Home Gastvissers Nico, vissen aan de Baaiweg

Nico, vissen aan de Baaiweg

Advertenties

Hey Peter en andere Fisguppy,ers.  Zondag ochtend de voor laatste wedstrijd nu mee gevist met me broer Jan en deze was weer bij Westkapelle naast de vuurtoren. Wij moesten vanochtend al er zeer vroeg uit bed namelijk de wedstrijd begon nu al om 9 uur.  Maar we hadden samen eerst op vrijdag tegen de middag het aas gaan steken. En moest wel zeggen dat het niet tegen viel omdat we samen toch na een paar uurtjes zowat denk Ik tussen de 7 of 8 ons pieren hadden gestoken. En die op een koel  plaatjes gezet namelijk onder in de koelkast me vrouw was er niet blij mee. En ze zei die pieren kunnen er niet uit kruipen he nee hoor goed afgeschermd en dus dit ook weer geregeld dan. Jan kwam vanochtend tegen 7.15 bij me aan en kort daarna de visspullen in de auto geladen van Jan. dus zijn we er op uit gegaan wel wat mistig onderweg en op onze gemakje naar toe gereden. Bij aankomst daar stonden de vissers al de hengels gereed zetten en toen de ene hengel klaar stond  ging de toeter om de onderlijnen richting het zilte nat toe te gooien. En moesten Jan en Ik nog de tweede hengel nog gereed maken.

Maar achteraf hebben we maar eerst met ene hengel gevist omdat het niet te doen was met zoveel wier op de onderlijn. Zie ene foto die Ik nog heb gemaakt daarvan en wij vissen daar met twee uur afgaand en daarna met twee uur opkomend.

Aantal deelnemers was deze keer 10 man en werden ook door aantal mensen vis naar boven gehaald schar. Ik zelf kreeg na een uurtje een mooie doorbuiger maar helaas zonder vis er aan.  Na 1 uur voor laag water was het gedaan met dat vele wier en gingen de meeste mensen vis vangen. Zelf haalde ik nog een schar naar boven later Jan een zeebaars van 32 cm en daar was het bij gebleven.

Ik haalde kort voordat de toeter ging de tweede schar naar boven en die waren 32 en 33 cm en was ik blij er mee dat Ik van de nul af was.

Maar toen kwam er die op de 1 stek stond een praatje mee te en bleek later dat hij het aantal op 21 stuks had 20 scharren en 1 zeebaars. De andere vissers had er 5 stuks en ben Ik benieuwd hoe het met de andere ging en zie Ik de uitslag eind van de week op de site van Kruisland. Wij hebben nog besloten om nog een uurtje door te gaan maar toen kwam het wier weer terug massaal. En zijn wij ook maar gestopt en naar huis terug

gereden en over 14 dagen is dan de laatste wedstrijd daar weer en dan al om 8.30 dus nog vroeger uit bed dan. Toch samen lekker kunnen lachen en praten en zeer zeker genieten van een mooie dag nog achteraf.

Groetjes Nico..

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Ha Nico, toch nog vis aan de kant, alleen jammer dat je ze niet op de meetlat hebt gelegd, dan was je nu koploper in de strijd der giganten, met een schar van 33 cm, maar helaas.
  Vervelend dat vuil op de lijn, vooral voor de mensen die met voorslag vissen.
  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt, Nico!

  Groetjes Peter

 2. Leen > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hoi.Nico
  Ondanks het vuil toch nogmaals gevangen
  Volgende keer meer geluk
  Groetjes leen

 3. Nico > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. De scharren niet die cm die ik door heb gegeven maar het waren 22 en 23 cm. Dat is wel te zien op de foto , Dus bij deze heb Ik het nu recht gezet.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. ies > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico,
  Jammer van al dat wier, anders had je zeker meer vis gevangen, maar van de nul af en toch 3 leuke vissen gevangen een mooi verhaal er bij met mooie foto’s en zelf het aas gestoken, helemaal top man, petje af zeg ik dan.
  Uiteraard voor de volgende sessie meer vis en zonder wier toegewenst.
  Groetjes ies

 5. Peter(fishguppy) > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Dacht het al te zien, vriend, anders had je ze vast op de meetlat gelegd.

  Groetjes Peter

 6. gino > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico,

  dat wier op de lijnen is balen en niet plezierig om zo een wedstrijd te vissen, pff
  Toch nog wat vis op de kant .
  succes nog verder.

  grtjs Gino

 7. Eldert > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Goed gedaan Nico . Vis op de kant met een wedstrijd is altijd fijn . Ben benieuwd hoeveelste je bent geworden. Want had de nr 1 nou 21 vissen?
  Groet Eldert

 8. jeff > oktober 11, 2021

  Antwoord

  he nico,

  nouja laten we eerlijk zijn het begin is al 300 x beter als de laatste keer met al die pech!
  gelukkig de nul eraf gekregen.
  het vuil is een waardeloos iets!
  ik hoop dat je de volgende keer wat meer vis weet te vangen, ik begon toch wel te zweten van je 32 en 33 schar…. pff gelukkig verkeerd hahaha nee hoor ik had het je van harte gegund!

  jeff

 9. hugo > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico,

  Het is een groot verschil met de vorige keer hè! deze maal wel vis op de kant weten te takelen en minder tegenslag gekend. Zaterdagnacht was er bij opkomend tij met momenten ook veel wier. De wintervis zit er aan te komen, die kan het seizoen nog redden. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 10. Nico > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Inderdaad de winnaar had 21 vissen gevangen met een totaal lengte van 480 cm ik zelf had 45 cm en me broer Jan had 32 cm. Jan was 8 geworden van 9 man aanwezig en Ik zelf was nu 6 geworden. En allemaal weer bedankt voor jullie warme reactie op me verslag en doet me goed.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 11. Stefan > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hey Nico, leuk wedstrijdje gevist samen met je broer en gelukkig wat vis aan de kant, de wintervis komt er aan! Groeten, Stefan

 12. Henry > oktober 11, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Een prima verslag van jullie wedsrtrijdvisseij in Westkapelle. Aas om te vissen in de koelkast (waar ook de dagelijkse etenswaren in staan) is bij ons ondenkbaar !!! Ik persoonlijk ben geen voorstander van wedstrijdvissen, dit om de simpele reden dat dit de nodige verplichtingen met zich mee brengt.Toch dit keer gelukkig zonder panne de waterkant bereikt en samen met je broer ’n lijntje uitgegooid, gewoon genieten dus !!!I Een goede vangst en veel plezier bij je volgende visserij.

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *