Home Gastvissers Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Advertenties

Hoi Peter,

Hierbij dan een vangstbericht van een gecombineerde vistrip naar Vlaardingen en de tweede Maasvlakte. Op donderdag 18 juni 2015 om 03.45 vertrokken richting Vlaardingen. Het zou rond 05.30 hoog zijn. Ik had wat wegwerkzaamheden onderweg dus arriveerde rond 05.00. Het was mijn allereerste keer vissen in de havens. Er stond nog niemand te vissen. Snel de hengels opgetuigd en vissen maar.

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Het duurde erg lang voordat er wat stroming in het water kwam. Pas ruim na 07.00 kwam er wat stroming in het water. Toen ik net mijn tweede hengel ingegooid had voer er een binnenschip super kort langs de kade. Je raad het al: beide lijnen af. De andere boten hielden wel gewoon rekening met het feit dat er een visser stond en hielden afstand. Ik begon hierna wat bot te vangen na de kentering. Toen kwam er nog een andere visser rechts naast mij staan. Hij zei dat hij er gisteren ook gestaan had en de vangsten toen niet geweldig waren. Tot aan 10.30 had ik nog geen ene tong gevangen, alleen maar wat bot. Dit viel mij wel tegen. Mijn buurman ving een mini tongetje. Had had nog de pech dat een vogel tegen zijn lijnen aan vloog en zijn driepoot met hengels en al het water in verdween. Ik heb hem een dreg gegeven. Hij had geluk dat het spulletje tegen een aanmeerpaal gestroomd was en hij het na enig dreggen er nog uit kon krijgen. Ik ben vervolgens ongeveer 150 meter opgeschoven naar rechts.

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2 Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Hier ving ik op het einde van de kentering nog wat bot, een ondermaatse tongetje en een maats tongetje.

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Ik heb met wat belegen zagers en pieren gevist. Misschien dat het met donker toch wat beter is daar? Rond 12.00 uur spullen ingepakt en vertrokken naar de tweede Maasvlakte. Hier heb ik vanaf laag water gevist tot aan het hoge water. Er stond een mooie branding met 4/5 NW recht op de kop.

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Kon niet beter zou je zeggen. Het was mijn eerste keer hier. Ik stond er helemaal alleen te vissen en dat gaf mij wel wat te bedenken. Maar na ongeveer een uur kwamen er nog twee mannen vissen. Ik viste met lange wapperlijnen met voornamelijk mesheften. Ook nog wat zagers en pieren geprobeerd. De eerste drie uur ving ik helemaal niets. Ik merkte dat ik wat wegtrekkers had omdat het toch wat vroeg was die morgen. Toen ben ik eens bij mijn buurman gaan informeren. Hij had een minibaarsje gevangen en verder ook niets. Ik wilde er toen eigenlijk maar mee stoppen. Toen vertelde hij mij dat het tegen hoog water beter zou moeten worden. Vervolgens ving ik binnen een half uurtje een baarsje van 37 cm.

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Deze heb ik maar ff laten leven in mijn emmer in de hoop op een grotere. En ja hoor na een klein kwartiertje mijn lijn helemaal naar rechts getrokken. Hier zat een mooie dikke zeebaars van 51 cm aan. Even later ving ik er nog een van 51 cm bij.

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Deze was iets minder dik maar nog steeds mooi. Na de foto de kleinere zeebaars maar terug gezet.

Reinier, vissen aan Vlaardingen/MV2

Het was ondertussen hoogwater. Ik heb toen mijn spullen maar ingepakt en ben naar huis gereden. Al met al een mooie afsluiter van de dag.

Met vriendelijke groet, Reinier

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > juni 26, 2015

    Antwoord

    Hey Reinier, de 2e plaats was toch niet slecht?

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *