Home Gastvissers Luc op de Oosterschelde

Luc op de Oosterschelde

Advertenties


Hoi Peter,

Zaterdag avond na het weerbericht gezien te hebben nog vlug bij Van Dixhoorn pieren besteld. Het was weeral 2 maand geleden dat ik vissen ging en voor zondag gaven ze windstil met een temperatuur van 6 graden. Het watertemperatuur is nog heel laag voor de tijd van het jaar, maar dat kon mij niet deren. Vissen zou ik doen. Zondag ochtend toch maar eerst naar de webcam van Colijnsplaat gekeken en ja hoor mooi open weer, dus vertrekken maar . Onderweg de hele rit (120 km) mooi zonnig weer gehad van -2 oplopend naar +2 graden tot ik in Yerseke aankwam , ’t is toch niet waar zeker, het was hier potdicht gemist. Toch maar het aas ophalen en daar vertelde mevrouw Van Dixhoorn dat de mist net plots is opgekomen .Naar de boot gereden en alles klaar gezet in de hoop dat de mist weer snel zou verdwijnen.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Ruim 3 uur later, het was toen al 12 uur ,ben ik eindelijk buiten kunnen varen. Ik besloot niet te ver meer van de haven te gaan want om 14u35 zou het al hoog water zijn. Dus vlug nog wat profiteren van het opkomende tij. Aan de kant ligt het alweer vol boeien (fuiken) dus opteer ik langszij de rode betonning te gaan liggen op een diepte van 20 meter. De temperatuur van het water bedraagt nu 4.2 graden. De zon is nu van de partij en het is windstil. Om 12u30 zie ik een eerste aanbeet maar ik kan hem niet verzilveren. Een half uur later heb ik dan toch mijn eerste ondermaats scharretje, net in het lipje. Die kan ongeschonden weer terug.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Nog een 20 minuten later vang ik mijn 2Ć© schar. Ditmaal al iets groter.Ook die is net in het lipje gehaakt en valt zelfs van de lijn voor ik hem op de foto wil.

Luc op de Oosterschelde

Luc op de Oosterschelde

Mijn buurman komt langszij en na een korte babbel gaat hij wat verderop liggen. Pas nadat de stroming er terug inkomt krijg ik een mooie aanbeet met een bot als gevolg.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Luc op de Oosterschelde

Opvallend is dat de gevangen vis allemaal vooraan in het lipje is gehaakt. Buiten nog een aantal missers kan ik nog 1 ondermaats scharretje en 1 mini meuntje vangen.

Luc op de Oosterschelde

Om 16u30 is mijn aas op en keer ik terug naar de haven met 3 maatse scharren en 1 bot. Geen vetpot vandaag maar nietaltemin keer ik voldaan terug van een mooie middag en met een rood getint kleurtje in het aangezicht. Van mijn buurman hoorde ik nadien dat hij 8 scharren kon verzilveren. Laat ons hopen dat de watertemperatuur nu snel stijgt en dat we de komende weken wat behoorlijk visweer krijgen.

groeten, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 9, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc,
  weer eens lekker op pad geweest1
  Verlang ook naar de zee, maar helaas, nog even wachten.
  De bot staat bij de giganten!

  Groetjes peter

 2. wim > april 9, 2013

  Antwoord

  hoe oud is zo een ‘volwassen’ bot eigenlijk šŸ™‚

 3. ronny > april 14, 2013

  Antwoord

  Wim, je mag aannemen dat het tussen de 2 en de 4 jaar zal duren tot een bot volwassen en geslachtsrijp zal zijn, allemaal een beetje afhankelijk van zijn biotoop.
  Een bot van een 25 a 30cm is zo een 3 a 4 jaar oud en geslachtsrijp, en produceert zo een 500.000 eitjes.
  Een bot van 50-55cm is zo een 15 jaar oud.
  Greets, Ronny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *