Home Gastvissers Westkapelle

Westkapelle

Advertenties


Het maakt allemaal niks uit door De Visexpert

Gisteren was het zover, eindelijk was het weer, weer perfect. Dus was het weer eens hoog tijd voor een goeie Tongensessie te Westkapelle. Omdat het weer een tijdje slecht was geweest, heb ik wat speurwerk op internet kunnen verrichten om mijn strategie iets aan te passen. De hoofdlijn van mijn onderlijn veranderd van oranje naar zwart en het geheime wapen voor vandaag een flesje Flavour.


(Stinkt een uur in de wind)

Volgens de man in de viswinkel pak je hier de grote jongens mee, nou ik ben benieuwd of dit kan bijdragen een goeie tongvangst. Het is algemeen bekend dat de tong een goed ruikorgaan heeft, dus moet werken zou je zeggen. Om 20:30 was ik te plaatsen en we hadden een vol deelnemers veld vanavond te Westkapelle. Even voorstellen dan maar. In the right corner iemand uit Limburg met al 30 jaar ervaring op Westkapelle!!!


Een ouwe rot in het vak

In the left corner:

2 ervaren vissers uit Limburg op de achtergrond + vader en zoon uit Bergen op Zoom op de voorgrond. De eerste tekenen zijn dus goed. Waar veel vissers zitten word vis verwacht. Zo denk ik meestal.  Goed alles klaargemaakt en mijn loodjes richting de horizon gesmeten. Na 5 min. gelijk effe gecheckt om te kijken hoe het met de aasdieven zit vandaag. Bij het binnenhalen van mijn hengels word bevestigd waar ik vooraf eigelijk al bang voor was. Blanke haken!!! Dus een teken dat het stikt van de kleine visjes in het water en dat er dus overtollig veel aas in het water beschikbaar is. De ervaring leert mij, dat dit wederom zware omstandigheden zullen zijn en de kansen voor een goeie tongvangst met 60% doen dalen.

Toch bij het opkomende water ontvang ik positieve berichten. “The rookie” in het deelnemers veld heeft al een paling en een tongetje van 32 cm gescoord. Echter blijf het op mijn hengeltoppen stil maar ik begin toch te hopen, dat het vanavond los gaat komen. Dan komt de Limburgse buurman mij vertellen dat hij steenbolleke en een Kreeft heeft gevangen. Leuk maar geen tong!! Onderhand begin ik na het aanhoren van deze verhalen ook te verlangen naar een dag succesje.

Dus de Hengels weer effe checken, iets wat vanavond om de 5 min. moet gebeuren, vanwege de omstandigheden. Dan voel ik iets zwaars aan mijn hengel. De eerste gedachte die bij mij opkomt is een doubletje Tong. Jezus wat draait tie zwaar zeg. De hengel naar achteren getrokken om te voelen of het vis is. Hmmm…voelt meer als een bonk met zeewier. Eenmaal bij de kant voel ik toch dat er iets levens aan mijn lijn hangt. En dan zie ik het.. Ik heb zojuist de eerste kreeft in mijn leven gevangen… Cool zeg…Maar deze jongen is echt pissed off als ik hem eenmaal op de kant heb..Wat me opvalt is dat de kreeft ongelooflijk mooie kleuren heeft..Check de foto’s maar eens even..


Schitterend gekleurd lijf

 


Waanzinnige oranje voelsprieten

Het mooie aan dit verhaal is, dat ik hiervoor net mijn onderlijntje had verspeeld en ik noodgedwongen was overgegaan op mijn stalen afhouders. Iets wat op iedere site word afgeraden. Mijn ervaring tot nu toe is, dat ik er al een doubletje tong op heb gevangen en nu dus ook een schitterende kreeft. Ook bij het vangen van deze kreeft maakte ik geen gebruik van de flavour. Iets wat ik toevallig was vergeten bij het inwerpen. Nu is het onthaken aan de beurt. Deze jongen is echt pissed off. En ik zie ook geen mogelijkheid om samen met hem op de foto te gaan.


Boos…

 


Heel boos…

Dus lijn maar doorgesneden en met de handdoek de kreeft in de tas gedaan. Onder het motto “In de pan ermee!!”. Zo krijg ik bij het vangen van deze kreeft toch mijn shotje adreline. Tis wel geen tong, maar dit is ook cool!!! Zo nu nog een tongetje erbij en ik heb toch een leuke avond gehad, dacht ik bij mezelf. Na 15 min. zowaar een tweede aanbeet. Iets wat toch echt lijkt op een tongenbeet. Om deze beet niet te verprutsen heb ik express 5 min. gewacht en dan begint de hengeltop weer te klapperen. Dit zou weleens tong kunnen zijn dacht ik bij mezelf. Dus hengel gepakt en draaien maar. Wat volgt is een oerlijke ordinaire bot, iets waar ik niet eens mee op de foto wil. Gepakt op mijn befaamde dwarrellijn en wederom zonder flavour.


Oerlelijke bot

Dan zijn mijn buren inmiddels al vertrokken. Resultaat: de drie limburgers gingen naar huis met 1 kreeft, de vader en zoon uit B.O.Z. gingen naar huis met 1 tong en 1 paling. Waarbij de zoon voor de vis heeft gezorgd en ik heb het inmiddels ook gehad. Het water is tot de stenen en ik verwacht niks meer. Het is leuk geweest!!!

Eindconclusie: Het maakt allemaal niks uit. Of je nu vist met flavours, stalen onderlijntjes, verschillende kleuren van de onderlijn or whatever. De Tong moet maar net zin hebben om te bijten. De 2 afhouders en dwarrellijn daar blijf ik bij, want daar geloof ik wel in. Ik denk dat bij deze moeilijke omstandigheden een stek als zoutelande kustlicht het beter had gedaan. Omdat ik denk dat je daar i.v.m. de stroming minder last had gehad van al die kleine visjes die je aas eraf vreten. Maar ook dit is slechts een theorie. We zullen het nooit weten!!!! Reacties staan zoals gebruikelijk weer open!!!!

M.vr.gr.

De Visexpert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *