Home Gastvissers Henry, Jack, Peter en Ankie, veel leut aan de Waterweg

Henry, Jack, Peter en Ankie, veel leut aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden,

 

Helaas hebben we allemaal nog volop te maken met de vele beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt maar…….als Mark Rutte zich blijft herinneren wat ie afgelopen dinsdag heeft gezegd schijnt er een lichtpuntje aan de horizon. Hopelijk kunnen we dan ook vanaf woensdag 28 april ( ik zelf denk bewust gekozen na koningsdag) tijdens ons fietstochtje weer genieten van een heerlijk koel speciaal biertje op een van de talrijke terrasjes.

Maar ook de avondklok die ons al een hele poos verbood om in de avonduren nog een hengeltje uit te gooien heeft dan eindelijk z’n laatste dag gehad, we kunnen dan gelukkig weer zelf ons aas  gaan steken maar wat nog voornamer is, ook in de avonduren ( als het donker is)  nog doorgaan met vissen dus, de dag optimaal besteden.

Gelukkig kregen wij al eerder een lichtpuntje, Peter Jacobs, een goede kennis van Jack die de laatste keer ook met ons gevist heeft, was jarig.

Hij en zijn vrouw Ankie boden ons aan om zijn verjaardag met z’n viertjes te gaan vieren aan de waterkant, zij  zouden zorgen voor aas en daarbij ook nog voor een hapje en een sapje, wat een verrassing!!!

Uiteraard kregen we tijdig te horen dat deze dag werd ingepland op woensdag 21 april met als locatie Waterweg.

Jack was laaiend enthousiast en wel zo erg dat ie, waarschijnlijk van de spanning, flinke buikpijn van kreeg. Doordat ie wou uitsluiten dat het geen corona was liet hij bij ons in het dorp een uitstrijkje maken, gelukkig was dit negatief.

Thuis vond ie in z’n apotheek nog verschillende poederkes die de stoelgang eventueel wat beter op gang konden brengen doch ik raadde hem al aan om deze niet overvloedig in te nemen.

Het is immers kommer en kwel als je eindelijk kunt gaan vissen en ge staat dan met broekhoest aan de waterkant.

Op woensdag 21 april stond om 7.45 uur, ruim voor de afgesproken tijd, een glunderende Sjakie bij m’n carport en nadat we de visspullen hadden ingeladen tuften we goed gemutst richting Vlaardingen.

M’n vriend wou er zijn, terwijl het snelheidsbelletje van de navigatie met regelmaat rammelde zat ie licht gebogen als een ware Max Verstappen achter het stuurwieltje.

Onze reis verliep voorspoedig en om 10.00 uur stonden we bij onze afgesproken stek aan de Waterweg.

M’n vriend kon voor het eerst gebruik maken van de nieuwe wieltjes op z’n viskar die ik via opvulbusjes voor hem gemonteerd had.

Telkens ene slappe, daar word je niet goed van, nu dus bij van Cranenbroek twee PU bandjes gehaald die daar slechts €6,75 per stuk kosten, en dit euvel is voor altijd verholpen.

Er was niemand te zien aan de waterkant dus we hadden een vrije keuze om te gaan zitten en teven ’n plekje voor Peter en Ankie vrij te houden.

Het was hoog water en terwijl we onze hengels aan het optuigen waren arriveerden ook zij en na de nodige knuffels van Sjakie ( in coronatijd!!!) kon het visfestijn beginnen.

Uiteraard visten we met de bekende clickafhouders, gamakatsuhaken met ’n lange steel en korte gevlochten haaklijntjes.

Terwijl ik met een flinke worp de pieren ver in het snelstromende water zwierde hoorde ik m’n vriend langs me beteuterd het woordje K.T roepen, gelijk met z’n eerste worp had hij ’n lijnbreuk waarbij ook nog ‘ns een groot gedeelte van z’n gevlochten hoofdlijn verdwenen bleek te zijn.

Snel de 2e hengel maar het leek hem vandaag niet gegund te zijn, ook hier gooide hij meteen de lijn af, beteuterd stond ie naar dit alles te kijken, dat was ‘m nog nooit overkomen.

Terwijl ik samen met hem bezig was vin Peter z’n eerste bot, een middenmaatje maar…….het begin was gemaakt.

Jack had gelukkig reservemateriaal bij maar al snel bleek dat op deze spoel maar amper genoeg lijn zat en als ie ’n redelijke worp maakte er verdacht weinig lijn op z’n spoel bleef zitten.

Het bleef bij alle 8 hengels ontzettend rustig, terwijl er met tussenpozen van ’n kwartier werd ingedraaid bleek het aas nog nagenoeg in z’n geheel op de haak te zitten.

We hadden de wind in de rug en genoten van de voorbijvarende scheepvaart, een knoert van ’n cruiseboot kwam voorbij, ongelofelijk dat zo’n ding blijft drijven.

Ondertussen werd van alles geprobeerd om te kijken waar de vis zat, ver weg, dicht bij maar helaas pindakaas, ook de vis leek in quarantaine te zijn.

Sjakie had de telefoon van z’n Tonny tot z’n eigendom gemaakt en hierop ook ’n abonnement genomen zodat ie voortaan overal op deze aardkloot kon bellen en……internetten.

Natuurlijk ging met dit nieuwe speeltje een wereld voor hem open, dat is weer eens wat anders dan berichtje doorsturen door middel van rookwolken.

Trots als ’n pauw paradeerde hij met z’n mobieltje, nonchalant half uit z’n broekzak hangend over de boulevard, terwijl ie even later weer als ’n indiaan bij z’n viskist intensief met iemand in gesprek was.

Ondertussen waren er verschillende mensen wakker die zich door de priemende zonnestralen aangelokt voelden om de waterkant op te zoeken dus er was volk genoeg om ’n praatje mee te maken.

Er werd wat afgelachen en gezeverd, zelf Johan, een controleur van sportvissers, was gemoedelijk bij ons komen zitten om zijn avonturen aan de waterkant met ons te delen.

Peter bleek de kunst van Gino afgekeken te hebben en viste de complete onderlijn met lood en vele meters gevlochten lijn van Sjakie uit het water, Chapeau!!!

M’n vriend rolde de opgeviste lijn uit over het grasveld en knoopte deze weer aan de resterende lijn van z’n spoel, samen met Peter werd alles weer opgedraaid en…..hij kon weer vissen.

Onze lol kon  ook niet op toen een vrachtschip voorbij voer met als lading verschillende ontzettend grote opslagtanks,  man, man, zo’n grote bierblikken had ik nog nooit gezien.

Alhoewel de vis het nog steeds na allerlei pogingen af liet weten kwam de stemming aan de waterkant er steeds beter in, ongelofelijk dat je zoveel lol kunt hebben aan de waterkant terwijl je niks vangt.

Peter had eten meegebracht om een heel bataljon van het leger te voeden, we waren al vroeg begonnen met appelflappen bij de koffie maar nu ging hij pas echt los.

Kippepootjes, salades, mosselen, nieuwe haring, noen het maar op of hij toverde het uit z’n koelkast, dit alles uiteraard met de nodige biertjes en/of andere sapjes, een geweldig verjaardagsfeest.

Helemaal rond gegeten zaten we te wachten op de vis, helaas leek het erop dat die zich ook helemaal geen honger had.

Zo nu en dan wat minimale tikjes op de top meestal van wat krab of het bleek na het indraaien dat er ’n puitaaltje aan de haak hing.

Mar(inus)  een bewoner en visser van het nabijgelegen appartement was ook al een paar keer komen buurten en vertelde al dat het de laatste dagen ontzettend slecht was met de vangsten.

Na de nodige belangstelling voor mijn eigengemaakte RVS rijgnaalden deed ik hem er eentje cadeau waarna hij me meteen aanbood om te proberen of ik met mesheft misschien wat zou kunnen vangen.

Ik liep met hem mee naar z’n schuurtje en ik kreeg zoveel mesheft mee als ik wilde, onder het motto niet geschoten is altijd mis, maar ik was meer dan tevreden met ’n handjevol.

Terwijl ik de mesheft met bindelastiek rond m’n haak aan het frotten was kreeg dan toch eindelijk Ankie een flinke rammel op de top en dit bleek na indraaien ’n flinke voorn te zijn.

Deze vangst toonde uiteraard meteen aan dat er waarschijnlijk nog een overvloed van zoet water aanwezig was.

Terwijl ik het mesheft aan ’t verzuipen was toonde Sjakie me triomfantelijk  ’n doublet van twee puitaaltjes, toch weer ’n plaatje met vis !!!

Na zo’n halfuurtje bleek ook het mesheft niet aantrekkelijk te zijn dus toch maar weer terug naar de pieren.

Om 18.30 was het laag water en we waren van plan om rond 19.00 uur onze spullen in te gaan pakken zodat we om 19.30 uur richting huiswaarts konden tuffen, we moeten immers nog steeds om 22.0 uur in ons nestkastje zitten.

Rond 19.00 uur begonnen ook Peter en Ankie hun spullen op te ruimen en ik zag vanuit m’n ooghoek dat ook m’n maatje al bezig was om ’n hengel in z’n foudraal te steken.

Toch nog efkes snel ’n laatste maal inwerpen, je weet maar nooit…….???

Helaas, na een hartelijk afscheid van Peter en Ankie die ons deze fantastische visdag hadden aangeboden reden we richting Eersel.

We hadden deze sessie een dag zonder vis maar Oo, Oo,Oo, wat hebben we plezier gehad en gelachen en daar gaat het tenslotte toch allemaal om nietwaar??

Nu waarschijnlijk dan toch de avondklok afgeschaft word hopen we binnen afzienbare tijd weer zelf ons aas te kunnen gaan steken  waarmee we dan natuurlijk wel rammelende toppen hopen te krijgen.

Voor iedereen alvast veel visplezier en ik zou zeggen VANG ZE  !!!!

 

Groetjes, Henry

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > april 23, 2021

  Antwoord

  Mannen, jullie hebben weer een fantastisch gezellige dag gehad, al liet de panvis het afweten, maar dat kon de pret niet drukken! Mooi verslag, met zoals altijd wat gezever erin, altijd wel erg leuk om te lezen, maar dat hoorde ik al, toen ik met Jack aan de telefoon hing, maar wist niet zeker of jij de preek deed of Peter, want die kan er ook wat van, hoorde ik?
  Dat karretje en de vissteun zien er echt super mooi uit!
  Ben blij dat jullie zulke leuke visvrienden erbij hebben, een hapje en drankje erbij, maken de visdag geheel compleet!!!
  Ik weet zeker dat ik Peter Jacobs ergens van ken, dat gezicht, maar ik kan het niet thuis brengen?

  Ik hoop echt dat de volgende met een emmer panvis zal zijn!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Mannen. Jammer dat de vangsten waren tegen gevallen zijn. Maar als je zo wordt verwend met lekkere hapjes en bier maakt het de dag goed he. En dan ook nog vrienden gemaakt die ook mee gaan vissen is het dan helemaal compleet. Alweer een prachtig verslag er van gemaakt en ook met zeer mooie foto’s er bij.
  Voor de volgende keer heel veel succes toegewenst met rammelende toppen voor Jullie. Ook wij zijn straks blij om dan lekker lang te vissen na het donker toe en ook de tijd hebben om te gaan steken dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. ies > april 23, 2021

  Antwoord

  Hallo mannen,
  wat een genot om weer zo’n verslag te lezen, weliswaar niet vanwege de visvangst, maar vanwege het genot wat van de foto’s afspringt mooi weer, een goed gevulde dis en gezellige vrienden, helemaal top zo, maar zo zie je hoe het kan verkeren de ene keer vang je je scheel op die stek en de volgende keer ga je er alleen naar toe om uit te rusten. Als ik het goed zie zijn die kleine visjes echter geen puitaaltjes maar lijkt het mij meer de zwartbek grondels te zijn, die helaas het zoet en zoutwater van ons mooie viswater veroveren. maar vis is vis en gefrituurd schijnt het een delicatesse te zijn. Voor de volgende sessie uiteraard weer de rammelende toppen toegewenst met naar ik hoop een flinke maaltijd platvis.
  Groetjes Ies

 4. Peter(fishguppy) > april 23, 2021

  Antwoord

  Ies je hebt gelijk, zag het ook meteen, maar vergat het te vermelden. Waarschijnlijk noemde hij gisteren na die grote blikken bier, alles puitaal🤣🤣

 5. Gino > april 23, 2021

  Antwoord

  Hoi vissers,
  Wat een prachtig verslag hebben jullie hiervan gemaakt chapeau… Ook leuke en prachtige foto, ‘s.
  Als was het bijna een visloze dag jullie hebben zich wel geamuseerd daar ben ik zeker van… lachen, gieren en brullen😂. Jullie zijn flink in de watten gelegd op de koop toe!
  Altijd prettig dat iedereen zijn lijnen uit het water haalt en alles netjes achterlaat… 😂 Rutte en zijn kornuiten hebben het dan maar opgegeven, vanaf 28 april lekker een terrasje meepakken en die avondklok is ook heel belangrijk voor die welbekende zomervis te belagen👍.
  Succes nog verder hoor.

  Grtjs Gino

 6. Eldert > april 23, 2021

  Antwoord

  Ha mannen . Weer een dag om in te lijsten ondanks dat de vis het liet afweten. Zo zie je maar dat je niet eens altijd vis hoeft te vangen om toch een bijzondere visdag te mogen beleven. Fijn ook om met nieuwe visvrienden er op uit te kunnen. En als ze je dan ook nog eens flink verwennen …. geweldig toch. Succes bij de volgende ronde , laat de toppen maar weer rammelen.
  Groet , Eldert

 7. Jack Jozen > april 23, 2021

  Antwoord

  Beste Mede vissers .

  Ik zal ook een reactie moeten toevoegen maar wat valt er door mij nog te melden met zo,.n verhaal .Nou het was ook voor mij een geweldige visloze visdag wat heb ik genoten van alles er omheen ,dit was een dag dat alles ook weer mag. Het was echt een verwen dag de hele dag door eten en drinken het kon niet op . Mijn vrienden hebben er ook alles aan gedaan om mij te laten genieten en ik heb het die avond ook uitgebreid aan ons Tonny verteld. Alleen de vis had denk ik ramadan maar ja wij moesten om 10 uur thuis zijn en toen begon het eten pas voor de vis . Toen we die avond om half acht vertrokken naar huis had ik zoveel eten in mijn koelbox nog meer als toen we die morgen begonnen dit vergeet ik niet meer Heel veul groetjes Jack.

 8. Stefan Groenheide > april 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack, wat een heerlijk verslag met mooie foto’s van jullie visdag. Het is net een goed boek, goed verhaal, veel humor en mooie illustraties. Tijdens zo’n dag hoop je op een betere vangst, echter dat is als het zo gezellig is maar bijzaak. Het is prachtig deze verhalen van echte vrienden voor het leven te mogen lezen. Hopelijk trekken de vangsten de volgende keer weer aan! Alvast suc6 gewenst.
  Groeten, Stefan

 9. Jack Jozen > april 23, 2021

  Antwoord

  Beste Medevissers.
  Een ding ben ik nog vergeten te vermelden dat mijn grote vrienden Peter en Ankie de grote Organisators waren van deze dag daarvoor nog hartelijk dank groetjes Jack.

 10. Kees Michielsen > april 24, 2021

  Antwoord

  Geweldig verslag, chapeau!!

  Zo zie je maar dat je niet altijd vis hoeft te vangen om toch een erg leuke dag te hebben.
  voordeel is dan ook dat je genoeg tijd hebt om veel mooie foto’s te maken 😊

  Groeten,
  Kees.

 11. Henry > april 25, 2021

  Antwoord

  Beste visvrienden wederom bedankt voor de leuke reacties op ons visloze maar uiterst gezellige dagje aan de waterweg. Ies en Peter ik heb gesnuffeld op google en ik denk dat jullie gelijk hebben betreffende de exoot zwartbekgrondel, Ik kom met regelmaat in Frankrijk en daar eten ze ook alles op wat uit de zee komt onder het motto; Fruits du Mere maar geef mij maar kibbeling of ene lekkere gerookte makreel !!
  Kees wij hadden inderdaad tijd zat om met regelmaat ’n fotooke te knippen, normaliter moet dat snel efkes tussen het indraaien van de vis door, je gaat immers om te vissen en niet om te fotograferen. Maar dit was toch leuk ter illustratie bij het verslag van onze visloze sessie,uiteraard hopen we de volgende visdag op een redelijke vangst en minder foto’s!!!
  Groetjes, Henry

 12. Peter(fishguppy) > april 25, 2021

  Antwoord

  Henry, daarom vis ik altijd met 4 onderlijnen, zodat er altijd een onderlijn per hengel in het water ligt en je de tijd hebt om mooie foto’s, bij mijn voorkeur, zonder stekherkenning te kunnen maken.
  Maar hier is al zo vaak over gebakkeleid en een oude vos leer je niet zo gemakkelijk zijn streken af.🤭🤭🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *