Home Bootvis verslagen Solo aan de R5

Solo aan de R5

Advertenties

 

Eerst even over gisterenavond, toen ik aangenaam werd verrast door mijn kinderen en aanhang, voor mijn 51ste verjaardag, met een tasje vismateriaal, samen gesteld door Govert, van hengelhuishuijgens , precies allemaal spulletjes die ik altijd gebruik met de boot en in de Waterweg, zoals verzwaarde afhouders, hoekafhouders, wartels, haakjes, amnesia 9,1 kg en noem het maar op, ik werd er gewoon stil van en ga steeds meer beseffen, hoe gelukkig ik eigenlijk wel ben!

Vandaag had ik in de planning staan, een ochtend waterweg, lekker alleen, maar waarschijnlijk nog van de roes van gisterenavond, mijn eigen sinds erg lang weer eens overslapen en ik schrik tegen 06.30u wakker en dat is veel te laat om naar mijn stek aan de waterweg te gaan, omdat hij dan zeker in het weekend al bezet is, dus mijn auto omgekit naar bootspullen en rond 08.30u lig ik in de sluis, naast Jos(duikcharters), hij gaat naar de R1 en ik naar de R5, omdat gisteren wel beviel. Deze maal ben ik alleen, dus vis met een hengeltje meer, omdat ik plaats en aas genoeg heb. Het begin is eigenlijk overweldigend, ik begin met een doublet redelijke wijting, een schar en een maats tongetje.

Solo aan de R5

Solo aan de R5

Solo aan de R5

Vandaag neem ik de grootste schar mee, omdat ik vis bij de buren wil afgeven. Even later komt er een grotere boot naast me liggen, op een 30 meter en daar ben ik al niet blij mee, want dan vis ik na de kentering op zijn anker, dus ik balen en haal mijn anker eruit en ga een 50 meter verderop, dichter op mijn waypoint, in de GPS en dat is meteen weer raak, een doublet, met een leuke tong en schar.

Solo aan de R5

Meteen daarna een doorbuiger op mijn hengel die uptide ligt en ik voel duidelijk het gebonk van een gul.

Solo aan de R5

Het is dan gelijk een gekkenhuis, elke hengel heeft vis en vaak 2 tegelijk, eerst een doublet prachtige schar.

Solo aan de R5

De volgende heeft er een mooie wijting met een grote tong aan zitten en die ging echt lekker zwaar, kicken!

Solo aan de R5

Solo aan de R5

De tong meet 37 cm.

Het is gewoon een hele omdraai tegenover gisteren en ik steek dit op de wind die nu zuidwest is en gisteren oostelijk!

Dan maak ik even een plaatje van de gul en de mooie tong.

Solo aan de R5

Terwijl ik dat doe, zie ik in mijn ooghoek, dat ik weer een gigantische klappen op mijn uptide hengel krijg en deze voelt echt goed aan, gelukkig heb ik de schepzak binnen handbereik, want die is nodig en ik ben altijd blij, als ik hem weer in de boot heb, met die kleine haakjes.

Solo aan de R5

Die zitten dus niet alleen aan de spijkerplaat! Even later vang ik weer een gulletje, maar net te klein, 33 cm, dus hij mag weer zwemmen en gelukkig duikt hij gelijk het diepe in en kunnen we hem volgend seizoen misschien weer haken? Dan valt de stroming langzaam weg en dan komt de vangst nog beter op gang, met een triplet.

Solo aan de R5

Daarna maak ik even een totaalplaatje tot hier.

Solo aan de R5

Dan gaat de boot liggen tollen en dan vang ik weer een erg gemengd triplet.

Solo aan de R5

De kentering gaat snel en ik lig zo weer op de stroming en alle toppen staan weer uitbundig te klapperen, maar mijn pijp is weer leeg en het wordt weer tijd om te stoppen, na net geen 4 uur vissen. Dan blijkt het dat de schar pas los komt op deze stek met opkomend getij, want ik vang een doublet schar en een triplet met 2 scharren en een tong.

Solo aan de R5

Solo aan de R5

De scharren zijn werkelijk erg groot en het doet pijn om te moeten stoppen, maar de tijd dat ik weer hele dagen kan vissen, komt hopelijk nog wel, als het beter in mijn hoofd gaat en als ik misschien een nieuwe nier krijg!

Dan kom ik bij het volgende, het is week van de donor, en we vragen aan iedereen, heb jij al een donorcodicil ingevuld?

Ik ga huiswaarts met een mooie emmer gevuld met 4 tongen, 2 mooie gullen, een aantal dikke scharren en wijtingen, mijn buurvrouw zal weer blij zijn, met een paar maaltjes vis en ik vul zelf ook mijn 3e schuif in de nieuwe aangeschafte vriezer weer! Er komen van de winter toch weer een paar maanden dat er niet gevist wordt en dan kunnen we er veel opeten en weg geven.

Solo aan de R5

We kunnen nu toch wel concluderen dat september/oktober eigenlijk de mooiste periode is om te vissen, met afwisseling van zomer en wintervis.

Dinsdag staat weer ankervissen op het programma met de Big Marlin en de dinsdagploeg, maar dat zal twijfelachtig worden met de windverwachting!

Donderdag met de Hendrik 2 op de Grevelingen met de Eurovissers.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. johan > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Hoi maatje,

  Mooie vangsten wederom.
  Mn codicil heb ik vanaf 1987 en zit in mn rijbewijs.

  groeten

  Johan

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Hoi Johan,
  je bent een voorbeeld voor iedereen!

  Groetjes peter

 3. Wiebe > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Hey Peter,

  Dat is even geleden, leuk verslaq! Donor ben ik uiteraard al sinds mijn 18e, als ik een ongeluk krijg mag je mijn nier hoor šŸ˜‰

  Ziet er leuk uit die stek, ik ben verhuisd en moet nu dus vanuit Tilburg weer eens gaan vissen, dat is toch wat km verder van zee helaas!

  VISgrt, Wiebe

 4. Peter(Fishguppy) > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Hoi Wiebe,
  dat is erg lang geleden, ik kan niet zeggen hoe leuk ik het vind weer eens van je te horen.
  Via internet wat visvrienden proberen te zoeken in Tilburg!
  Ik kom er regelmatig mensen van Tilburg tegen met het vissen.

  Groetjes peter

 5. Maup > oktober 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Gefeliciteerd met je verjaardag,weer een schitterende vangst,wat zou je in de nacht wel niet vangen vooral de tong zou het dan goed moeten doen.Wederom een schitterend verslag met mooie foto’s.

  Groetjes Maup.

 6. Peter(Fishguppy) > oktober 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Maup.
  Bedankt, vind ik erg leuk!

  Wanneer gaan we nog eens samen vissen?

  Groetjes peter

 7. willem(gaatvissen) > oktober 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Knappe vangst weer! En uiteraard ook gefeliciteerd met je verjaardag, van harte!

  Vis Greetz,

  Willem

 8. Johan > oktober 18, 2011

  Antwoord

  Verdomme…vergeten maat sorry,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  groet

  Johan

 9. Peter(Fishguppy) > oktober 18, 2011

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen) en Johan(hunter), bedankt.
  Groetjes peter

 10. rob > oktober 18, 2011

  Antwoord

  peter alsnog gefeliciteerd met je verjaardag een beetje laat maar beter laat dan nooit.

 11. Maup > oktober 19, 2011

  Antwoord

  Hee Peter,
  Ben toevallig gisteren nog geweest in de buurt van Rozenburg.Twee gulletjes van 1 Kg
  een paling 2 botten en een aantal steenbolkjes.Helaas geen tong.Lekker vanuit de kofferbak gevist.Helaas was mijn fototoestel naar de Fillestijnen dus moet je me maar op mijn woord geloven.

  Groetjes Maup.

 12. Peter(Fishguppy) > oktober 19, 2011

  Antwoord

  Hoi Rob,
  bedankt!
  Maup, jij bent wel een van de laatste persoon, bij wie ik ooit zou twijfelen!

  Groetjes peter

 13. Luc > oktober 19, 2011

  Antwoord

  Hey Peter,

  Hartelijke gefeliciteerd met je 51 ƃĀ© verjaardag.
  Ik zie (lees) dat je weer flink actief bezig bent met het vissen. Mooie verslagen met leuke vangsten .

  Groeten,

 14. Peter(Fishguppy) > oktober 19, 2011

  Antwoord

  Hoi Luc,
  dank je!
  Ben jij nog gaan vissen?

  Groetjes peter

 15. kees de vet > oktober 20, 2011

  Antwoord

  hee kanjer gefeliciteerd met je verjaardag wou dat ik zo kan vissen.

 16. Peter(Fishguppy) > oktober 20, 2011

  Antwoord

  Dank je Kees,
  maar jij kan er ook wat van, gezien je laatste Denemarken trip!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *