Het begin is voortvarend, heel dichtbij, juist achter de stenen en als ik na de mooie gul aanbeten indraai voelt hij 2 maal heel groot aan, maar helaas zijn het er 2 keer 3 en allemaal te klein, voor in de vriezer.

Kantvissen in Denemarken

De andere triplet staat op de film!

Als het goed en wel licht is, worden de gulletjes minder en komen de scharren mondjesmaat binnen samen met de grote pieterman, die ik persoonlijk ook iets te klein vind om ze mee te nemen.

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Na een aantal mooie scharren en vele pietermannen, volgt stilte.Zou het de stilte voor de storm zijn? Er komt harde stroming opzetten, samen met een hardere nw wind en de vangst valt geheel weg, na 8u, ik heb nog tot 9u volgehouden en daarna opgegeven, omdat het op een gegeven moment wel vuil takelen op de oosterschelde leek, niet normaal, wat een slierten. Morgen nog een mooie sessie en dan als het weer bericht klopt zijn we voorlopig uit gevist, echt bagger weer, maar dan doen we gewoon wat anders, het blijft vakantie! Gelukkig is niets zo onvoorspelbaar als het weer in Denemarken, dus we blijven optimistisch!

Dinsdag 5-9: Deze ochtend heb ik weer gevist op de oude pier en de eerste maal na de inworp op beide hengels felle aanbeten en de vangst, op een hengel een klein scharretje en de andere niets! Heb nog 4 uur gestaan en totaal geen aanbeten meer gehad, zou het de aankondiging van het slechte weer zijn, dat na deze dag zou volgen en tot nu toe op zaterdag 9-9 nog steeds heerst, waarbij er totaal niet te vissen valt, vanwege het vele drijfvuil, wat in een mum van tijd de gehele lijn, met onderlijn bezet. We hebben veel andere leuke dingen gedaan en inmiddels zijn al mijn zagers en leeglopers de vuilbak in gegaan, behalve de mesheften en tappen en gezouten aas. Er gloort licht aan de horizon, de komende week, ziet het er voor een paar dagen goed uit, om de gul te belagen in Svendborg, dus wie weet?

Woensdag 6-9: Vandaag gaan we naar de wekelijkse vers markt in Odense en we hebben daar ook een tafel gereserveerd voor de lunch. Het was een leuke kleine markt, waar we verse groenten hebben gekocht voor de avond en daarna hebben we genoten van Deense specialiteiten.

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Elke dag doen we leuke dingen en we gaan vaak rijden, naar alle hoeken van het eiland Funen, zoals Svendborg, Faaborg, Kerteminde en Middelfart en het valt heel erg op, dat het weer erg plaatselijk is, vooral de regen.

Als we naar Spodsbjerg rijden, naar de hengelsportzaak, voor wat souvenirs voor thuis, valt het op, dat we met 7 beaufort weg rijden, uit Nyborg en in Spodsbjerg blijken de bootjes gewoon weg te zijn, met maar 5 beaufort uit het zuidwesten en als we dan in Lohals aankomen, waaien we zowat omver als we uit de auto stappen.

Zaterdag en zondag, 9 en 10 september, hebben we een familie brunch bij restaurant Clarks in de haven van Nyborg en daarna gaan we naar de Harvest markt/braderij met live muziek.

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Ik ben vol verwachting, van wat voor weer de laatste week nog brengt, maar het valt vies tegen en van vissen komt niets meer, dus weer veel wandelen en rijden. We gaan rijden met erg slecht weer.

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

We gaan naar Odense naar de Shopping mall, een overdektt winkelcentrum, met 250 winkels, 3 supermarkten en een diversietijd aan etenstentjes, vooral Thais en het blijkt het 2e grootste winkelcentrum van Denemarken te zijn!

Kantvissen in Denemarken

In het huisje brengen we de tijd door met een dvdtje en lekker eten en drinken.

Kantvissen in Denemarken

Kantvissen in Denemarken

Met al het plezier, ondanks het mindere weer, ben ik totaal het blikje bier(1Liter), vergeten op te drinken, dat onze Zeehondetemmer mij heeft gebracht, de dag voor we vertrokken, Nico, bedankt en ik ga er deze namiddag van genieten!

Kantvissen in Denemarken

Vrijdag 15-9, maken we ons op voor het vertrek.

Kantvissen in Denemarken

Voor we het weten is de vrijdag ook weer voorbij en liggen we na de schoonmaak, vroeg op bed en om half 1 zijn we wakker en tegen half 2 vertrekken we huiswaarts en dat ging echt lekker snel, om 10 u stappen we thuis uit de auto, na een paar nodige korte stops en dan zit het er weer op.

Mijn vrouw en zoon, vinden het echt heel leuk, dat ik opde eerste 3 halve dagen na, de gehele vakantie aan hun heb gespendeerd en daarom mag ik volgende maand nog eens een weekje alleen weg, echt om te vissen en dat gaat worden in de buurt van Svendborg, met een huis 10 meter vanaf het viswater, heb er reuze zin in!

Ondanks het slechte weer, hebben we toch een super leuke vakantie gehad!

Tot de volgende!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Ronny > september 3, 2017

  Antwoord

  Hoi peter!

  Alvast nog veel plezier op je vakantie. Ik ben benieuwd naar de rest van je vangsten. Dat je maar weer lekker tot rust kan komen.

  Alleen de datum bij je verslag klopt niet?! Of leef jij in een tijdcapsule 😉
  Ik vroeg me af of je nog aan Facebook deed? Weinig Posts meer gezien laatste tijd? Of mis ik iets?

  Groetjes!
  En tot horens.

  Ronny
  Bootvissers (fb)

 2. Rob Torsk > september 3, 2017

  Antwoord

  Hartstikke leuk om weer eens een verslag van jou te lezen,Peter.
  Lijkt me een leuk viswater.Ik ben er vorige week nog langs gekomen toen ik van Udsholt Strand naar Langeland reed.3 dagen op de Øresund gevist en een week op Langeland.Wat een brug zeg,daar bij Nyborg.Schitterend,maar ook duur om er overheen te rijden.€ 34 heen en € 34 terug.En lang,18 km.
  Veel plezier en goede vangsten.Ben benieuwd hoe de vangsten daar zijn.Heb je misschien ook informatie over huurbootjes daar?

 3. Nico > september 3, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Weer een schitterend verslag en met mooie foto’s gemaakt daar. En dat is daar wat anders als hier met van die vissen er op. Ook nog voor allen een fijne vakantie toegewenst en een goede gezondheid.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Frank > september 3, 2017

  Antwoord

  Hela maatje,

  File doet de vis groeije, haaa 🤣
  Nyborg en omstreken , ooo ik krijg heimwee.
  Goede vangsten en geniet er van Petr Denski.

  Groetjes Frank.

 5. jack jozen > september 3, 2017

  Antwoord

  Hoi Pedro de stek komt me wel heel bekend voor daar had je twee jaar geleden op de zelfde stek ook gul en ik kreeg daar in het diepere alleen dikke bot ik krijg heimwee als ik de foto,s zie groetjes Jack.

 6. Peter(Fishguppy) > september 4, 2017

  Antwoord

  Beste vrienden, bedankt voor de leuke reacties.
  Ronny, ik ben idd gestopt met facebook en waarom, had ik aangekondigd op de fishguppy pagina die nog wel bestaat, maar ik kom er alleen niet meer op en het is alleen een verlengstuk van de website.
  Beste Rob, er is de mogelijkheid om een boot te huren, een raider cuddy geloof ik, per dag of per week, het best kijk je op het net bij Visit Nyborg, als je er niet aan uit komt, stuur dan een mail naar het contactadres van Fishguppy.nl
  De updates volgen gewoon onder dit item, dus het blijft gewoon een verslag!
  Groetjes Peter

 7. Henry > september 5, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,
  Eindelijk weer ‘ns een verslag waarbij vis gevangen word. Twee gullen in een draai behoort in ons kaaskoppenlandje helaas bij de vroegere tijden!! Geniet samen met je gezin van deze vis en leuke dingen doen vakantie. Uiteraard wens ik jullie heel veel plezier en uiteraard een goede vangst.
  Ben benieuwd naar je volgende verslag.

  Groetjes, Henry

 8. Henry > september 5, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,
  Eindelijk weer ‘ns een verslag waarbij vis gevangen word. Twee gullen in een draai behoort in ons kaaskoppenlandje helaas bij de vroegere tijden!! Geniet samen met je gezin van deze vis en leuke dingen doen vakantie. Uiteraard wens ik jullie heel veel plezier en uiteraard een goede vangst.
  Ben benieuwd naar je volgende verslag.

  Groetjes, Henry

 9. Martien Optendrees > september 5, 2017

  Antwoord

  Fijne vakantie Peter.
  ik krijg alweer de kriebels als ik je verslag lees. Had een wereld tijd op het plateau in mei, zoals je hebt gelezen. Ook goede ervaringen bij Lauses gril door jou toedoen. Groet, Martien

 10. huib > september 6, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Prettige vakantie! Ziet goed uit.

  Groet Huib

 11. jack > september 9, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter het is hier ook klote weer ik hoop voor je dat het vanaf vandaag daar beter gaat en dat je in Svendborg gul kunt vangen groetjes uit Veldhoven.

 12. Alain tulleneers > september 11, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter
  Veel hengelgenot toe gewenst.het blijft vissen,met hoogtes en laagtes,maar het blijft vooral ontspanning.Groetjes Alain

 13. Jack > september 13, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter- Marian en Robin alles oke ? ik had het nummer verkeerd er in staan groetjes Jakie.

 14. p.knopper1@kpnplanet.nl > september 15, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter lees het verslag nu pas net terug van vakantie van Portugal daar niet gevist hoor weer een mooi verslag wat op valt dat je veel pietermannen vangt mee op passen he veder nog veel plezier en vang ze.
  Groeten Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *