Home Gastvissers Gino, kantvissen Westerschelde

Gino, kantvissen Westerschelde

Advertenties

Hoi Peter,

 

Het visvirus had me weer gestoken dus ik moest gaan. Eerst aas halen bij Dixhoorn in Yerseke en het was weer prima in orde zoals altijd. Dan naar de Sloehaven gereden die stek had ik voor vandaag uitgekozen, echter bij aankomst stond er toch een frisse bries, brr! Toch even een hengel proberen… na een half uur geen tik te zien en ik voelde al enkele vingertoppen tintelen. Ik denk dit gaat het vandaag niet worden… alles de auto in en ben ik naar Terneuzen gereden op het kanaal achter de sluizen… voor de sluizen weken werken en nog een werken. Even een praatje gemaakt met een lokale visser want het was voor mij onbekend terrein… vriendelijke man eigenlijk wel ben dan op een goeie 100m van hem gaan zitten. De vis echter hielp niet echt eigenlijk die visser had het al even verteld… die ene dag is het alles en de andere niets!

Heb gevist van 9.00h tot 13.00h en het resultaat 2 maatse wijting en en de rest gondels. Weer veel geleerd vandaag want het is een totale andere visserij dan op de bekende waterweg hoor. Dus volgende keer beter dan maar.

 

Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 10, 2020

  Antwoord

  Hey Gino, toch weer je onderlijnen van het zeewater laten proeven, maar ook een tegenvallende vangst.
  Maar niet geschoten is altijd mis! Ben wel benieuwd of de wijting al retour gaat vanwege de kou, maar dat verwacht ik niet, denk toch de stekkeuze, hoorde goede berichten van Waarde.
  Groetjes Peter

 2. Gino Briyninckx > december 10, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Stekkeuze zou kunnen maar ik probeer graag nieuwe dingen uit, haaa. En het is er prima zitten hoor…
  Die lokale visser van vandaag wist ook te vertellen Westkapelle volop scharrenbal!

  Grtjs Gino

 3. ies > december 10, 2020

  Antwoord

  halo Gino,
  Zo te zien dezelfde soort vis als in de waterweg dus inderdaad lijkt het mij dan logisch dat je het dichter bij huis probeert. Wat ik mij wel afvraag hoe is het in de richting van Terneuzen zomers met de Tong? lijkt een beetje als dezelfde omstandigheden als de Waterweg met ook een kanaal naar de haven van Antwerpen. Experimenteren met ander viswater en stekken kan leuke resultaten opleveren, in dit geval helaas niet met bevredigend resultaat, maar de aanhouder wint, maar pas op voor te goede resultaten anders verlies je de heimwee naar de Waterweg en weet je straks de weg niet meer .Maar uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen en een grotere maaltijd vis toe gewenst.
  Groetjes ies

 4. Peter(Fishguppy) > december 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino, een beetje pionieren, is natuurlijk helemaal niets mis mee, heel veel respect, daarvoor!
  Denk niet dat je aan de Zeeuwse kant van de Westerschelde de aantallen tong kunt evenaren, maar je kunt er wel hele grote vangen, zomaar als bijvangst, als antwoord op Ies zijn vraag.

  Groetjes Peter

 5. Gino > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies,
  volgens de lokale visser zit er wel tong maar niet de aantallen van de waterweg !Als je er eens 5 tongen op een nacht vangt heb je flink je best gedaan en dit zijn dan de uitzonderingen wist hij te vertellen .Ies geen paniek de waterweg heeft mijn prio als het om de tong gaat hoor ,dus ik keer zeker terug !

  grtjs Gino

 6. Peter(Fishguppy) > december 11, 2020

  Antwoord

  Gino, weet je dat ik er in de jaren 90, hele nachten aan gespendeerd heb, bath, Waarde, Nickershoek?
  1 tong op de hele nacht, daarentegen wel soms 20 palingen en ja in augustus kreeg ik het voor elkaar aan Nickershoek 12 tongen op een getij, maar dat heb ik daarna nooit meer meegemaakt.
  Maar aan Bath, heb ik wel leuk gevangen, nooit veel, was wel overdag op het diepere water bij de bocht van Bath, met laagwater, tussen de 1 en 5 tongen, maar wel was de grootste 45 cm en al begin April, in 2008.
  Dus ze zitten er wel, zoals die lokale aangeeft, maar toch niet, wat wij waterwegvissers gewend zijn.

  Groetjes Peter

 7. ies > december 11, 2020

  Antwoord

  Mooi, weer wat bijgeleerd. Mocht ik dan en keer de hoofdprijs winnen dan kan ik met een gerust hart naar Zeeuws Vlaanderen verhuizen

 8. Nico > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino. Zo zie je maar ieder andere stek is altijd een verrassing zo vang je bijna niks en op een ander plaats
  vang je veel vis. Toch een leuk verslagje er van gemaakt en met mooie foto’s er bij en dus de volgende keer
  heel veel succes dan toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 9. Jack Jozen > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino .
  Zo zie je maar de ene stek is de andere niet maar je weet [ Nooit geschoten is altijd mis ] de volgende keer wel raak groetjes Jack.

 10. Henry > december 11, 2020

  Antwoord

  Hey Gino,

  Menig visser prefereert natuurlijk z’n eigen stekje maar om ‘ns ergens anders rond te neuzen daar is natuurlijk niets mis mee, verandering van smaak doet immers eten!! Wat betreft het eten viel het dit keer jammer genoeg tegen maar toch 2 lekkerbekkies bij de boterham . Hopelijk gaat de wijting nog niet vertrekken, als m’n vriend Sjakie nog ‘n dagje zonder zorgen z’n vrouwtje alleen kan laten zou ik dolgraag dit bewogen jaar nog af willen sluiten met ‘n visdagje.

  Groetjes, Henry

 11. Gino > december 11, 2020

  Antwoord

  Henry,

  het is te hopen voor jullie dat je nog kan voor de feestdagen…want ook het feesten zal minder zijn toch ?
  Het is jullie van harte gegunt ,jullie maken er altijd een prettige dag van en een mooi verslag achteraf altijd leuk te lezen !
  Jaja de andere verslagen lees ik ook graag hoor !! haha

  grtjs Gino

 12. Eldert > december 11, 2020

  Antwoord

  Ha Gino
  Een ding snap ik niet zo, waarom niet gewoon bij den Intel of Waarde 14?
  Voor jou veel dichter bij.
  Naar Terneuzen is haast bet zo ver als naar de Waterweg denk ik.
  Maar goed , dat is jou keus.
  Ieder geval weer gevist en dat is ook heel wat waard.
  Groet Eldert

 13. Gino > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Valt wel mee hoor Terneuzen 35min en de waterweg is 55min.
  Je moet al eens iets proberen toch om nieuwe dingen te ontdekken!
  Als ik al aan het water zit met een hengel ben ik al helemaal ontspannen hoor, natuurlijk vang ik ook wel graag een visje, haha. Ben vorig weekend speciaal naar Waarde gereden… geen visser te zien is toch ook al een slecht teken niet?
  Grtjs Gino

 14. Stefan Groenheide > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino, leuk hoor, zo op een nieuwe stek proberen, ik hou er wel van, toch 2 mooie wijtingen voor de pan, beter als niets. Ik twijfelde recent ook om Waarde eens te proberen (nooit geweest) maar toch maar de mij bekende stekken aangedaan. Alvast succes de volgende keer met je stekkeuze en de vangst!

 15. Peter(Fishguppy) > december 11, 2020

  Antwoord

  Waarde is een plaat, zeer ondiep en de meeste ervaren vissers weten dat er geen vis op ondiep water komt met nachtvorst en koud weer, dat verklaard misschien dat er geen vissers waren, Gino? Ben je er met hoog veweest en op wat voor dag?
  Gr Peter

 16. Gino > december 11, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter
  Was zondag late middag met opkomend… Idd daar is de plaat bij laag helemaal bloot dan!

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.