Home Strand en kantvisserij Vissen in de Waterweg met Raf

Vissen in de Waterweg met Raf

Advertenties

Dinsdagochtend stond er een afspraak met Raf Ruys gepland en met de inmiddels verminderde jicht klachten, werd ik om 01.00u opgehaald door Raf en bij het laden van mijn spullen in zijn auto, werd ik weer aangenaam verrast, met een leuk cadeau voor mijn verjaardag van vorige week. Erg bedankt Raf, maar had niet gehoeven!

We rijden richting de waterweg en babbelen gezellig, over ditjes en datjes, maar vooral over het vissen en over Ludo zijn boot, die inmiddels op de kant ligt voor een grote opknapbeurt. Tegen 2 uur zijn we ter plaatse en gaan over het laagwater vissen en we zijn al snel aan het vissen en terwijl ik Raf zijn hengel vasthoud en hij zijn statief beter stelt, voel ik grote aanbeten vanuit de hand en als ik de hengel in het statief zet en Raf inmiddels zijn 2e hengel heeft in geworpen, weer een agressieve aanbeet en hij blijft uitbundig staan klapperen en Raf, die rechts van mij staat, begint te draaien en op zijn typisch Belgisch klinkt het mooie “amaai”, wat ik altijd schitterend vind om te horen en een doublet is voor Raf de eerste buit, een juist aan de maats gulletje en een tong van 28 cm en hij is in de wolken!

Waterweg met Raf

Wat een goede plek, roept hij en hij kan er niet over uit! En op uw onderlijn roept hij! Het is het laatste van de afgaande stroming en ook mijn hengel, die dichtbij ligt, staat uitbundig te klapperen en brengt een gulletje van 40 cm.

Waterweg met Raf

Meteen Raf, ook weer een erg mooie beet en hij vangt een gulletje van ruim 45 cm.

Waterweg met Raf

Dan is het laagwater en het valt helemaal stil en dan lijkt het wel een botten festival, niet normaal meer, telkens 1 of 2 botten tegelijk, maar wij zijn geen liefhebbers, dus ze hebben op de mooie beten en het zwaar indraaien, verder geen waarde voor ons, maar het blijft een mooie sportvis!

De tong en gul geven niet meer thuis en ik denk dat we beiden tussen de 10 en 15 botten hebben en er komt lichte regen en gezien de magere vangst, voor consumptie, besluiten we maar op te gaan ruimen, nog eenmaal gaan de hengels in het zilte en dan op mijn linker een hele mooie aanbeet en wat gaat ie zwaar, niet normaal maar!

Als de zilveren rug bovenkomt, roep ik blij, Zeebaars! Maar wat is dit nu, die vis ken ik niet?

Waterweg met Raf

Waterweg met Raf

We besluiten gewoon toch op te ruimen, na slecht een kleine 3 uur gevist te hebben, in de inmiddels redelijk harde regen, snel inpakken en weg wezen en we spreken af, om het nog een keer over te doen, want tong moet er komen, voor Raf! Achteraf hadden we misschien beter voor het avond getij kunnen kiezen, hadden we volledig afgaand kunnen vissen, maar dit is altijd maar gissen op deze stek!

Na een werkelijk gezellige rit, juist voor de file, zijn we al weer snel bij mij en nemen we weer afscheid.

Ik maak nog een foto, van het cadeau van Raf gekregen en kruip vermoeid in mijn koffer.

Waterweg met Raf

Als ik tegen de middag weer uit bed ben en even gezocht heb op internet, blijk ik een houting gevangen te hebben!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. zeehondentemmer > oktober 15, 2014

  Antwoord

  Hoi Raf en Peter.

  Wat een prachtige vangsten van alle twee en dat jij weer een aparte vis vangst.Sta ik ook van te kijken een houting nooit van gehoord.En ook leuk dat hij je nog een presentje voor je verjaardag heeft gegeven klasse toch. Ook alweer mooie foto”s genomen van jullie en natuurlijk de vissen mooi man.

  Groeten Nico.

 2. Kees Michielsen > oktober 15, 2014

  Antwoord

  Peter en Raf,

  Geweldige sessie!
  ‘Jammer dat er niet meer To gevangen is maar die Bo’s geven ook leuke beten.
  Een paar leuke Gu’s maken het feest compleet.
  Ik heb lang nagedacht over die houting maar ik sta met mijn mond vol tanden…

  groeten,
  Kees.

 3. Jan > oktober 15, 2014

  Antwoord

  Gefeliciteerd met je eerste Houting Peet, wat een mooie foto’s en een heerlijk verhaal daar worden wij Vissers helemaal blij van !!!

  Groetjes uit Rotterdam .

 4. jack > oktober 15, 2014

  Antwoord

  hoi jullie samen toch weer een leuke nacht gehad ik vind de bot wel lekker mijn vrouw fileerd 4 fileetjes ook het vel er af zout en peper net visstiks maar al bij al toch een mooie nacht voor jullie weer wat anders dan achter de gebreide broek gr jack

 5. Werner. > oktober 15, 2014

  Antwoord

  Hey manne,

  Jammer van het slechte weer, maar ja dat heb je niet in de hand he..

  Valt me op dat er al best wel wat gulletjes boven komen misschien een voorbode van een goed gul-seizoen?

 6. leon > oktober 16, 2014

  Antwoord

  Hoi Raf en Peter,

  Leuk gevist! Laat die Gul maar komen!

  Grt Leon

 7. Raf > oktober 16, 2014

  Antwoord

  hoi visvrienden
  het was voor mij de eerste keer dat ik aan de waterweg ging vissen, en het is mij reuze goed bevallen.
  we zaten er lekker rustig,we hebben veel vis gevangen en het gezelschap was super!!
  Peter, bedankt voor de reuze toffe visnacht en de goede tips die je me gegeven hebt
  groetjes
  Raf

 8. Luc > oktober 16, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Leuke visserij met Raf gehad zie ik en in een mooi verslag geschreven.
  En blijkbaar is de houting een gewilde vis voor consumptie maar wel met uitsterven bedreigt. Maandag as mogen mijn hechtingen verwijderd worden en kan ik ook weer op pad.
  Groeten Luc

 9. Peter(Fishguppy) > oktober 16, 2014

  Antwoord

  Hallo allemaal, de houting is trouwens terug gezet, dus niet geconsumeerd!

  Groetjes Peter

 10. Simon ( Scheveningen ) > oktober 16, 2014

  Antwoord

  Hoi Raf en Peter,
  Was dus een gezellige sessie. Toch al weer een aantal leuke gulletjes en veel platvis; alleen jammer dat het de botten waren en niet die heerlijke tongen.
  Ja, en met het getij weet je het inderdaad nooit. De ene keer denk je dat opkomend het beste is terwijl dat een volgende sessie heel anders blijkt te zijn. Hier op Scheveningen werden een paar weken geleden op de dag veel lappen van tongen gevangen terwijl het ’s avonds/’s nachts veel minder was. Het blijft toch altijd weer een verrassing vind ik.
  Maar gezelligheid maakt ook een hoop goed!
  Groetjes,
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *