Home Gastvissers Achter de tong aan !!

Achter de tong aan !!

Advertenties

Hoi Fishguppyèrs,

In de loop van de week al plannen gemaakt samen met Jeff om de tong te belagen in de waterweg, zondag avond zag er goed uit en het zou ook om 21.30u hoog water zijn dus perfect dachten wij om dan in de donkere uren afgaand te vissen. Het aas althans het mijne natuurlijk afgehaald bij Dixhoorn. Naar gelang de week vorderde ging het weer er helemaal anders uit zien…regen en wind. Nou van die regen ben ik echt geen fan…mijn tuin zag dit hemelwater graag komen er is hier dan ook 30mm gevallen op zondag!

Bij Jeff afgesproken om 17.30u ik zou rijden deze keer, met de huidige brandstof prijzen kan je beter 1 auto uitsparen toch. Wij dus onderweg en wat hebben we nog regen gehad onderweg, pff…het zou toch droger worden rond 20.00u. Jeff had ook nog 2 visparaplu`s mee waar voor dank nog want die hebben we toch nodig gehad al was het maar om onze spullen en aas wat droog te kunnen houden. Rond 19.00u gaan de eerste lijnen naar de visgronden. Al bij de eerste draai wist Jeff een bot en een krab te vangen even later wist hij nog een dubblet bot te scoren ik moest toen nog mijn visje zien te vangen. Toen kwamen er nog 2 vissers aan en ja ook Herman was hier bij…andere niet bekend althans voor mij ben ook de naam al kwijt, sorry man. Jeff had ook aas voorzien voor de heren.

Even later was mijn deel dan ook een bot. Hier waren we niet voor gekomen maar toch wat leven op de toppen. Toen werd het heel stil met de beten en ik bedoel dan echt heel stil !! Jeff ging regelmatig buurten terwijl ik alles op zijn plaats probeer te houden…op een moment stond er een stevige wind die gepaart ging met regen en ja hoor daar ging de hengelsteun en hengels van Jeff! Ik moest toen mijn plu vastsjorren aan mijn viskist. Jeff kwam terug en wist te vertellen dat de naamloze (hihi) een tong had gescoord. Ondertussen was er nog een bekende van Jeff aangekomen, Thomas dacht ik ? En de regen bleef ondertussen maar vallen…Toen Jeff weer terug kwam van het buurten had die ene er al 4 wist hij te melden, dus wij waren dus op de verkeerde stek gaan zitten zeiden we nog tegen elkaar…wat we ook probeerde ver ,kort en heel kort we kregen er geen te zien?! Tot een gegeven moment een beuk op mijn hengel kreeg…ik dacht al aan een zeebaars, maar nee een mooie tong van 33cm YES.

maar nee het viel weer even stil en we maakte al plannen om nog even een half uur aan te kijken het was ondertussen 00.00u. Toen ik al dacht 1 hengel in te pakken weer zo een beuk en ja weer een tong eentje van 30cm. Even later weer een beuk en die duikt gelijk naar onderen en vast…los maar de haak was ook weg dus geen vis. Even later weer beet en ja hier was dan de baars van 35cm, jammer maar toch een mooie vis.

Toen mijn laatste draai nog een enorme bot (zie foto onderaan) HIHI.

Jeff had nog een speciaal aasje “Black Lug” bij waar hij toch zijn tong wist op te vangen.

Met 5 man wisten we dan een 10 tal tongen te vangen, het is nog niet de hoofdprijs maarja het is toch vis en zullen smaken!

Op naar de volgende.

Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 6, 2022

  Antwoord

  Ha de mannen, weer lekker een frisse neus gehaald en douchen na het vissen hoefde deze maal niet persé, denk ik?
  Jullie zijn iig van de 0 af en ik begin steeds meer benieuwd te raken, of we weer een kwakkel jaar gaan krijgen, denk het niet en hoop het niet, maar het blijft vissen.

  Veel suc6 voor de volgende trip, met zijn al!

  Groetjes Peter

 2. ies > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, hebben ze jullie al verteld dat jullie bikkels zijn, pffff met dit weer buiten gaan zitten, terwijl het niet eens om een wedstrijd gaat. Maar de aanhouders winnen altijd en dus zijn er mooie tongen gevangen. 33 cm maakt een goede kans om hoog te eindigen. Gelukkig zijn de regenpakken tegenwoordig van goede kwaliteit dus is het geen straf om onder de paraplu vandaan te komen om de vis binnen te draaien. Maar minder wind en droog had toch een stuk leuker geweest.. Voor de volgende sessie gun ik jullie dan ook beter weer en nog meer rammelende toppen.
  Groetjes Ies

 3. hugo > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hallo Gino & Jeff,

  Binnenkort moeten jullie een busje inschakelen om met z’n allen aan de waterkant te geraken ha ha. Alle gekheid op een stokje toch lekker wat tong gevangen mannen, spijtig van dat klote weer niet leuk om daarin te vissen.
  Ze zitten er wel maar toch weer niet in grote getale, hoop dat het wat beter word dan vorig jaar, Veel succes toegewenst bij jullie volgend avontuur hopelijk bij een droge hemel.

  Groetjes Hugo

 4. Henry > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino,
  Een mooi verslag van jullie natte en winderige visserij aan de waterweg. Met 5 personen 10 tongen en nog wat andere vis op de kant takelen zijn geen Supervangsten maar het is nog vroeg in het jaar., Momenteel bestaan de vangsten bijna overal uit veel ondermaatse vis maar ook dat geeft de nodige rammeltjes op de toppen en zorgt ervoor dat je niet achter je hengel in slaap valt. De tong heeft bij jullie laten zien dat ze onderweg zijn maar het blijft voorlopig nog efkes zoeken waar ie zwemt. Hopelijk zijn de weergoden jullie wat gunstiger gestemd bij de volgende poging om wat scheefsmoelen te strikken, geen regenplu’s en vallende hengelsteunen maar ’n warm zonneke en een koele pint met zicht op rammelende toppen.
  Groetjes, Henry

 5. Nico > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino en Jeff. Toch weer eens er op uitgeweest en dan toch Tongen gevangen mooi hoor . Jammer dat het Weer niet wilde mee werken. Hopelijk de volgende keer dan wel en heel veel succes toegewenst. Voor mij sta het buiten water op een laag pitje nu, En de twee wedstrijden zijn bij Waarde afgelast en verzet naar Westkapelle waar ik niet meer mee aan doe.

  Groetjes. Nico

 6. Stefan Groenheide > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino en Jeff,
  Ook jullie zijn nu in ieder geval van de 0 af, je moet ergens beginnen toch? En gelukkig ook gelijk wat maatse voor de pan! Hopelijk worden ze komende periode nog wat talrijker en wordt het een beter jaar! Ik heb er alvast vertrouwen in.
  Groeten, Stefan

 7. Eldert > juni 6, 2022

  Antwoord

  Ha Gino en Jeff
  Zijn jullie bikkels of bikkels?
  Man man, met zulk weer op de tong , dan ben je het echt van plan hoor . Geef mij maar zo ’n zwoele avond dat je tot 23.00 uur in je shirtje aan de waterkant ka staan. . Maar toch hebben jullie een knappe prestatie geleverd .
  Succes de volgende ronde
  Groet Eldert

 8. Leen > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino en vrienden
  Regenachtig avondje en toch een paar visjes gevangen
  Mooi mannen
  Groetjes,leen

 9. Jack jozen > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Mede Guppy vissers. .
  Je hebt je visavond weer prachtig verwoord Gino ja zo te lezen zou je zeggen dat toch zachtjes aan de tong op komst is alleen die regen daar zitten we niet op te wachten het was hier zo erg dat Veldhoven het landelijk nieuws haalde. Wij Henry en ik wachten nog effe af tot de vangsten nog wat meer aan trekken en dan gaat de Beer los blij dat jullie de bot terug hebben gezet .
  Heel veul groetjes Jack.

 10. Edwin m > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi gino
  Hier de naamloze visser van gisteravond .wat een hondenweer was het af entoe maar gelukkig toch 6 tongen weten te pakken op de eerste echte tongsessie .waarvan de grootste tong 40 cm aantikte was het voor mij een geslaagde avond .gr Edwin

 11. Gino Briyninckx > juni 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Edwin,ja sorry was de naam even kwijt… ouder worden hé, hihi.
  Dat heb maar mooi voor mekaar bij de eerste tongsessie 6 stuks 👍
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 12. Gino > juni 7, 2022

  Antwoord

  Hoi medevissers,
  Nog bedankt voor de leuke reacties en steun hoor altijd fijn te lezen dat iedereen met je meeleeft. 👍
  Succes nog aan iedereen!!

  Grtjs Gino

 13. Frank > juni 9, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino en Jeff,
  Dat is karakter hebben om met zo een hondenweer te gaan vissen,respect mannen.
  Gelukkig toch een paar Tongen gevangen en alles is ineens proper gespoeld door de regen.
  Volgende keer kan het alleen maar beter weer zijn.
  Succes en groetjes Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *