Home Gastvissers Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Advertenties


Peter,

Vrijdag 16/5 mooi weer voorspeld. In de ochtend ZW 1 Bf na de middag draaiend naar NW 3 Bf . Tijd om er eens met pa op uit te trekken voor een korte sessie en wat op zijn favoriete vis (geep ) te jagen. Als we op de stek aankomen is het water zo plat als een spiegel en hier en daar zien we wat beweging in het water.

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Met afgaand tij vang ik al vlug 3 gepen na elkaar op een zagerertje. Pa kijkt algauw argwanend want hij kan er geen strikken en besluit zijn stukje geep te vervangen door een zagertje maar dan gaat de stroming er uit en ook ik kan er dan geen meer bijvangen. Om 11u25 is het laag en ik besluit in afwachting op het komend tij om toch maar 1 lijn klaar te maken voor de bodemvisserij. Nog voor de stroming er echt in komt vangen we beiden kort op elkaar een geep.

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Inmiddels krijg ik een mooie aanbeet op mijn bodemlijn gemonteerd met een weegschaaltje voorzien van een haakje 8 en dit resulteert in een doublet schar waarvan 1 boven de 24 cm. Nog geen 5 minuten later vang ik mijn eerste tongetje van het jaar. Ja dan is ie ook nog ondermaats maar gelukkig netjes kunnen onthaken en de vrijheid gegeven.

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Ik sta eigenlijk verstomd dat er niet veel stroming in komt , het is nochtans springtij vandaag. Pa blijft jammeren want hij kan geen vis meer vangen wat ik heel spijtig vindt voor hem. Krijg ik hem al eens mee, dan valt het voor hem nog tegen ook. Draadbreuk, in de war en last van het vele vuil en groen dat op de oppervlakte drijft, de wind komt opzetten en er drijft redelijk veel schuim van de bloei op het water. Kortom op geep vissen lukt al een poosje niet meer.

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Na nog een paar ondermaatse scharretjes te hebben gevangen besluiten we er maar mee te kappen, ik lig tussen het steengrot en te ondiep voor de bodemvisserij en heb geen zin meer om de boot nog te verleggen. Als ik mijn geeplijn opruim zie ik dan toch nog de welgekende aanbeet. Ja hoor nu krijgt pa het helemaal als hij ziet dat ik een tong bovenhaal. Ge zijt een panch hoor ik hem mopperen šŸ™‚

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Nou is hij wel blij als ik hem de kleine portie gevangen vis van vandaag cadeau doe.

Lucky Luc, met de eerste Oosterschelde tongen

Jammer dat ik net het overtollige aas overboord heb gegooid. Dus het blijft bij opruimen. De grootste geep vandaag meet 63 cm . De tong net 30 cm. De afwezige vandaag is de makreel. Zeebaars of harder zat er ook wel want heb er uit het water zien springen wat ook wel harder kon geweest zijn . Als ik dan jou berichtje leest van 5 mei …. zal ik volgende keer een keuze moeten maken. Ofwel op de geep/makreel/zeebaars ofwel op de tong. Mmmm ik denk dat ik het weet. Al bij al toch weer eens lekker ontspannen op de Oosterschelde.

Groeten aan allen Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 23, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc,
  leuke sessie!
  Wat minder tong dan ik, maar wel geep en daar moet ik m’n eerste nog van vangen! Heb er natuurlijk ook nog niet op gevist.
  Hopelijk in Denemarken, dan gooi ik al mijn geheime wapens in de strijd en dat gaat geen zalm worden!

  Groetjes Peter

 2. Peter(Fishguppy) > mei 23, 2014

  Antwoord

  Grappig Henk, ze liggen al klaar, als een van mijn geheime wapens!

  Groetjes Peter

 3. zeehondentemmer > mei 24, 2014

  Antwoord

  hoi Luc en Pa. Toch leuk dat jullie verschillende vissen heeft gevangen vanaf het bootje.En Peter ik ben benieuwd na je geheime
  wapens die klaar liggen.

  Groeten Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *