Home Gastvissers Erik, vissen aan de Waterweg

Erik, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Na een veel te lange tijd, de vraag van VV Henk: “wanneer gaan we weer met de lange stok zwiepen?”  EN de stoffelijke aanmoediging van Peter, toch maar besloten om vandaag naar de Waterweg te verplaatsen om daar wat viskriebels kwijt  te raken.
De weersvoorspellingen waren niet best! Windkracht 6 pal west op de Maasvlakte en een verschuiving van die harde wind richting de Nieuwe Waterweg in de loop van de dag. Tel daar bij op de voorspelde zware regenbuien die later op de dag her en der zouden vallen dan heb je een redelijk beeld van wat de weergoden voor ons in petto zouden hebben.
Zo gezegd zo gedaan!
De spullekes in de auto geladen, de wekker geïnformeerd over mijn snode plan en te bed.
Om 05.30 vond mijn wekker dat het tijd was om op te staan en schopte me er uit.
Rap boterhammekes gesmeerd, een thermo koffie gezet en met de hond naar het bos. Zelfs de reeën keken me vreemd aan op dit tijdstip. Lobbes afgezet bij zijn logeer adres en naar Oss om Vis Vriend Henk op  te pikken.
Eindelijk! Op weg!
Bij Rinus voldoende leeglopers (zagers kwamen pas om 10.00) gehaald om de dag door te komen en door!!
Precies om 07.30, een half uurtje voor laag stonden we aan de Waterweg. Met de schik in het hart zagen we waar we al bang voor waren…. Helemaal niemand! Geen enkele mede visser….. Teken aan de wand dachten wij nog.
Rap de hengels opgetuigd en de lijnen te water en met de plannen van de weergoden in het achterhoofd maar een plu opgezet.

Er stond een noeste stroming richting zee, bietje uptide werpen dan kwam het wel goed. Geen groen in het water of aan de lijn, de wind was prima te doen en… een onverwacht zonnetje!
Het eerste half uur alles rustig, toen begon er een hengeltopje ongedisciplineerd te zwiepen. Een doubletje schar melde zich aan. Mooi!

Ook Henk vond dat het tijd werd voor een dubbele scharvangst en ging zich helemaal te buiten.
Bij het stilvallen van het tij werd het wat rustig maar zodra er weer wat beweging in het water kwam lieten ook de scharren en botten van zich horen.
Ook een wijting sprong af en toe op de kant, wat een mooie afwisseling was.
Zo vingen we me regelmaat wat visjes tot het hoog water, daarna was het afgelopen.

Vanaf het moment dat de zee de waterweg weer vulde, werden onze lijnen aangevallen door bergen met groen waardoor de hengeltoppen vervaarlijk ombogen en de lijnen helemaal bezet raakte. Niet te doen gewoon en dus besloten we om 16.30 te stoppen met zwiepen.
In totaal mochten we 26 vissen aanschouwen, helaas was er nog geen zeebaarsje of tong bij maar daar hebben we ook niet speciaal op gevist.
10 mooie scharren gaan morgen de binnenkant van mijn rookkast bezichtigen, de rest zwemt weer, op een wijting na, die dusdanig lamlendig rondzwom in plaats van zijn vrijheid te genieten zodat zelfs een meeuw het welletjes vond.
En de weergoden?
Die waren ons gelukkig toch wel heel goed gezind.  Waarschijnlijk vonden zij anderhalf uur enkele reis wel voldoende. Geen regen gehad dus, juist best veel zon en de wind trok pas rond half vier aan. Lekker dagje toch!
Rap maar weer eens terug.

Houdoe,
Erik

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Fishguppy > mei 27, 2021

  Antwoord

  Hey Erik,
  leuk man! Ik hoop dat je een blijvertje bent? Leuke stek daar toch over het algemeen genomen in voor en najaar.
  Ik heb het jou al persoonlijk uitgelegd van de foto’s, voortaan graag horizontaal en voor deze ene maal maak ik een uitzondering, omdat jij een nieuwe schrijver bent en heb ze staande geplaatst, dit vertel ik er even bij, voor de andere schrijvers, normaal worden ze niet geplaatst!
  Wij zijn heel blij met je verslag!
  Logo lukt helaas niet met staande foto’s!

  Groetjes Peter

 2. Erik Bloem > mei 27, 2021

  Antwoord

  Nou Peter, het is inderdaad leuk om wat te schrijven. Nou moet ik wel toegeven dat alles meezat, ben benieuwd of het nog net zo leuk is als alles tegen zit en ik een dagje heb moeten blanken……..
  Ik zal rekening houden met de foto’s!

  Houdoe

 3. Gino > mei 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Erik,
  Leuk verslag gemaakt met mooie foto’s al staan ze verkeerd🤭😂grapje hej.
  Toch mooi wat vis op de kant voor de vis honger te stillen… En geluk met het weer dat is mooi meegenomen.
  Lekker blijven schrijven hoor👍
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Stefan Groenheide > mei 27, 2021

  Antwoord

  Hey Erik, leuk een nieuwe schrijver, je hebt een mooie omschrijving van jullie visdag gemaakt en ja momenteel kun je op deze stek een uitstekend visje vangen, mijn ervaring leert ook dat je met de harde vloedstroom vaak veel vuil in de lijn hebt. Gelukkig bleef het goed weer daar, meer landinwaarts viel genoeg nattigheid… Eet smakelijk en tot de volgende…
  Groeten, Stefan

 5. Henry > mei 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Erik,
  Dit is nou ’n verslag waar iedere zoutwatervisser van smult, geschreven met de nodige humor en ’n paar mooie plaatjes erbij, Chapeau man!!!! Al met al waren de weergoden jullie toch nog goed gezind en ja zonder stroming wil de vis niet bijten en bij te harde stroming heb je meestal veel vuil op de lijn of staan de toppen zo krom dat je de aanbeten niet waar kunt nemen. Desondanks hebben jullie toch een heerlijk maaltje schar voor de rookton kunnen bemachtigen, heerlijk toch. Ik zou zeggen; SMAKELIJK ETEN en voor je volgende visdagje veel plezier en goede vangst.

  Groetjes, Henry

 6. ies > mei 28, 2021

  Antwoord

  Hallo Erik,
  Helemaal top man, hier wordt wederom een visdag op een leuke manier weergegeven en ja Het Scheur is een heerlijk stuk viswater waar je een leuk maaltje vis bij elkaar kan harken.
  Voor de volgende sessie uiteraard weer rammelend toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Jack Jozen > mei 29, 2021

  Antwoord

  Hoi Erik. Wat een super mooi verslag van gemaakt het is een genot om te lezen het lijkt een beetje zoals mijn vismaat het altijd brengt > Het is weer een dag ontspannen geweest vis voor het panneke je hebt thuis niet hoeven te stofzuigen wat wil je nog meer ik zou zeggen op naar de volgende sessie heel veul groetjes Jack .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *