Home Bootvis verslagen Martijn en Eldert op de Oosterschelde

Martijn en Eldert op de Oosterschelde

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Hier weer een verslagje van mij van het dagje uit met Martijn.
Afgesproken dat ik om 7 uur bij Martijn voor zou staan dus wekker gezet op 4.45 uur maar dat was weer niet nodig   . Ruim voor die tijd al wakker en laat ik nou een appje krijgen dat Martijn ook problemen had met slapen. Die dacht dat ie weer naar de Efteling mocht , zo blij. Maar goed , 7 uur sta ik daar voor de deur en meneer staat al te wachten buiten . En wat denk je…..in z’n korte broek. Ik dacht die is gek maar laat ik maar niks zeggen. Hij zit vaker op het water dan ik , hij weet zelf maar al te goed  dat het daar meestal kouder is dan je denkt. Afijn , eerst langs de bakker in Yerseke en toen door naar Dixhoorn.  Rond half acht stond Nelleke ons al op te wachten en konden we gaan . Wij naar de O14 , toch Martijn?
Daar moest het gaan gebeuren . We hadden deze week al een lijstje gemaakt met vissoorten die we wilden vangen. Natuurlijk schar , een zeebaars zou leuk zijn , bot, wijting , steenbolk , paling , tong en schol. Wijting en steenbolk moest ik maar gelijk schrappen volgens Martijn,  die zitten er echt niet meer. Wat denk je …… de eerste vissen allemaal wijting. Miniwijting dat wel . Zo klein heb ik ze zelden gezien. Voor de rest schar,  schar en nog eens schar . Ook allemaal te klein.
Voor ons is de maat 25 en anders gaan ze retour. Een heel enkele keer gebeurde het dat een net maatse zich liet zien maar die waren op 1 hand te tellen. En dan moet je net zo een zin hebben in een gebakken scharretje.  Maarja,  dat wordt moeilijk , dan een kersverse toch? Doen ze met oesters en haring  ook .
Afijn , weinig variatie voor wat de visvangst betreft en daarom besloten de NO4 en hoge golven te trotseren  om de laatste uurtjes van de dag vlak bij Yerseke nog te proberen een zeebaars te pakken.
Nog wel een mooie beet gezien op een hengel van Martijn maar helaas gemist. Na de boot weer afgeleverd te hebben, de dag samen afgesloten in de plaatselijke snackbar waar we jaren geleden regelmatig samen te vinden waren. En toen Martijn weer netjes thuis afgeleverd.  Het was een dag met weinig vis maar wel met een hoop plezier en gezelligheid . Deze pakken ze ons niet meer af.
Groeten Eldert en Martijn.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > mei 21, 2023

  Antwoord

  Eldert en Martijn, wat een dagje weer, met jammer genoeg al weer een tijdje Noordelijke wind, wat meestal, behalve aan de Waterweg, niet gunstig is. Die slapeloze nachten, dat is een bekend fenomeen, vooral als je met een goede vriend gaat. Leuk dat jullie Dixhoorn weer gesteund hebben, door een boot van hen te huren, is toch lekker stabiel, met 4 beaufort van de zijkant. Nou, ik hoop echt dat jullie het nog eens dunnetjes over gaan doen en dat dan de gedroomde, grotere vissen inclusief de zomervis er uitgesleurd worden! Eldert, weer een topverslag en om zoiets te kunnen schrijven moet je wel met zijn 2 gaan vissen, dus een dikke chapeau aan jullie beiden! De foto’s zijn goed gelukt

  Grtjes Peter

 2. Leen > mei 21, 2023

  Antwoord

  Hoi eldert
  Dat was toch een mooie dag op het water
  Dat de vissen niet echt aan de maat zijn mag de pret niet drukken zo te zien
  Volgende keer weer wat groter
  Leuk verslag met mooie foto’s
  Groetjes.leen

 3. Martijn Boone > mei 21, 2023

  Antwoord

  Mooi geschreven Eldert! Was weer een gezellig dagje! Alleen jammer van de behoorlijke lege emmers, maar dat komt ook omdat wij alleen 25+ schar wilden hebben. Bijna alle schar is 22,23 cm…. Maargoed, volgende keer misschien gevuld met mooie baars?? Bedankt voor deze gezellige dag, ben inmiddels weer uitgerust na de erg korte nacht van gister. Twas nog erger als bij een kind van 8 die naar de Efteling moet de volgende dag, ook toen ik 10 was en de volgende dag mee mocht gaan vissen op een boot, toen al sliep ik bijna niet. Maar gister op een duur, na verschillende keren een blikje hertog jan gepikt te hebben uit de koelkast lukte het…. en dan om 4 uur weer gewoon wakker zijn. Raar is dat… of hebben wij gewoon zo’n mooie gezellige geweldige hobby? Dat zal het wel zijn…… Helaas afgelopen week niet vaker weggeweest met de Rana, maar dat was de wind die spelbreker was. Met een NO 4 bij Goesse sas, op een Rana 17, ik bedank er voor. Dat zagen we gister wel he…. Dan is zo’n Arvor wel weer erg mooi met een dichte stuurhut. Want nat werd ik wel gister op de trugweg haha maar gelukkig had jij een regenjas bij je die ik aan mocht. Tis wel gewoon gaaf hoor. Heb wel eens met NO6 truggevaren maar dan maak je wat mee hoor…. Bedankt Eldert voor de gezelligheid!! Tot de volgende……

 4. Stefan > mei 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martijn, was weer een leuk dagje vissen zo te lezen, jammer van alle kleintjes, dat was op de pier vorige week ook al zo bij ons.
  Lekker weertje erbij, wat wil eens mens nog meer.
  Alvast succes de volgende keer, dat zal vast op de tong zijn?
  Groeten,
  Stefan

 5. Hugo > mei 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert & Martijn,
  Blijkbaar toch een mooie visdag beleefd daar aan de Oosterschelde. Spijtig dat de schar van een te wat klein formaat was maar dat heb je niet in de hand. Plezier maken bij zo’n dagje vissen met je maat dat is het belangrijkste toch! Succes bij de volgende ronde en dan met enkele mooie baarzen in de emmer.
  Groetjes Hugo

 6. Jack jozen > mei 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martijn
  Wel mooi met een Dixhoorn boot altijd perfeckt geregeld en uitgezwaaid door een mooie dame dat alleen al maakt de dag super .Wij Henry en Ik hebben dat ook al een paar keer mee mogen maken met Peter mister Fishguppy altijd een super gezellige dagen geweest. Voor jullie was alles aan de kleine kant dat weet je tevoren niet of je moet de Maat wat bij stellen dan krijg je toch iets in de emmer maar ik weet jullie zijn annhouders volgende keer beter.

  Heel veul groetjes jack.

 7. Nico > mei 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martijn. De plezier en gezelligheid straal van jullie gezichten af maar wat wil je met zo een weertje. Jammer dat de vis wat aan de kleine kant waren die dag. Maar toch nog iets gevangen voor de pan en daarvan zeer mooie foto’s genomen. Ook een leuk verslag er van gemaakt en met een bootje van Dixhoorn is het helemaal top geregeld. Hopelijk voor een volgende keer heel veel meer succes toegewenst beide.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 8. Henry > mei 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Een mooi verslag van jullie boottripje op de schar. Ondanks dat de vis veelal klein van stuk is ( evenals bij de kantvisserij) heb je samen met Martijn weer een gezellige dag op het water gehad en daar draait het tenslotte allemaal om. Uiteraard hopen we allemaal op een flinke zeebaars of een kanjer van een tongflap maar………het heet niet voor niks VISSEN !!!! Een mooi schijnend zonnetje, zo nu en dan ’n leuke doorbuiger op de toppen ( ook al is de vis klein van formaat) is toch gewoon genieten !!!Ik wens jullie wederom veel lol bij de volgende poging en dan natuurlijk met enkele maaltjes mooie maatse vis, succes!!!!
  Groetjes, Henry

 9. ies > mei 21, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert en Martijn, Eldert wederom een heerlijk verslag om te lezen. Jammer dat de vis te klein was, maar mooi dat ze volgend jaar wel de vereiste maat hebben. nu jullie ze terug gegooid hebben verwachten ze dat volgend jaar nu ook, maar lol dan hebben ze pech. Maar lekker gewerkt zo en met dat zonnetje zal Martijn zijn melkflessen nu wel bijgekleurd zijn. Uiteraard voor de volgende sessie een bak vis met bakvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 10. Eldert > mei 22, 2023

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor de geweldige reacties. Ik hoop dat ik in het volgende bericht vangsten kan melden over zomervis . Baars of tong …. maakt me niet uit. Er staat nog van alles op mn verlanglijstje ieder geval .
  Groeten

 11. John Pieper > mei 22, 2023

  Antwoord

  lekker bezig geweest boys weer een mooi verslag en Eldert denk dat je toch maar terug moet komen naar zeeland
  groeten john

 12. Marc > mei 28, 2023

  Antwoord

  Lekker gevist zie ik wel. Binnenkort ook maar eens een bootje huren bij Dixhoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *