Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Advertenties

 

Vandaag vroeg opgestaan om alleen te gaan vissen met mijn boot, ditmaal op een nieuwe plaats, verkregen van een paar locale vissers uit de haven van Stavenissen, met een Beekman Fishcabine, die tegenover mij ligt.

Het is een flink eind varen, omdat het net voor Neeltje Jans is, (onderweg markeer ik nog een paar goede peilers van de brug, die ik van Bert heb gekregen) maar in een ruim half uur, met een kruissnelheid van 35 km/h ben ik ter plaatse en zoek een kantje van de vaargeul op 21 meter en laat daar het anker te water.

Het is echt een bladstil zeetje en ik ben al snel aan het vissen, ik ben van plan om maar enkele uurtjes, zo rond hoogwater te vissen.Ik zie op beide hengels al snel beet en de eerste doublet is een feit.

Bootvissen Oosterschelde

Ook de andere brengt een doublet en ze zijn een slag groter dan op de vorige plaatsen.

Bootvissen Oosterschelde

Het zou om 07.20u hoogwater zijn en dan gaat het op het moment dat de boot gaat tollen, omdat de stroming weg is, helemaal los en de tripletten vliegen de boot in.Ik heb inmiddels mijn overal uitgegooid, omdat het al lekker warm is geworden.

Bootvissen Oosterschelde

Een van de vele tripletten op de Helikopter
Met de kentering is het even iets minder, maar als het getij er weer in komt, beginnen ze weer, het valt alleen op dat er nu meer kleintjes bij zitten, waarvan de goed gehaakte terug gaan.Dan om half 9 vang ik de grootste vis van mijn leven(oen dat je bent!), ik sla met het uit tillen van een Helikopter een haak tot aan de bocht in mijn vinger, ik denk dat valt mee met de pijn, maar ik weet de haak er niet meer uit te krijgen, omdat de weerhaak achter een pees zit.

Bootvissen Oosterschelde

Ik heb gelukkig een kniptangetje bij de hand en knip daarmee het oog van de haak, in de hoop dat ik de haakpunt door het vlees kan duwen en op deze manier de haak eruit kan halen, maar helaas, ik probeer van alles, dus dan zit er niets anders op dan na 3 uur vissen op te ruimen.

Nog gauw een totaalfoto van de vis.

Bootvissen Oosterschelde

Totaal 26 Scharren meegenomen
Dan ga ik het anker eruit proberen te halen en gelukkig valt het op enkele keren stoten na, mee en kan ik naar huis, vlug omkleden en naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis Roosendaal.

Ik ben gelijk aan de beurt en krijg 2 verdovende spuiten in mijn vinger en na 3 pogingen van verschillende doktoren, met een kruislinkse incisie rond de haakpunt, komt hij eindelijk eruit en ik ben weer blij en moet even wachten en krijg dan nog een tetanusspuit en kan weer naar huis, om de vis schoon te maken.

Volgende keer ben ik vast iets voorzichtiger.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Paul > juni 1, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Gaat lekker zo vanaf je eigen bootje. Alleen volgende keer iets voorzichtiger, ziet er pijnlijk uit. 🙂

  Gr.

  Paul

 2. Leo > juni 1, 2010

  Antwoord

  Lekker bezig Peter !
  De hotspots van de Oosterschelde! Zo kan je lekker vissen en de vriezer vullen! Inderdaad op de diepere stekken valt het wel mee met het groen; maar als je wat ondieper ligt en tegen een talud van een plaat ligt kan het wel eens bar zijn. Die Botlepel vangt niet alleen Bot… ik heb ‘m net boven de helicopter gemonteerd en hij werkt dan als een soort van ‘blinker’. Zo heb ik ook al een paar keer Zeebaarsjes gevangen op de zager! Het is wel gevoeliger voor de stroming. Maar als je ze zonder ook vangt dan heeft dat denk ik wel de voorkeur.

  Kijk je een beetje uit met je vingertjes…!?

  Succes verder!!

  ( ik zag in Stavenisse dat de ‘witgoedwinkel’ nu zo ongeveer een echte hengelsportwinkel is geworden met alle soorten aas!)

 3. arno > juni 1, 2010

  Antwoord

  lekkere vangst. zat de haak op het bot anders sta je bovenaan in de strijd der giganten met een bot van ongeveer 180cm,haha.
  succes ermee. arno

 4. Bert Van Dyck > juni 1, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooie scharren man hoe dichter tegen de kering hoe mooier de exemplaren blijft een algemeen gegeven.
  Leuk dat je de nodige peilers gevonden hebt op jou weg…

  Groetjes Bert

 5. willem(gaatvissen) > juni 2, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Lekker maaltje schar!Mooie vangst.

  Vis greetz,

  Willem

 6. Wiebe > juni 2, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  een mooi maaltje vis en leuk om alles te lezen. Goed dat je weer stevig aan het vissen bent!
  grt, Wiebe

 7. Maup > juni 2, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Lekker gevangen, volgens mij hangt er een “bootvisweblog”in de lucht.
  De komende dagen word er mooi weer voorspelt dus ik zou zeggen,neem het ervan.Ik heb tegenwoordig een auto met chauffeur ik stuur je de foto’s,lache joh.

  Groetjes Maup.

 8. Peter(Fishguppy) > juni 3, 2010

  Antwoord

  Hoi Leo, ga het vanmiddag en morgen eens proberen met een hengel, met een botlepel boven de Helikopter.

  Groetjes peter

 9. ronny > juni 3, 2010

  Antwoord

  Peter, hier een tip, zie de botlepel eens hangen boven de bot van Jurgen…………prachtig toch……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.