Home Gastvissers Vissen te Zoutelande Kustlicht

Vissen te Zoutelande Kustlicht

Advertenties

Op Zondag 4 Mei was het eindelijk weer zover. Voor mij een nieuwe herkansing om wat tongetjes te scoren op het strand te Zoutelande.

Eerst wat aas opgehaald bij Peter in de Wouwse Plantage. Peter was al druk bezig met de voorbereiding voor Denemarken. En had al zoveel aas dat deze missie eigelijk al niet meer kan mislukken. Ik was natuurlijk erg blij dat ik gebruik kon maken van het Guppy aas. Dit was vorige week met de sessie met Peter en Yuri ook een groot succes. Dus hup vol goeie moed naar Zoutelande.

Vorige week hebben we de boel daar een beetje bekend en ik wist al precies op welke stek ik ging zitten. Echter bij aankomst op het strand zag ik tot mijn teleurstelling, dat tiger woods en zijn maten neer was gestreken op mijn stek.

Dan toch maar de oude stek van vorige week, die was gelukkig nog wel vrij. Maar dan wel op de plek van Yuri wel te verstaan, omdat hij vorige week het meest succesvol was. Het zou vandaag om 20:19 laag water zijn. Niet het meest gunstige tij, waar het niet dat je bij Zoutelande het beste vangt met opkomend water, dus moest het te doen zijn om een paar tongetjes te vangen.

Snel de hengels uitgepakt en me beaasde lijn richting de horizon gesmeten. Ik had deze keer me uitrusting weer wat aangepast vanwege de loopafstand. En had speciaal voor deze gelegenheid 10 top tong onderlijntjes gemaakt. Na wat nieuwsgierige toeristen uitgelegd te hebben, dat het hier goed vissen was, kon het feest voor mij beginnen. Bij de eerste 2 indraaien was het meteen prijs. Eigelijke hetzelfde beeld als vorige week erg veel ondermaatste zeebaarsen.

Dat begon lekker dus, ik wist van me sessie van vorige week dat de zeebaarjes toch wel zouden vertrekken als het water dadelijk ging opkomen.

Zo kon ik voor 20:19 mezelf lekker warmdraaien met ondermaatse zeebaarjes en ondermaatse platvisjes. Welke allemaal uiteraard weer teruggezet zijn. Tot teleurstelling van een Duits stel die de vis graag had willen zien. Maarjah moeten ze maar effe surfen naar de fishguppy.web-log.nl.:)

Eindelijk het keerpunt van de avond was aangebroken. Het strand was wat rustiger geworden, laag water en een zakkende zon.

Effe snel me onderlijnen weer opnieuwd beaasd en weer een mooi plekje uitgekozen. Wat gelijk weer een mooi resultaat bracht. Een prachtige panvis, wel te verstaan een mooie schar. Niet waar ik voor gekomen was, maar ik was hier uiteraard heel erg blij mee.

Na deze schar begonnen zich eindelijk ook wat andere vissen zich te melden. Op me volgende draai haalde ik weer een mooie doublet binnen, van een botje en een zeebaars.

Nog niet echt overtuigend, maar ik wist zeker dat wanneer dadelijk de duisternis zou intreden ik zeker nog wat moois ging vangen. Dan komt de buurman aangerend en vertelde mij dat hij een mooie Noordzeekrab had gevangen. Dus hup het fototoestel gepakt en effe mezelf verplaatst naar het vak naast mij. Onder het motto “als u de verslagen niet opstuurd, komen wij ze gewoon zelf halen”.

Normaal gesproken had ik graag de vanger en de vangst op de foto willen schieten. Alleen was deze krab zo groot en gevaarlijk, dat ik dat maar niet heb gevraagd. Wel een lekker bijvangst. In de pan ermee zou ik zeggen.

Na deze vangst maar weer snel terug naar het kamp van De Visexpert, want er moest natuurlijk nog wel wat moois gevangen worden. Echter bleef ik maar ondermaatse gulletjes en wijtingen vangen. Iets waar ik je echt niet blij van word. Zelfs de mooie scharren van vorige week waren in geen velden of wegen te bekennen.

Nee, het was echt super lekker op het strand, qua weer het ik het niet beter kunnen wensen. Maar de vissen waarvoor ik vanavond voor was gekomen beten simpelweg niet. In de tussentijd was het wel iedere draai prijs. Maar allemaal ondermaatse wijting en ondermaatse gullen. Om 23:15 besluit ik nog 1 keer me aas te verversen en opnieuw in de werpen om vervolgens om 23:30 de handdoek in de ring te gooien. Een kleine domper, maar het hoort allemaal bij het vissen.

Om 23:30 is het moment dan aangebroken. Tijd om hengel A op te ruimen. Omdat ik wat mooie tikken had gezien op mijn rechter stok kies ik eerst voor deze. Bij het indraaien voel ik dat er nog wat moois zit aan te komen. Stiekem hoop ik op een tong. Maar eenmaal dichter bij de kant voel ik het bonken van een zeebaars. En watvoor 1. Een mooie maatse zeebaars hangt zowaar aan een Visexpert onderlijntje.

Dit maakte natuurlijk een hoop goed. Ik begon nog effe te twijfelen om nog iets langer te blijven. Maar nee, het is leuk geweest. Na wat foto’s geschoten te hebben haal ik me andere hengel binnen. Wat nog een doubletje brengt van 2 kleine wijtingen.

Het water komt nu snel op en ik neem de juiste beslissing om de boel op te ruimen.

Eindconclusie: Zoutelande is echt een plek, waar je het beste kan zitten in het donker met laagwater. De vissessie heeft in totaal een paar maatse wijtingen, 1 bot en een maatse zeebaars gebracht. Wat ik toch een beetje teleurstellend vond. Maarjah volgende keer beter zal ik maar zeggen. Al met al toch weer erg genoten van de strandvisserij, waarbij de tijd weer voorbij vloog.

Met vriendelijke groet,

De Visexpert (www.devisexpert.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *