Home Gastvissers Simon aan de Waterweg

Simon aan de Waterweg

Advertenties


Na de, qua vangsten, tegenvallende boottrip van afgelopen zaterdag moest ik deze week de vriezer proberen wat bij te vullen. Ja, inderdaad móest, want ik had mijn vrouw beloofd dat ik na de boottrip minstens met 4 tongen zou thuiskomen maar dat werd er dus slechts één! Maandag zagers gehaald om dinsdag de andere 3 erbij te vangen. Helaas vergeten de wekker te zetten dus weer geen tong! Achteraf wel blij want het kwam die ochtend met bakken uit de hemel! Gisteren dus weer nieuwe zagers gehaald en vanmorgen, vrijdag de 13e!!!, ging de wekker gelukkig wel af. Om ongeveer 06.30 uur ( zou om 09.45 hoog zijn) bij de Waterweg aangekomen ; de favoriete stek was gelukkig vrij dus goed gehumeurd alles in gereedheid gebracht. Deze keer ook eens een emmer meegenomen, kan je tenslotte ook de handen af en toe eens afspoelen.

Simon aan de Waterweg

Het eerste uur geen stootje gezien dus maar even een foto gemaakt van een containerschip Hamburg zuid zit zo te zien voorlopig wel goed. Dan om 07.48 uur wat leuke tikken op de hengel en een aardig tongetje is het resultaat.

Simon aan de Waterweg

Vervolgens om 08.00 uur wat grotere tikken en tijdens het indraaien voelde ik het al, dat was zijn/haar grotere broer of zus.

Simon aan de Waterweg

Vanaf dat moment weer een tijdje helemaal niets te zien totdat om 09.00 uur de hengeltop wel heel heftig aan het dansen was Nou niet bepaald een tongen aanbeet. En inderdaad, het bleek een mooie paling te zijn.

Simon aan de Waterweg

Ook leuk natuurlijk. Om 09.29 wat kleine tikjes en dat werd dan ook de kleinste van de dag; wat kijkt dat lieve beestje toch nog vrolijk uit zijn ogen!

Simon aan de Waterweg

Om 09.51 komt tong nummer 3 boven water ( ook geen verkeerde)

Simon aan de Waterweg

en om 10.09 volgt nummer 4, ook weer een mooie!

Simon aan de Waterweg

En ja, deze rakkers zitten er natuurlijk ook nog steeds maar dat viel vandaag reuze mee.

Simon aan de Waterweg

Zo tegen elven maar alvast 1 hengel binnen draaien en de buurman aan de overkant kwam ook nog even een babbeltje maken. Hij was een half uur voor hoog aanwezig en had nog helemaal niets! Was voor hem dus inderdaad vrijdag de 13e. Voor mij was het geen probleem of het moest zijn dat Bertus jr. ( een sleper) nog even roet in het eten kwam gooien. Hij moest zonodig vlak onder de kant voorbij varen. Gelukkig kon ik nog net de hengel grijpen, de lijn knapte uiteraard. Nou ja, voor mij was het een geslaagde ochtend en ik kon met een gerust gevoel naar huis terug rijden. Vrouwtje ook weer blij gemaakt!! Komende zondag ook al weer om 04.30 uur de deur uit maar dan even geen vissen, heerlijk een aantal dagen Lissabon om daar mijn 65e verjaardag te vieren!

Groetjes allemaal

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 14, 2013

  Antwoord

  Hoi Simon,
  leuk verslag weer!
  Volgende keer beter met de boot!
  Prettige verjaardag in Lissabon,
  Groetjes peter

 2. Luc > september 14, 2013

  Antwoord

  Hey Simon.
  Mooi verslag en toch ook wat vis kunnen vangen.
  Gelukkige verjaardag.
  groeten luc

 3. Werner R. > september 14, 2013

  Antwoord

  hoi Simon,

  Ziet er leuk uit dat stekkie!
  Heel wat anders dan strandvissen lijkt me.
  Al bij al toch lekker gevist, hoop dat het mij ook nog gaat lukken van het jaar een maaltje tong te vangen..

  Groetjes Werner R.

 4. gijs > september 16, 2013

  Antwoord

  Lekker gevist hoor. Ik ga vrijdag wederom proberen een tongetje te verschalken. Zitten ze nog diep landinwaarts of zijn ze al richting uitgang aan het vertrekken?

  Groet,

  Gijs

 5. Simon > september 22, 2013

  Antwoord

  Bedankt lieve mensen voor de leuke reacties.
  Ben dus weer terug van Lissabon. Verjaardag aldaar gevierd dus weer een beetje ouder en wijzer geworden…. Dat houdt dus in dat ik komende week in de Waterweg een record tongenvangst ga realiseren, het verslag volgt! Jaja, ik houd de moed erin!
  Groetjes, Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *