Home Bootvis verslagen Vissen op tong en haai, aan de onrust

Vissen op tong en haai, aan de onrust

Advertenties

Beste vrienden, woensdag het weerbericht bekeken en daar werd ik heel vrolijk van, vrijdag zou zeker gaan, om te vissen op haaitjes, bij de keerring buiten, 3 beaufort, uit noordelijke richting en dan afgaand water en kon ik meteen een belofte nakomen, dus een van onze schrijvers een bericht gestuurd, wat volgens mij een beetje genegeerd werd en dus na donderdagochtend om 10 u, nog niets gehoord en toen dixhoorn maar gebeld, om donderdag avond te gaan vissen, met mijn boot, voor de eerste maal, na de te waterlating op 4 juni! Het weer zag er perfect uit, noordelijke wind 2 a 3 beaufort, in de nacht.

Rond 19u ben ik bij Dixhoorn, waar ik mijn bestelde aas op ging halen, 3 ons kweekzagers en 3 ons kleine steekzagers, omdat klein een must is, bij tongvisserij!

De kwaaltjes van de motor waren netjes op gelost door Jeroen, van Zwemer Watersport en ik hoef de sleutel maar aan te raken en hij loopt zo mooi. Ook komt Ron Hekker juist aan gelopen op de steiger, na even bij gepraat te hebben, kan ik juist mee met de opengaande sluis.

Na 20u ben ik op de stek en anker op 16 meter en daar vang ik een hoop botjes en mini wijtingkjes, dus tegen 22u verkassen en mijn stek is al bezet, maar ruimte zat, dus de andere kant van de plaat.

Zo gauw het donkere zijn intrede maakt, gaat het als een tierelier, eerst een prachtige loeiharde haai aanbeet en hij is groot en sterk, met 95 cm op de lat!

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Het eerste uur is het niet normaal, haaien en tong, aan de lopende band, eerst een doublet haai en tong en daarna nog een triplet haai met 2 tongetjes

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Als de invasie van Haai voorbij is, ik vang er 4 achter elkaar, komt de tong, meestal in doublet en er zitten hele leuke bij, tot 35 cm, maar ook hele kleintjes en veel, zo tot een uur of half 1.

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Normaal stop ik op deze tijd of vroeger, maar ik besluit om nu door te gaan, maar had dit beter niet kunnen doen, het enige wat ik nog vang, zijn enkele ondermaatse tongetjes en enkele dikke botten, tot ik om kwart over 2 besluit op te ruimen en vang ik aan de laatste hengel, nog een doublet, met de grootste van de avond.

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Maar ik besluit toch, gewoon naar huis te gaan, met 12 tongen in de emmer.

Avondje tong en haai vissen, aan de onrust

Erg jammer, dat haast alle foto’s, gemaakt met mijn gsm met flitser, erg flets zijn!

Ik heb er ook nog een filmpje van gemaakt, erg leuk, de gevechten met de haaitjes en vooral met een triplet haai met 2 tongetjes.

Geniet ervan!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Henry > juli 6, 2018

  Antwoord

  Hey Peter,
  Verschillende haaikes en 12 mooie tongen,voor 35 cm moet je al ’n flinke pan hebben, is natuurlijk iets waar elke zeevisser van droomt. En we gaan nog niet naar huis betekende dit keer ook nog het grootste exemplaar, wat ’n knoepert!!!
  Als je zo’n verslag leest begint het meteen weer te kriebelen maar eerst ga ik nog genieten van m’n vakantie in de hoop dat met voldoende rust ook m’n rug sneller hersteld.
  Ik zou zeggen, vang ze en tot binnenkort!!!

  Groetjes, Henry

 2. Gino > juli 6, 2018

  Antwoord

  Peter, proficiat met de vangst. Bij ons was het veel minder…3 haaitjes en 1 tong !Ron heeft er nog even aan gedacht om te verleggen maar toch hebben we besloten om te blijven, ja je weet het nooit.?

  Grtjs Gino

 3. jack jozen > juli 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro wat een avond en wat een vangsten ,der zaten wel super tongen bij maar goed dat je door gevist hebt en de volgende keer het schepnet klaar voor gebruik dan krijg de nie zon last van je rug met die gewichten tillen al bij al een super avond groetjes. Jack

 4. jack jozen > juli 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter nu ik abonnee ben van Fishguppy op Youtube krijg ik mooi de filmpjes van jou binnen via mail super. groetjes Jack.

 5. Nico > juli 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter. Alle eerst weer een prachtig verhaal van gemaakt en met ook leuke foto’s er bij en natuurlijk een mooi filmpje.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 6. Alain Tulleneers > juli 8, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter
  Volgens mijn bescheiden mening een mooie visserij.Met afwisseling van verschillende vissoorten.Mooie haai en een flinke pan tongen.Het is al veel minder geweest.Grt.alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *