Home Gastvissers Mark aan Maassluis

Mark aan Maassluis

Advertenties


Hallo medevissers, Ik was zaterdag avond (17 maart alweer) gaan vissen in de waterweg bij het tunneltje in Maassluis. Toen ik aankwam rond een uur of 21:00 was ik de enige visser te bekennen. Lekker rustig dacht ik. Het water was net aan het opkomen maar de stenen lagen nog helemaal bloot. Het zou om 23:45 hoog water zijn. Er stond windkracht 3 tegen, maar het was lekker droog en niet echt koud. Vanaf 00:00 begon het te regenen en het is niet meer gestopt. Ik had op mijn gemak mijn eerste hengel opgetuigd met whiplash 10/00 en een jojo beaasd met een cocktail van pieren en levende mesheften. Deze lekker ver geworpen met een klapanker loodje van 190g. Vervolgens ben ik een half uurtje later mijn 2e hengel gaan optuigen. Veel beweging was er niet in mijn toppen dus zat ik een beetje te dromen, en zag toen uit mijn ooghoek een mooie doorbuiger. Hij voelde goed aan en ik moest mijn best doen om te blijven doordraaien. Halverwege schoot de vis los en toen bleek dat de haaklijn van mijn jojo verdwenen was. Blijkbaar was 13.6kg niet genoeg. Vervolgens heb ik nog een uur zitten wachten op de volgende aanbeet. Rond 00:10 kreeg ik weer een enorme doorbuiger en dit was weer een zware. Al pompend moest ik hem binnendraaien en kon hem net de kant op trekken. Eenmaal bovenop het fietspad zag ik pas dat het idd een mooie was (ca. 56 cm), en lekker zwaar.

Mark aan Maassluis

Hierna heb ik nog 2 keer een flinke gul aan de haak gehad maar iedere keer brak mijn haaklijn af, terwijl ik ze die avond nieuw geknoopt had. Ik heb toen maar een haaklijn van 18 kg amnesia aangeknoopt, maar hier verder geen beet op gehad. Rond een uur of 3 vond ik het mooi geweest want de kleine wordt gewoon weer om 8 uur wakker… 

Mark aan Maassluis

Suc 6 met de vangsten!

Groeten Mark Faber,Scheveningen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Mark, ben weer erg blij met je bericht!
  Denk dat ik binnenkort ook nog eens ga proberen aan Maassluis!

  Groetjes peter

 2. walter > maart 29, 2012

  Antwoord

  Beste Mark,

  Ik wil as weekend voor het eerst richting maassluis aan de waterweg vissen, ivm met de voorspelde wind richting!
  Maar heb geen idee waar ik aardig kan staan of waar we de meeste kans maken om een visje te vangen!?

  Kan je mij mis wat advies geven?

  Groeten Walter

 3. Meunenmaaier > maart 30, 2012

  Antwoord

  Walter,

  je kan gaan staan op t havenhoofd van Maassluis , daar zit je over t algemeen niet (zo) vaak vast. meer naar rechts tot aan de kering zitten erg lastige stukken tussen vwb materiaalverlies. Probeer t is bij de Poortershaven !

  Neem voldoende lood en onderlijnen mee want ik weet nog goed dat ik enkele jaren geleden voor t eerst daar ging vissen 😉

  Succes!

  gr!

 4. walter > maart 31, 2012

  Antwoord

  Hey Mark,

  Zie net je reactie pas, hartelijk dank daarvoor!
  We gaan morgen de poorterhaven maar is proberen, ben benieuwd!
  Ps heb net extra molens en spoelen klaar zitten maken voor de zekerheid:-)!

  Mark Thanks voor de info,

  Groeten Walt

 5. Peter(Fishguppy) > april 1, 2012

  Antwoord

  Walter bedoelt waarschijnlijk Meunenmaaier?

  Groetjes peter

 6. walter > april 1, 2012

  Antwoord

  Hey Mark,

  Wilde je toch nog even laten weten hoe het gegaan is vandaag ivm je advies!
  Mooie dag gehad, het weer is mee gevallen.
  Niets verspeeld aan de poorthaven, dat is één pluspunt!En een paar vissen gevangen, 1 bot 1 wijting en drie maatse gullen waarvan één rond de 65 cm, daar had ik een hele kluif aan om hem op de kant te krijgen, zweten geblazen, hele mooie vis!!

  Verder waren om ons heen de vangsten erg wisselend, soms niets, soms een paar visjes en een enkeling een aantal gullen!

  Nogmaals dank voor je advies, erg sportief!

  Vriendelijke groeten, walter de Mooij

 7. Meunenmaaier > april 1, 2012

  Antwoord

  Geen dank Walter,

  groet,

  Meunenmaaier 😉

 8. Kees Graaf > april 2, 2012

  Antwoord

  Peter,

  zag dat je bij de selectie NK boot op de Trip-Sr. stond, heb zelf op de Estrella naast winnaar Gerrit koster gestaan.

  gr. Kees graaf

 9. Peter(Fishguppy) > april 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Kees,
  leuk van je te horen en fijn dat je onze site nog steeds volgt!
  Dat was ik niet, ik vis geen wedstrijden meer, sinds een jaar of 8, ik denk dat het mijn naamgenoot van de Edelkarper, uit Bergen op Zoom was!
  Succes in Ijsland!

  Groetjes peter

 10. taxijan > april 8, 2012

  Antwoord

  Mooie Vis Mark !
  Dat geeft de burger weer moet !
  Ik wil het binnen kort ff aan de overkant proberen bij paal 9, maar dat horen jullie dan nog wel .

  Vriendelijke groeten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *