Home Gastvissers Jack Peelman, vissen in Zeeland

Jack Peelman, vissen in Zeeland

Advertenties

Hoi Sportvissers,

Afgelopen weken de eerste zeebaars uitstapjes gemaakt, op onze vertrouwde stekken is er amper te vissen met kunstaas door het massaal aanwezige bessenwier. We krijgen voldoende beten maar het is vrijwel onmogelijk zonder verstrikt te raken in het bessenwier een vis aan de kant te krijgen.

Veel verlies tot gevolg, veel frustratie als het een mooie vis betreft.

Jack Peelman, vissen in Zeeland

Achter het bessenwier vissen met een zager onder een schuifdobber leverde al enkele malen mooie vissen op, met name ons maatje William is hierin ongelooflijk bedreven en is tot nog toe heer en meester onder het visvriendengroepje.

Aangezien ik het absoluut niet kan verdragen niet de beste te zijn, ben ik gisteren achter tong aangegaan! Mijn maatjes visten nog niet op tong dit jaar, ik ook niet trouwens, dus als ik alleen zou gaan en ik wist één tongetje te vangen zou ik de beste tongvisser onder ons zijn redeneerde ik.

Toen ik aankwam op de beoogde stek, waar zoals altijd geen ander visser te bekennen is zag ik al een charterboot en een kleiner bootje voor “mijn “ strand liggen, ver buiten werpafstand. De eerste uren gebeurde er nauwelijks wat, het was laag rond 21.00 en ik was er rond 20.00. In het laatste licht, het was ondertussen al een uurtje voorbij laag, ving ik mijn eerste visje; een klein tongetje.

Even later een botje, toen weer terug een klein tongetje. Op 200 meter uit de kant zocht de Piraat zijn plekje ook op, even een telefoontje naar Rene met de melding dat ik er niet één zou doorlaten tot bij hen. Ik kreeg het antwoord dat elke visser bij hem aan boord precies dezelfde strategie opgevat had,… de sfeer zat er gelijk in nadat we even eerdere ervaringen over deze stek hadden gewisseld.

Net toen we ons telefoongesprek beëindigden vloog er een meeuw in de lijn, tenminste dat dacht ik, een tongenklepper van precies 40 cm. kwam de kant op,… De trend was gezet voor de rest van de nacht, ik ving; een noordzeepantservoertuig van22kg. ( of misschien iets minder ), een gulletje, een zeebaarsje, 3 botjes en 13 tongen,6 retour en 7 in de emmer.

Jack Peelman, vissen in Zeeland

Missie geslaagd!!!

Mvg, Jack

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 10, 2017

  Antwoord

  Mooie visserij Jack!
  Groetjes Peter

 2. Nico > juli 10, 2017

  Antwoord

  Niet slecht gedaan Jack.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Huib > juli 10, 2017

  Antwoord

  Mooi Jack! Goed om te horen ik sta ook op het punt om weer eens een keer naar het strand te gaan.

  Gr Huib

 4. Alain Tulleneers > juli 10, 2017

  Antwoord

  Heey Jack
  een mooie vissessie,en een lekker braadje voor de pan.Groeten Alain

 5. Henry > juli 11, 2017

  Antwoord

  Hey Jack,
  Een leuk verslag en een lekker maaltje vis.
  Fijn om te horen dat er vanaf het strand ook weer een visje voor de pan te vangen is.
  Moeten misschien ons stekje aan de waterweg ook eens omzetten naar ’n dagje zee!!!

  Groetjes, Henry

 6. jack > juli 11, 2017

  Antwoord

  Hoi Jack het lijkt wel of die Jacke allemaal goed kunnen vissen mooi verslag en mooi foto,s dit word een goed seizoen groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *