Home Bootvis verslagen Solo overdag in de Voordelta

Solo overdag in de Voordelta

Advertenties

Donderdag 20-08, stond er een afspraak gepland om te gaan vissen met Arno Jacobs, met mijn bootje, maar op dinsdag als ik wakker word, kan ik nauwelijks lopen, zo dik is mijn rechtervoet, weer een jicht/artrose geval. Ik laat aan Arno weten, dat het waarschijnlijk niet zal doorgaan, omdat dit meestal een kleine week duurt. Na raadpleging arts, moet ik mijn prednison ophogen van 5 naar 15 mg. Prednison kan spontaan suikerziekte veroorzaken, maar dat heb ik al, dus is alleen maar enkele dagen wat erger, dus meer insuline toedienen. Donderdagochtend als ik op sta, is de pijn geheel verdwenen, de dikke voet blijft en ik vraag aan Arno of hij alsnog mee kan? Maar het is Arno zijn laatste vakantiedag in Zeeland en hij heeft inmiddels andere plannen, dus een andere keer met Arno! Ineens komt de gedacht op, om in de middag te gaan, gewoon tot het donker of iets later. Om 3 uur ben ik na een belletje bij mevrouw van Dixhoorn en neem 4 ons kweek en 4 ons steekzagers en om 4 uur lig ik voor de sluis, het is me een drukte, vanaf de noordzeekant en dat neemt een ruim half uur in beslag, voor ik de zee op kan en ik besluit weer eens wat verder te varen, op het gemak, naar een stek, die 2 jaar geleden overdag garant stond voor mooie tongen en leuke aantallen. Een half uur later ga ik voor anker op 22 meter en er ik begin, midden de vloedstroming. Als ik bezig ben met mijn derde hengel, zie ik gigantische klappen op een andere stok en denk bij mezelf, oh een haai, die zit toch vast en bereid eerst de andere hengel voor en als ik dan ga draaien, voelt hij verdomd zwaar en iedere keer voel ik zijn kop schudden, zou het een grote zeebaars zijn? Ik denk, mijn schepzak, dus met in de ene hand de hengel en met de andere de schepzak uit de kajuit gehaald en draaien weer, door de gierende stroming, gaat de lijn langzaam steeds verder naar boven en dan zie ik op een 20 meter van de boot een zilveren rug boven komen en ineens, spanning van de lijn af, godver ik kan mezelf wel wat doen en als de lijn binnen is, de middelste afhouder verdwenen, dat heb ik nou nog nooit meegemaakt, zou het komen, omdat ik nu goedkopere nylon van 60/100ste gebruik in plaats van amnesia 18 kg? Ik zal er wel naar kunnen blijven gissen!

We gaan verder vissen, met een rot gedachte in het achterhoofd, waar ik gewoon niet goed van ben! Ik zie weer beetjes en ga weer draaien en zie een doublet bovenkomen, een nipt ondermaatse wijting en een baby haaitje.

Solo overdag in de Voordelta

Dan is de stroming te gek, de lijnen met 350 gram eraan, recht naar achter met fluitende lijnen, dus tijd om te eten en ik heb 3 worstenbroodjes en een saucijzenbroodje bij en ik spuit de normale hoeveelheid van de afgelopen dagen met prednison en eet 3 broodjes en drink een spa. Als ik gegeten heb, maar weer eens draaien en ik krijg ineens een black-out, wat nu al zonder suiker, vraag ik mezelf af en eet mijn laatste broodje en bekom een beetje en dan gaat de vloedstroming eruit en ik krijg volop beet, maar allemaal wijting rond of tegen de 27 cm, meestal in doublet.

Solo overdag in de Voordelta

Over een goeie maand zullen ze op deze plaats weer mooi aan de maats zijn, de wijtingen, gezien ze nu al er tegen zijn! Ik voel weer een flauwte aankomen en kies ervoor om het laatste wat ik bij heb, een mars op te eten en snel op te ruimen en ik vang nog een kleiner haaitje dan de eerste.

Solo overdag in de Voordelta

Nauwelijks groter dan de afhouders! Zouden ze hier geboren worden? Langzamerhand begint het voor mij een plaag te worden, ik persoonlijk vang liever wat anders, af en toe is leuk, vooral als het een grote is, maar voor mij hoeft het niet! Om 20.00u lig ik weer in de sluis en ben inmiddels aardig bekomen, van de flauwtes, gelukkig, laat dit een les zijn Peter, nooit meer vissen als er wat opdoet!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Nico > augustus 21, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter. Jammer van die ene beet die je niet heb kunnen verzilveren.En was ik ook benieuwd wat er aan je onderlijn heeft gehangen.Mooie foto’s heb je van je zelf en vis genomen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Peter Gerits > augustus 21, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Eigenlijk toch onverantwoord wat je hebt gedaan, maar goed het is gebeurd en het was een goede les.
  Volgende keer maar weer met zijn tweetjes en hoezeer het vissersbloed ook kookt, niet meer alleen bij zo’n gesteldheid. De visdag is er ook niet leuker op geworden.

  Veel plezier bij jouw volgende avontuur en goede vangsten.

  Groeten, Peter Gerits.

 3. jack > augustus 21, 2015

  Antwoord

  hoi peter wat een pechdag ik denk dat je jezelf effen moet sparen en geen risico moet nemen we kunnen onze gids nog niet missen en die grote komt nog wel terug die pak je nog wel hou je taai en snelle beterschap gr jack

 4. Gijs > augustus 21, 2015

  Antwoord

  Peter,

  Das balen! Heb zelf in Frankrijk tijdens de vakantie 1 x gevist. Schitterende aanbeet, hengel oppakken en de gehele lijn van/uit de afhouder getrokken (amnesia 9,1 kg). Nooit problemen gehad met deze afhouders, overkomt je dit op een spetterende aanbeet¡!¡

  Succes met je voet en je suiker, vanavond gaat ik weer even aan de waterkant kijken, verslagje volgt natuurlijk!

  Gijs

 5. Kees Jan > augustus 21, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter, ik zag je wegvaren in de middag, was met mn dochter de boot (touche) aan t kuisen van de nacht dr voor. Het was die nacht niet best met de tong. Eerst nog links uit de haven geprobeerd, maar daar was het niet veel (4). Om 1 uur nog naar domburg gevaren maar dat waas helemaal niks. Heel lang moeten wachten op de kentering en veel groen. De andere bootjes in de sliis hadden sochtends ook niet veel, zelfs de kleine bootvisser had r maar 5.

 6. Peter(fishguppy) > augustus 21, 2015

  Antwoord

  Hoi Kees, ik zag je ja, mooie boot, met een hoop power erachter!
  Ik kijk nooit naar wat anderen vangen, doe mijn eigen ding, als ik zin heb, maar de vangsten zijn helaas wel aan het afnemen, je moet de vis voor laagwater binnen hebben, daarna heeft minder zin, wat mij betreft.

  Groetjes Peter

 7. jan > augustus 21, 2015

  Antwoord

  Ho: Peter je bent weg geweest alleen maar toch wat gevangen je heb de ander vis verloren zonde maar de moed om door te gaan veel succes nog mvg strandjutter.

 8. Frank > augustus 21, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Laat de wijting maar groeien.
  Jammer van de haaitjesplaag,hopelijk gaan ze niet te veel in de tongenland komen klieren.
  Houd die voet van je inorde en vergeet je marsjes niet.
  gr Frank

 9. Frans Jan > augustus 27, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Komende maanden heb ik nog tijd genoeg en met 2 is het altijd leuker dan alleen. Zou ik leuk vinden. Groet Frans Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *