Home Bootvis verslagen Sessie Domburg

Sessie Domburg

Advertenties

 

Gisteren 21-08, laat in de middag weer richting Neeltje jans gereden, om te proberen een maaltje tong te vangen, wat niet echt moeilijk is, dit jaar, lijkt wel of de zeebodem bezaait is met tong! Als ik aankom bij Neeltje jans, is het erg druk met dagjes mensen, maar in de sluis is het rustig, dus ik ben vlot geschut, samen met de Neeltje jans van Piet Bouman, die zo te zien aan de vele hengels, nog gaat makrelen. Op een erg rustig zeetje richting Domburg gevaren, waar ik een half uur later arriveer en anker op een meter of 12. Ik vis weer met 3 hengels, 2 met de fel gekleurde plastic afhouders en een met hoek afhoudertjes, allen met gamakatsu nr.6. Net na 6 uur begin ik met vissen en de stroming zit er al gelijk in en al snel staat een hengel mooi te tikken en als ik ga draaien, voel ik weer het overduidelijke getik, van tong en de eerste is binnen, maar wel ondermaats.

Sessie Domburg

Voor de volgende duurt het best wel lang en ook het aas gaat er niet echt af, vang wel wat kleine wijtinkjes en botjes, maar voor de rest blijft het verdacht rustig en ineens is daar weer zo’n echte tongenklap en deze voelt als een maatse en het is een mooie!

Sessie Domburg

De volgende beet laat niet lang op zich wachten en de volgende tongen dienen zich aan, een maatse en een ondermaatse met een wijtinkje.

Sessie Domburg

Tussendoor blijven die irritante kleine visjes zich aandienen, maar toch heb ik weer een overduidelijke tong aanbeet.

Sessie Domburg

Al snel komt er ook weer een doublet tong.

Sessie Domburg

Als ik dan een paar keer ophaal, zonder tong, ga ik weer de verkeerde beslissing nemen, achteraf gezien. Ik besluit om 19.30u al het ondiepe op te zoeken en ik ga aan het eind van een lang paalhoofd liggen, waar de kantvissers, belangenaan niet kunnen komen, maar blijf voor de zekerheid toch een 20 meter van de palen vandaan, omdat ik geen lood wat afgeworpen wordt, tegen mijn hoofd wil krijgen.

Ik heb meteen beet, dus de stemming zit er weer in bij mij! Maar wat een fiasco, ik vang 5 a 6 botten achter elkaar en dan helemaal niets meer en dan is het wachten geblazen op het duister.

Dan, om 21.30u, aan de ene kant de zonsondergang, aan de andere kant het opkomende maantje en een stel laagvliegers, die het sein voor de vangst geven.!

Sessie Domburg

Sessie Domburg

Sessie Domburg

Ineens staan alledrie mijn hengels te klapperen en wat komt er ineens veel tong binnen, maar helaas erg veel ondermaats, gewoon niet normaal, maar ook mooie er tussen.

Sessie Domburg

Sessie Domburg

Sessie Domburg

Dan vang ik een stuk of 5 tongetjes van nauwelijks 20 cm, welke retour mogen, maar gelukkig ook af en toe een maatse of 2 maatse tegelijk.

Als ik na een mooie aanbeet ga draaien, gaat het wel heel zwaar en er zit een doublet aan, waarvan de bovenste wel erg mooi is, maar helaas staat de onderste net niet op de foto, foutje!

Sessie Domburg

Langzaam zie ik dat de stroming helemaal verdwijnt. Ik vang nog een doublet om 22.30u en dat zou de laatste zijn!

Sessie Domburg

Als de stroming totaal weg is, krijg ik totaal geen beet meer en het aas verdwijnt als sneeuw voor de zon, om de 10 minuten kale haken. De boot blijft wel mooi op de licht aangewakkerde noordenwind liggen. Het zou hier om 21.30u laagwater zijn en dan is zo, dat de stroming nog 2 uur dezelfde kant op trekt in het begin van het komende water en dat is het beste moment zoals al blijkt! Maar dan zou de stroming om 23.30u weer de andere kant op moeten gaan, maar er komt geen stroming en om 23.45u geef ik er de brui aan en ruim op.

Sessie Domburg

Sessie Domburg

Ik zou een klein uur later weer in de sluis zijn. Als ik wil starten, blijkt de accu niet genoeg power meer te hebben, blijkt de breedstraler toch meer te gebruiken, dan ik dacht, in combinatie met binnenverlichting en stereo, dus zet hem op accu 2 en die doet het gelijk, schakelaar weer terug op 1, zodat deze weer kan laden. Onderweg naar de sluis, varend op de tracks van de heenweg blijken er 5 bootjes aan de R5 te liggen, op ruim 20 meter, waar ik mijn bedenkingen bij heb, maar ze liggen er natuurlijk niet voor niets!

Om 2 uur ben ik weer thuis en doe de reeds op de boot schoongemaakte vis in de vriezer en tel 17 maatse tongen.

Sessie Domburg

Ik heb zeker hetzelfde aantal terug gezet, het was echt een gekkenhuis, tussen half 10 en half 11, jammer dat het niet later laag water was!

Had misschien achteraf een uur langer op 12 meter blijven liggen?

Morgen weer aan het werk, vakantie voorbij!

Groetjes peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Zeehondetemmer > augustus 22, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter zoveel tong heb ik nog nooit gevangen vanaf het bootje. En Je koelkast zal wel nu lekker vol liggen met vis. Zoals gewoonlijk weer prachtige foto””s van je.Ook
  zo te zien had je lekker weer en dat is mooi meegenomen toch.

  Gr Nico.

 2. Peter(Fishguppy) > augustus 22, 2013

  Antwoord

  Dank je Nico,
  ze zitten in de vriezer, in de koelkast blijven ze niet lang te eten!

  Groetjes peter

 3. David > augustus 22, 2013

  Antwoord

  Dat is helemaal niet gek!

  Hopelijk zet het goeie weer morgenavond door want dan hoop ik er een avond sessie te plannen op het water.

  Wat dit met zagers alles?

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 22, 2013

  Antwoord

  Hoi David, ja met steek zagers!
  Kleine stukjes!

  Groetjes peter

 5. Luc > augustus 22, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,
  Je hebt weer van harte genoten zie ik. Jammer dat er veel ondermaatse bij waren hé.
  Maar dan nog hoef je niet te klagen. Ik ben eigenlijk een beetje (veel) jaloers 🙂
  Ook jammer dat je verlof er op zit en …. ik wil het er nu niet inwrijven hé, maar morgen …. je leest het wel.
  groetjes Luc

 6. Werner R. > augustus 22, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,

  Lekker gevangen.

  Groetjes Werner R.

 7. Johan > augustus 23, 2013

  Antwoord

  ik zal die vriezer s leeg komen maken broertje.
  Dadelijk kan dr niks meer bij 🙂

  Tot zondag

  x

 8. Zeeduvel > augustus 23, 2013

  Antwoord

  Lekker bezig Peter!! Toch niet geprobeerd wat zeebaars te verschalken met je kunstaas?

  Gr. Dimi

 9. Peter(Fishguppy) > augustus 23, 2013

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor zijn leuke reactie!
  Dimi, er stonden te veel kantvissers, volgende keer eens proberen aan de stroomnaad voor de baaiweg, als het weer eens bladstil is en ik tijd heb, nu ben ik weer aan het werk!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *