Home Gastvissers Ies, visen aan de Nieuwe Maas

Ies, visen aan de Nieuwe Maas

Advertenties

Tja, gisteren na het voetbal, even naar de waterkant. Zonnetje scheen en de Noorden wind viel mee en was uiteraard in de rug.
Volgens de Getijtabel was het circa 18.30 uur hoog water(Eemhaven), dus om 17.30 uur gingen de lijnen te water, wat schetst, om 1800 uur begon hij al uit te stromen.
Tussen 1900 en 2000 uur heb ik dan 4 keer beet gehad, alle 4 keer aan de zelfde hengel en wel de onderste haak, kon ik zien vanwege het aas wat daar weg was en terwijl de hengel gewoon 10 minuten heeft gelegen om de tweede haak ook de kans te geven. Uiteindelijk ben ik 2100 uur gestopt en bij het indraaien van de laatste hengel hing er een zwartbekje aan, hiervan heb ik geen beet gezien., maar de top oog is vervangen en de zagers die over zijn dusdanig groot dat ze eigenlijk alleen voor de zeebaars te gebruiken zijn, dus misschien ga ik van de week nog even naar de Maasvlakte.

Groetjes en vang ze,
Ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 23, 2023

  Antwoord

  Hey Ies, dat was weer een tegenvaller voor jou en respect dat je het ons toch laat weten in een goed verslag!
  Wens je veel suc6, mocht je aan het Baarzen toekomen!
  Sorry voor de late plaatsing, pc was bezet gisterenavond!

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 23, 2023

  Antwoord

  Hoi Les. Toch leuk van je om een verslagje in te sturen ook was de vangst niet denderend. Jammer dat de vis niet mee wilde werken daar.. Hopelijk voor de volgende keer meer succes dan toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Leen > mei 23, 2023

  Antwoord

  Hoi Les
  Jammer van de vangst
  Het ligt in ieder geval niet aan jou of je materiaal
  Het blijft nog steeds sprokkelen voor een visje
  En de ene keer heb je meer geluk dan de andere keer
  In ieder geval weer een visavontuur op de kaart
  Groetjes.leen

 4. Eldert > mei 23, 2023

  Antwoord

  Ha Ies
  Niet geschoten is altijd mis. Fijn dat je ons even laat weten hoe de vangsten zijn op dit moment . Dat geeft de burger moed. Ik hoop echt dat je deze week een verslag instuurt met een foto van een reuze baars. Het is je van harte gegund.
  Groet Eldert

 5. Martijn Boone > mei 23, 2023

  Antwoord

  Hallo Ies, toch weer lekker even gevist! Volgende ronde misschien meer succes, de aanhouder wint tenslotte ALTIJD!! En wat betreft je mooie grote dikke zagers, ik heb deze het liefst voor de Oosterschelde, voor elke soort van visserij! Maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn en daar waar jij vist misschien juist beter de kleine kweek? De natuurlijke grote steekzagers, voor mij voor de zeebaars onmisbaar. Suc6 hoor met je volgende visdag. Hopelijk dan een foto van jouw met een mooie baars. Zo langzamerhand moeten ze toch komen of er al zijn die pracht vissen. Groetjes Martijn

 6. Hugo > mei 23, 2023

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Toch weer aan de waterkant gezeten man, het zal allemaal wel wat gaan aantrekken zeker het is bijna juni. Ik heb voor het vissen op tong liever kleine kweekzagers, maar voor de baars zijn die grote natuurlijk ideaal. Succes bij de volgende ronde.
  Groetjes Hugo

 7. Henry > mei 23, 2023

  Antwoord

  Hey Ies,
  De spreuk;Niet geschoten is altijd mis !!!roepen we helaas al vanaf de afgelopen winter. Er wordt links en rechts flink geschoten maar jammer genoeg veelal mis. Ook gaan we al een hele poos met de woorden; De aanhouder wint en het blijft vissen, maar tot heden jammer genoeg met weinig resultaat. Het blijft natuurlijk heerlijk om aan de waterkant te vertoeven maar uiteindelijk gaan we er toch voor om wat panvis te kunnen haken. Leuk dat je ondanks deze tegenvaller toch de moeite neemt om een kort verslagje te schrijven zodat we allemaal op de hoogte blijven van wat er her en der aan de waterkant gebeurt. Hopelijk vang je tijdens je volgende visserij met de grote zagers een kanjer van een baars, veel succes en plezier bij je volgende poging.
  Groetjes,Henry

 8. Stefan Groenheide > mei 23, 2023

  Antwoord

  Hoi Ies, jammer van de slechte vangst, hopelijk betert het snel, we moeten niet weer zo’n slecht seizoen krijgen!
  Alvast succes de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 9. ies > mei 24, 2023

  Antwoord

  Heren wederom bedankt voor de sympathieke reacties, tja Martijn voor de zeebaars zijn ze ideaal maar pffff je wil niet weten hoeveel kracht ik heb moeten gebruiken om dat zwart bekje uit de kaken van die zager te trekken. groetjes ies

 10. Jack jozen > mei 24, 2023

  Antwoord

  Hoi Ies.
  Beter laat dan nooit he Ies ik had het nogal druk met mijn nieuwe Vriendin waar ik heel gelukkig mee ben en die graag vis eet dus ik moer ook weer aan de slag. Maar wat is het dit jaar toch slecht gesteld met de vangsten het wil maar niet los komen waar licht het aan of moeten we er aan gewent raken dat het gewoon minder word..Henry en ik gaan het binnenkort ook weer proberen misschien he op hoop van zegen mischien krijgen we hulp van de Heer .mijn Maatje is miet voor niks de Pastoor Ha.

  Heel veul groetjes Jack.

 11. ies > mei 25, 2023

  Antwoord

  Hey Jack, Top man dat te horen doet mij veel plezier, vooral dat ze van vis houdt, lol dan moet je wel vissen. Een stok achter de deur noemen we dat.
  groetjes ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *