Home Strand en kantvisserij Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Advertenties

Beste vrienden,

gisteren ochtend 20-07, stond er op de planning om weer eens op de tong te gaan in de Waterweg, na het fiasco van afgelopen maandag, 0,0 in de Voordelta, wat me nog never nooit nie, gebeurd is, was ik stiekem uit op een persoonlijke revance! Was al lekker vroeg wakker en de spullen stonden al in de auto, behalve mijn eten en drinken en een 8 ons kweekzagers, die ik pas voor het wegrijden in de auto laad. Ik had plannen, om niet te ver te lopen, met deze temperaturen en om 4 uur sta ik aan de beoogde stek, een stek uit mijn verleden, waar je op het laatst erg vaak vast zat, maar het is een domper, bezet en er kan maar 1 man staan, dus een 15 tal minuten rijden, naar de volgende stek en daar staat niemand, dus om half 5 liggen mijn hengels te water en ga ik wachten in mijn korte broek en t-shirt en dat in het donker, met nog steeds meer dan aangename temperaturen!

De eerste indraai, alles blank en op een hengel zit ik vast en na even onder spanning te houden, kost het me alleen een haak, dus de reserve lijn erop en weer gaan met die banaan! Ik vis zoals altijd, met een hengel kort bij, met een verzwaarde onderlijn en de andere zonder verzwaring wat verder. Eigen lijk voor ik er erg in heb, na de inworp, op beide stokken, een felle tik en meerde malen, even wachten nog, voor misschien een 2e en dan draaien en op de eerste, met verzwaring, een tong van rond de 30 cm en op de on-verzwaarde, die er wat lang mocht inliggen een doublet, beiden aan de maat.

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Het schiet door mijn hoofd, zou het vandaag gaan gebeuren? Maar wat er ook gebeurt, ik ben nu al een gelukkig mens!

Al snel vang ik een vierde exemplaar, aan de maat.

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Dan is het licht geworden en stopt er een auto en er stapt een echtpaar uit en ze nemen plaats naast mij en ik wil een gesprek beginnen, maar de man spreekt geen Nederlands en de dame een beetje, ze zit op een inburgerings cursus en haar man zit op de vrachtwagen. Ze komen uit Let land. Comuniceren is een beetje moeilijk en ik laat het maar zo, maar ik heb er geen problemen mee gehad, rustige mensen.

Ik vang achter elkaar 3 palingen en de buurman vangt er een, alles gaat terug. Ook nog een paar mooie botten, maar de buren zijn al zo ver, dat ze die ook niet lusten. De buurman vangt een mooie tong en ze tonen beiden hun blijdschap. Het loopt nog niet echt en voor 6 uur, blijft het bij blanke haken en dan ineens op beide hengel beet en weer vang ik 2 tongetjes aan de maat.

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Tegen 7 uur, vang ik 2 ondermaatse tongetjes op rij en ook de buurman vangt een ondermaats exemplaar.

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Ook de buurman zet hem terug, zoals ik. Ik zie dat de buren tegen half 8 gaan opruimen en ze geven nog een onsje zagers aan mij. Als hun in de auto stappen, een werkelijk harde aanbeet en de grootste van de ochtend is een feit, een van 35 cm, een die niet kon kiezen tussen oranje en geel!

Solo, op tong vissen, in de Nieuwe Waterweg

Tegen 8 uur komt het moment zonder stroming en ik ben eigenlijk wel tevreden, met mijn 7 maatse tongen, ben ik lekker bij tijds thuis! Dus om 8 uur ruim ik op en komt er een man op de scooter aanrijden en die verteld, dat er gisteren 2 jongens stonden, die 30 tongen samen hadden en die begonnen pas te vangen om 10u tegen het laag, als een gek beten ze, verteld de man. Maar hij kan me toch niet overhalen om te blijven staan, voor mij is het goed! Ik neem afscheid van de man en stap in de auto en rijd naar huis.

Ik kan niet zeggen dat ik me nu werkelijk scheel gevangen heb aan tong, maar toch was het een leuke visserij voor mij en ik ben dik tevreden en ja als je nog 3 uur langer staat te vissen, vang je waarschijnlijk het dubbele, maar ik ben nu eenmaal niet hebberig, goed is goed! Ik heb alles, op een na, op de on-verzwaarde onderlijn gevangen en redelijk ver, wat normaal hier niet het geval is.

Tot de volgende!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. jack > juli 21, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter al bij al heb je toch een mooie morgen gehad meer voldaan als in de voor delta.De vooruitzichten zijn wel goed denk ik het heeft dit jaar dan wel wat langer geduurd als mijn maatje terug is van vakantie dan gaan wij ze er ook uit sleuren.Het zijn ook weer mooie foto,s zoals altijd goed voor de album groetjes jackie

 2. Nico > juli 21, 2016

  Antwoord

  Hallo Peter. Het verslag stond er zoals gewoonlijk uitstekend op en natuurlijk weer met mooie foto”s van de tong er op. En inderdaad jij bent het nog niet verleerd zo te zien.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. hans de bruijn > juli 21, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter toch weer leuk gevangen en ook mooie tongen zeg je hebt nou eenmaal in je vingers je vangt altijd je maal bij elkaar
  Klasse!!!.Groeten Hans de Bruijn

 4. Peter(Fishguppy) > juli 21, 2016

  Antwoord

  Bedankt vrienden! Het scheelt Hans als je de plekken weet. vind het wel erg jammer, dat ik geen verslag heb gehad van jou, met Ludo? Je weet toch dat je niet op een ander moet vertrouwen voor de foto’s en toch zeker niet op Ludo, want dan kun je lang wachten.

  Groetjes Peter

 5. Frank > juli 21, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Weer vroeg op stap om op de tongen te gaan jagen.
  Gelukkig nu wel betere vangsten ,precies of we gaan twijfelen aan je kwaliteiten.
  Volgende keer weer succes met je boot.
  groetjes Frank

 6. Huib > juli 22, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Knappe vangst! Super dat je de plekken weet te vinden.

  Huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *