Home Gastvissers Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Advertenties

Ha beste Fishguppyers

 

Een mooie avond wat weer betreft , een super mooi tij, (21.00uur hoog water), en je hebt gelegenheid  om te gaan vissen , dan moet je toch gewoon?

Ik weet dat de vangsten  bar slecht zijn maaar ja , thuis op de bank zie je sowieso  geen vis en ook geen scheepvaart en ook geen medevissers en ook geen ……. ik kan nog wel even doorgaan.

Dus ik om 4 ons zagertjes bij Wout  en om 20.30 uur stond ik aan de waterkant te wachten op de dingen die gebeuren gaan. Eerlijk gezegd stond ik te wachten op tong. Wat er gebeurde was saai , heel saai,  iedere keer kwamen de haken kaal terug . De krabben hadden vanavond een exclusief  dineetje . Wat waren er veel.

Ineens hoor ik een berg geritsel om me heen en jawel hoor , die sluwe vos was ook weer wakker.

En even later zie ik zijn broertje er ook bij. Tegenwoordig  zijn ze al met z’n tweeën.  Maar goed , rond een uur of 10 moest ik aan de bak . Een grote krab met een grondeltje was een feit.

Nu was er pas een discussie  hier over de esca en uit verveling dacht ik , ik bind gewoon eens zo,n breekstaafje aan m’n lood …. wie weet.

En tot mijn verwondering gebeurde er nog wat ook. Jawel , ik zie een tongenbeet. En inderdaad …  een tongetje van 24 aan de kant.

Nu zit er in zo,n zakje 2 van die breekstaafjes dus de andere ook gemonteerd.  Vis ik vanavond met 2 lijnen met en 2 lijnen zonder . En of het puur toeval is of niet , dat weet ik niet maar na dat tongetje vang ik een paling van iets meer dan 40 cm en later nog een tongetje van rond de 26 cm.

En alle vis aan de lijnen met breekstaafje. Toeval of niet , ik weet het niet . Volgende keer proberen als de vangsten een stuk beter zijn . Want dit is wel de trieste balans van een heerlijk avondje aan het water nl. 3 visjes in 4 uur tijd.

De andere vissers die er zaten waren ook al weg dus daar zal het ook niet best geweest zijn. Waar zit die vis , Joost mag het weten. Zelfs bot heb ik niet eens gezien.

We geven niet op , er komt vanzelf weer betere tijden.

Met visvriendelijke  groet  ,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 17, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, weer lekker aan de waterkant gestaan, andere vissers gezien en wat geëxperimenteerd.
  Vroeger visten we gewoon met bezemafhouders, de ouderwetse rode, lang of kort en tegenwoordig vissen we met de bekende toverstokjes en we vangen nog steeds tong of niet. Denk dat alles tussen onze oren zit en zolang je er maar zelf in gelooft, zit het wel snor! Ik heb vroeger, in het begin dat ze er waren, 2 escas gekocht via een andere site, 18,50 per stuk en heb er veel mee bezig geweest, ook 1 verspeeld, de andere ligt nog ergens in de kast, maar werkt niet meer. Ik zag totaal geen verschil in de vangsten, gewoon hetzelfde, met en zonder. Denk dat je het zo moet bekijken, je vangt er in ieder geval niet minder om. Hetzelfde als met de lichtgevende kralen, als je erin gelooft is het goed, maar volgens mij, als je met de toverstokjes vist, heb je al iets van fluoxerend licht onder water, of zie ik dat nu verkeerd.
  De pan kan in ieder geval weer aan en misschien moet je wel blij zijn, dat je geen bot zag, of je moet het zien als bezigheid?
  O ja, wat die vosjes betreft, voor dat er werkzaamheden zijn geweest op deze stek, zaten er ook al 2, een brutale en een kleinere schuwe, maar toen waren ze ineens verdwenen, ze zullen weer terug zijn en dat is mooi, het heeft wel iets vind ik, al schrik je jezelf af en toe een hoedje, als je er alleen staat in het donker!

  De volgende beter!
  Groetjes Peter

 2. Nico > juli 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuk weer eens een verslagje van je te lezen. En daarvan ook een paar mooie foto’s van genomen en ook van de vos .En wat betreft van die breekstaafje aan de onderlijn is het maar proberen. Ook Ik heb een paar jaar terug in het donker met groen staafje bij Waarde. Daar toen goed mee gevangen Wijtingen en met een andere onderlijn waar geen breekstaafje aan zit veel minder. En wat Peter zei in het donker bij Waarde met groene fluoxerend afhouders ook goed mee gevangen. Dus maar er in geloven he en voor de volgende keer heel veel succes toegewenst aan de waterkant.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 3. Gino > juli 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Toch maar aan de waterkant geweest… altijd beter dan in die sofa😂
  Ja waar zit de vis…? Het is overal kommer en kwel als je hoort en leest dus als het een troost mag wezen! Wat die speeltjes allemaal betreft aan de onderlijnen moet iedereen toch zelf lekker weten wat hij doet toch en idd het zit soms tussen je oren, je gelooft erin og niet.
  Als je in het donker wat hoort is het altijd wel schrikken natuurlijk ik heb het eens gehad met een rat, pff schrok me kapot!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Peter de Vries > juli 17, 2021

  Antwoord

  Hé Eldert
  Geinig dat je het ook uit probeert met een lichtje en helemaal dat je verschil merkt.
  Het zal inderdaad een kwestie zijn van “zelf in geloven” maar een beetje opvallend vind ik het wel.
  Ik was van plan om het van de week toch weer te gaan proberen, één met en één zonder lichtje maar gezien de hoeveelheid “bruin” en vooral zoet water die onderweg is zal het niet veel worden.
  Ik ben trouwens op onderzoek gegaan op internet naar die lampjes (wil ze toch nog eens gaan “testen”) en heb ze gevonden.
  Prijs valt me giga mee. 0,69 cent per stuk, vergeleken met de prijs die ik hier lees toch de moeite waard om eens te proberen. Maar net wat anderen zeggen, je moet er zelf in geloven.
  Ik laat het weten.
  Tot dan iedereen een goeie vangst.

  Peter de V

 5. ies > juli 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Je had er in ieder geval fantastisch weer bij, op de foto lijkt het wel een biljart laken zoals de waterweg erbij ligt. De visvangst, tja tis niet denderend, maar ja het lijkt er een beetje op dat het dit jaar niet veel beter wordt dus al wat je kunt sprokkelen is meegenomen. Ik wens je voor de volgende sessie dan ook de rammelende toppen, waar we vorig jaar zo vaak van hebben kunnen genieten.
  Groetjes Ies

 6. Hugo > juli 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Wie niet waagt niet wint hè! het is bijna niet te geloven hè dat de vangsten zo slecht zijn. Je hebt in ieder geval met een lekker weertje gevist man, Zelf geloof ik niet in al dat licht gedoe maar er zijn al resultaten mee behaald dat moet ik wel toegeven. Of het toeval is of niet dat is ieder zijn vissers geloof zeker. Toch wat tong gevangen maar het is pover dit jaar, maar het is niet anders we zullen het er mee moeten doen. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 7. Henry > juli 17, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Een leuk verslag van je visbelevenis aan de waterweg. Het begint er op te lijken dat meneer en mevrouw krabbemans van iedere sportvisser een uitnodiging hebben gekregen om het aas op te peuzelen voordat de vis erbij is. Tja, ikzelf heb helemaal geen ervaring met op wat voor manier dan ook om verlichting in de nabijheid van het aas aan te brengen maar als blijkt dat de vangst hiermee aanmerkelijk beter wordt, waarom dan niet?? Toch ondanks de magere vangsten van de laatste tijd nog ’n paar visjes kunnen haken en efkes oog in oog gestaan met Reinaard de vos is sowieso leuker dan thuis met de stofzuiger te moeten spelen.
  Met de komst van de enorme plons zoet water vanaf onze Limburgse vrienden zullen de vangsten de komende tijd zeker nog niet aantrekken, we wachten gewoon efkes op betere tijden.

  Groetjes, Henry

 8. Stefan Groenheide > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, je bent er lekker uit geweest en toch weer eea meegemaakt en uitgevonden. Hopelijk trekken de vangsten aan in de nazomer, alvast suc6 de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 9. Jeff > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hé eldert.

  Je bent er toch weer op uit geweest en lekker aan het ‘ klooien’ geweest met een lampje, tja je moet wat het!?
  T is een drama met de visserij, de stranden trekken gelukkig wel een beetje aan, hier en daar leuk baars maar van tong heb ik nog weinig berichten gelezen.
  Zouden ze een tussen jaar hebben?
  Zijn de volgende seizoen dubbel zo dik…
  Op deze manier zullen de vossen zich ook meer met de konijnen tegoed moeten doen! Die zag ik vanacht ook weer in grote getale maar ook beide vossen voorbij zien komen! Daarover straks meer.

  Succes voor de volgende trip!
  Jeff

 10. Jack Jozen > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Wat een avond he van alles op je weg tegen gekomen vossen crab tong paling is toch een gevarieerde avond geweest en toch nog iets voor de pan ook al is het niet zo veel de manier waarop was wel super ,ik denk dat er binnenkort wel meer experimenten komen . Wij wilden binnenkort ook weer gaan De Pastoor en Ik maar de komende wekken zal het niet veel worden als je ziet wat er op ons afkomt is wel heel erg voor de mensen die het allemaal mee maken we zullen nog effen geduld moeten hebben ..Veul groetjes Jack.

 11. Eldert > juli 18, 2021

  Antwoord

  Hallo allemaal
  Wat een fantastische reacties weer. Daarom vind ik het zo leuk om een verslag te schrijven naar Fishguppy nl . Heerlijk gewoon om al die reacties te lezen en later nog eens allemaal op t gemakje terug te lezen.
  Wat betreft die lichtjes, ik vond het leuk om eens te proberen, meer uit verveling en die kale haken binnen te draaien. Maar het is echt niet zo dat als ik de volgende keer ga vissen dat ik van te voren ga checken of ik die dingen wel bij me heb.
  Jack , ik hoop voor je dat je binnenkort weer met je maatje op stap kan. Maar bovenal dat je geen overlast zal hebben cq krijgen van al dat water waar Limburg nu mee te kampen heeft. Mensen , mensen , wat een drama is dat alleen al om te zien. Laat staan dat je het zelf moet ondergaan. Ongelooflijk dat daar dan ook nog van die ramptoeristen op af komen. Laat ze dan de mouwen opstropen en de bevolking daar helpen.
  Groeten , Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *