Home Gastvissers Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg

Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg

Advertenties

Hallo peter

Hier mijn verslag van het tong vissen op de waterweg van zaterdag 4-6-16. Ik had met mijn schoonvader kees afgesproken om een dagje te gaan vissen op zeebaars en tong,dit stond zaterdag middag avond 4-6-16 op de planning. We hadden om 15.00 uur afgesproken bij de papegaaienbek op de maasvlakte 2,ik kwam hier aan en het was enorm druk met vissers ze probeerden van alles te vangen maar heb niks boven zien komen,mijn schoonvader was er al iets eerder dan mij en hij was al aan het vissen met aas al 3 onderlijnen kwijt ivm vastzitten. Ik wou mijn dure onderlijnen hier niet verspillen dus heb besloten om wat te gaan zeebaarzen met kunstaas,maar dit was ook geen succes. Mijn schoonvader wilde tong vangen,ik zei dan moet je hier niet zijn!!!. Toen hebben we besloten om naar de waterweg te gaan achter de avr,hier kwamen we om 16.45 aan er stond nog 1 visser en die had nog niks. Wij heel op het gemak hengels klaar gemaakt en hop het water in met 1 hengel,het was redelijk aan het stromen naar binnen toe richting Rotterdam. Het getij was 15.40 hoog en laag 20.25 dus we visten met afgaand water maar de stroom ging nog volop naar binnen toe. Maar goed allebei 1 hengel het water in en na 5 min allebei gelijk beet ik een bot en mijn schoonvader een tongetje van 23.5 cm dus die zwemt weer. Weer het water in toen kreeg mijn schoonvader een beet niet te zuinig zeg het was een tong van 43.5 cm wat een lap vis is dat zeg.

Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg

Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg

Ik ving alleen wat klein spul en geen tong inmiddels had mijn schoonvader weer een ondermaatse tong en 2 botjes en een schar,het was nu een 2 uur voor laag water en het begon me ineens te stromen naar buiten niet te weinig,dit was geen vissen meer en div keren vast en alles kwijt. Dus maar wat rustig zitten wachten toen er plots effe een zeer zware onweers bui over trok en een bak met regen maar de auto stond er naast dus in de auto een 25 min,toen rond 19 uur weer ingegooid maar die stroming naar buiten niet normaal meer zo valt er niet te vissen en totaal geen beet meer gehad.maar effe geprobeerd met de spin hengel maar ook dat lukte niet. Gewoon rustig zitten beetje praten en hopen dat de stroom eruit viel maar dit gebeurde niet. Het was inmiddels al 23 uur toen de stroom iets minder werd schoonvader ving kort achter elkaar 2 maatse tongen 28 cm,en ik had er inmiddels ook 2 tongen van 26 en 29 cm,en toen rond 23.30 flinke beet een tong van 39 cm wij dachten nu gaat het beginnen,maar helaas de stroming werd weer te hard. We hebben nog een beetje gevist met 1 hengel meer ging niet dan zaten we met de buurman in de war. Ik ving tegen 0.45 nog een paling en toen vond mijn schoonvader het genoeg hij stopte ermee,ik had eigenlijk nog wel zin om verder te vissen en hoopte dat de stroom zou gaan keren dus weer naar binnen toe want het zou 3.15 hoogwater zijn,dus schoonvader uitgezwaaid die met 4 tongen naar huis ging heb alleen van de grootste een foto gemaakt normaal geeft hij de vis aan mij,dus dacht dat komt wel goed met die foto’s maaaaaaaaaaaaaar hij nam ze alle 4 mee hahahaha,geniet er van kees (schoonvader)

Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg

Toen ben ik weer wat gaan weer vissen met 2 hengels, de buurman was inmiddels ook vertokken dus had ik alle ruimte voor mezelf. Ik heb in een korte tijd van 01.15 tot 03.00 uur wel 15 palingen gevangen groot en klein,geen foto’s helaas direct terug en alles zat onder de slijm,ik snapte hier helemaal niks van er was totaal geen zout water meer in de waterweg geen enkele zout vis meer.maar de afgelopen regen buien van de laatste tijd hebben hier zeker mee te maken, de stroming naar buiten toe sterker is dan naar binnen en toch komt het water op en met vissen van hoog naar laag is wel zout water denk ik. toen rond 03.00 uur begon de stroming wel naar binnen te gaan het was inmiddels bijna hoog 03.54 dus hoopte ik nog op wat tong en geen paling meer maar het bleef heel stil veel vuil en geen vis meer,dus heb de moed om 04.00 opgegeven. Dit was een lange vissessie maar dit heeft totaal geen zin,gewoon beter op het juiste getij en wat korter vissen. Inmiddels kwam dezelfde buurman van eerder op de avond weer terug hij kon niet slapen zei hij,dus ging meneer maar weer vissen op hetzelfde plek. Hij komt wel op een mooi tijdstip aan 04.00 dus afgaand water. Ik heb mijn overgebleven pieren en kweekzagers aan hem gegeven en ben lekker naar huis gegaan om 05.00 lag ik lekker in bed. Kortom een leuke lange vissessie gehad met redelijk veel vis,schoonvader 4 tongen en ik ook 4 tongen en wat schar en bot en 15 palingen.

Ron en schoonvader, tongvissen op de Waterweg

Binnen kort weer maar eens proberen.

Groeten ron langeweg

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 6, 2016

  Antwoord

  Hey Ron, ook weer een fantastisch verslag en wat een Marathon visserij. Als ik zelf daar ga, kies ik het beste van het getij uit, dus van een uur voor hoog, tot in principe laag, maar ik vis meestal maar 3 of 4 uur en dan heb ik er genoeg van, met een enkele uitzondering.
  Mijn ervaring is, dat je erg goed kunt vangen, met de volle stroming, mits je verzwaarde onderlijnen gebruikt.

  Tot de volgende!
  Groetjes Peter

 2. Nico > juni 6, 2016

  Antwoord

  Hallo Ron. Wat een leuk verslag heb jij er van gemaakt en natuurlijk ook met mooie foto”s er bij. Ja en vooral die tong van 43.5 cm dat zijn pas vissen als je die vangt.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. Jacco > juni 6, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter, de bizarre stroming die hij ervaart komt hoogstwaarschijnlijk van het hoge water hogerop.
  De waal en maas staan bijna 3 meter hoger dan normaal na alle regen van afgelopen week.
  Wel gaaf hoor, 2 echt grote tongen😀👍

 4. jack > juni 6, 2016

  Antwoord

  Hoi Ron dan heb je toch beter gevist als wij vorige week toen hadden we geen enkele tong maar ook geen stroming dus voor tong moet toch wel stroming hebben ,of jullie kunnen beter vissen gr. Jack

 5. Ron > juni 7, 2016

  Antwoord

  Hallo
  Wij hebben inderdaad lekker gevist had er alleen toch iets meer van verwacht. Van alles geprobeerd maar het wou van laag naar hoog water niet lukken.
  Volgende keer beter.
  Effe het juiste getij afwachten en dan nog maar eens proberen.

  Veel succes voor degene die ook nog gaan.

  Grt ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *