Home Gastvissers Leon aan het Nollestrand

Leon aan het Nollestrand

Advertenties

Goede morgen Peter,

Even een kort verhaaltje. Gisteren een dagje vrij , en wat gaan we dan doen? Juist ja VISSEN!! Na een week met verkeerde wind , zou hij nu wel goed staan! Tsja en waar zullen we dan heen gaan? Westkapelle? Nee te veel troep, Domburg zelfde verhaal…,Banjaard, te diepe geul voor de kant met dikke kleirand…Zoutelande nee te druk met kust marathon aldaar. Dus me favoriete plek in de herfst en winter het Nollestrand bij Vlissingen.

Om halfnegen zou het laagwater zijn , en het het water liep ver terug en snel , maandag is het springtij. Om 17.30 aangekomen, en rustig alles opgebouwd nog met daglicht, de wind ging steeds meer liggen dus was heerlijk, gewoon warm was het in het waadpak met deze temperatuur. Aas zagers en zeepieren , afhouders en dwarrellijn met een clip on om meteen die vaargeul in te kunnen mikken… Eerste uren was het niks, geen beet, en alles bleef er redelijk aan zitten, kwam nog niet ver genoeg denk ik . Het zonnetje was er ook ,was gewoon een prachtige avond! Genieten was het.

Leon aan het Nollestrand

Rond een uur voor laag een tikkie, denk wat is da nou weer..hmmm een grote noordzee krab, ook lekker . Daarna rond laag nog een tweede noordzee krab, nog iets groter hebben we toch wat , maar daar kwam ik niet voor..graag een visje!

Leon aan het Nollestrand

Toen een klein tikkie en warempel een maatse schar met nog een kleintje erbij, kleintje terug maatse mee. Ondertussen met wat voorbij gangers staan te praten , en zie ik uit me ooghoek met top een flinke tik maken , kijk dat is beter. Daar kwam een mooie grote volgevreten bot boven , deed rond de 37,5 cm. Lang geleden zo,n grote aan de haak gehad .

Leon aan het Nollestrand

Aas ging nu redelijk snel , krabbies waren wakker geworden,maar ja is meestal rond de kentering.. Ondertussen nog een wijtinkje gevangen , zwemt weer vrolijk rond nu te klein. Aan onderlijnen van alles geprobeerd, alle montages kwamen voorbij maar aan de dwarrelijnen ving ik alles , afhouders niks..strange Half uurtje opkomend een mooie tik en nog een mooie tong eruit , van 34 cm , niet verkeerd , dus vanavond alles lekker de pan in .

Leon aan het Nollestrand

De rest van het opkomend water niks meer, dus om half elf maar gestopt , en lekker naar huis. kouwe klets erin gieten . Was weer een leuke avond!!

Mvgr Leon

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon, schitterend verslag!
  Was altijd rond 2009 mijn favoriete stek, aan de trap, recht vooruit, maar ben er nooit meer geweest, na die tijd, moet het toch nog eens oppakken binnenkort!
  Jammer van de 4 andere foto’s!
  Krijg er niets van te bakken!

  Tevens is dit een oproep, om nooit meer staande foto’s in te sturen, voor die gene die dit lezen!

  Groetjes peter

 2. Huib > oktober 6, 2013

  Antwoord

  Hey Leon,
  Leuk verslag en de scharren zijn onderweg(hoop ik) Over een week of 2 ga ik ook weer.
  Groeten,
  Huib

 3. leon > oktober 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Huib,

  Laat maar weten !

  Mvgr Leon,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.