Home Gastvissers Stefan, tongvissen waterweg

Stefan, tongvissen waterweg

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Na 3 weken niet gevist te hebben werd het weer hoog tijd om weer eens erop uit te gaan. Eigenlijk had ik mijn zinnen gezet op de zomer is op de pier Hoek van Holland of IJmuiden, maar met de noordwestenwind zag ik dat niet zitten en dus werd het een tongsessie in de waterweg met het windje in de rug. Zaterdag 4 ons kweekzagers gehaald bij Wout van Leeuwen en zondagochtend vissen. Omdat het om 01.00 uur hoogwater zou zijn besloot ik de wekker om 02.00 uur te zetten, zodat ik het hele afgaande water zou vissen.

Om 03.00 uur lagen de onderlijnen in het water en beide brachten een mini botje, daarna werd het stil, maar na een mooie rammel kwam rond 04.15 uur een mooie tong de kant op, daar kwam ik voor!

 

Daarna gebeurde er niet veel, zo af en toe een botje, maar veel was het dus niet.

Rond 05.15 uur toen het al licht was ving ik een doublet tong, waarbij 1 ondermaatse die weer zwemt.

 

 

Ik hoopte dat ze nu los zouden zijn en even dacht ik het ook, want mijn andere hengel bracht ook weer een leuke tong.

 

 

Vervolgens werd het toch weer stil, alhoewel ik regelmatig kleine botjes ving en ook ging er regelmatig een krab aan de haak, het was sowieso zaak om constant binnen te draaien en te azen, heel veel vreterij was er en regelmatig kale haken.

 

 

Het aas ging erg hard zo, maar veel hoop op tong had ik niet meer, want de stroming ging er ook uit. Ik zag wel enorm veel kleine visjes onder de kant en zelfs 1 keer was er een klein baarsje aan het jagen vlak.

Er kwamen nog wat enkele en doubletjes bot op de kant.

 

 

Om 09.00 uur ben ik gaan opruimen en heb ik de vis schoongemaakt.

 

 

Uiteindelijk 4 tongen gevangen waarbij 1 ondermaatse, ik had gehoopt op meer, maar denk dat ik gewoon tevreden moet zijn.

De komende weken zal er niet gevist worden vanwege verhuizing en vakantie, maar zodra het weer kan ga ik er weer op uit!

Ik wens iedereen veel suc6 de komende tijd!

 

Groeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > juli 10, 2022

  Antwoord

  Stefan, weer een prachtig bericht, zoals we van jou gewend zijn!
  Toch een maaltje tong, het loopt niet over, maar gezien de minder dan matige vangsten, toch niet echt slecht, zou ik zeggen?
  Suc6 met de verhuizing en hopelijk lezen we je weer snel, chapeau!
  Grtjes Peter

 2. hugo > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Toch wat tong gevangen, niet slecht als je vangst barometers bekijkt hoor! Ik denk dat we het weer met matige vangsten zullen moeten gaan doen. Toch weer een lekkere sessie gevist en wat panvis voor het thuisfront gevangen super man. Veel moed en leute….. met de verhuizing, en succes bij je volgende trip aan het water.

  Groetjes Hugo

 3. ies > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, weer een heerlijk sfeer bericht van een ”die hard” visser die zijn nachtelijke uurtjes opoffert aan de waterkant. Jammer dat het niet helemaal meezat met de visvangst, maar toch de vissoort gevangen waar je voor kwam. Succes gewenst met de verhuizing, we zien je volgende verslag met spanning tegemoet.
  Groetjes Ies

 4. Gino > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Die kan je toch weer bijtellen die tongen… het loopt met de tong zeker niet over dus zeker een mooi resultaat!
  Mooi verslag met foto’s zoals altijd.
  Toch af en toe wat actie op de toppen maar met de verkeerde soort maarja het blijft vis…
  Succes met de verkuis en een prettige vakantie man.
  Succes bij de volgende.
  Grtjs Gino

 5. Eldert > juli 10, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Man man man , wat ben jij een nachtmens zeg . Je hebt er wel wat voor over . Jammer dat die tongenflappen dan niet meewerken mar dat je ze zelf dan zeeer moet zien te verleiden . En dat is je dan toch maar weer gelukt. Succes met de verhuizing , hopelijk voor jou geen 30 graden en een fijne vakantie alvast .
  Groeten Eldert

 6. Leen > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Toch weer een paar mooie tongetjes op de teller
  Groetje.leen

 7. Henry > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Een mooi verslag van je nachtelijk 🐟avontuur. Met het grote aantal 🦀🦀die in een mum van tijd de haken kaal vreten vliegt het aas er inderdaad doorheen. Veel klein spul maar toch 3 tongen voor de pan kunnen haken👍Ondanks dat de meeste vissers er bij zweren dat je tong in het donker moet vangen ook dit keer de meeste tong bij daglicht gevangen!!🤔 Veel succes met je verhuizing en daarna weer genieten aan de waterkant.
  Groetjes, Henry

 8. Nico > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Wat een prachtige foto’s gemaakt en vooral van die Tong. Jij heeft er toch nog in ieder geval gevangen. En dan vanaf in het donker vissen je moet er wel wat voor over hebben. Ook met een leuk verslagje er bij is het helemaal compleet. Voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst dan,

  Groetjes. Nico

 9. Jack Jozen > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan .
  Je hebt de nachtelijke uren toch niet voor niks op ge offert er kwam och weer een panneke tong binnen en zo te lezen hebben ze je de hele nacht wakker gehouden al was het dan niet allemaal tong . Maar je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt met mooie foto,s er bij ik wens je ook een vlotte verhuizing en een mooie vakantie er achter aan alhoewel je het nog wel druk zult hebben als je verhuist.
  Heel veul groetjes Jack.

 10. Stefan > juli 10, 2022

  Antwoord

  Hoi allemaal, iedereen bedankt voor de reacties, het zit zo, we hadden vakantie al geboekt en toen toch vrij onverwacht een huis kunnen kopen naar onze smaak, vakantie kon niet afgeboekt worden dus nu dubbel lol. 20 juli sleutels, 23 Juli 11 dagen vakantie, en 27 augustus verhuizen, ik ga me prima vermaken, maar ook nog een keer vissen in augustus hoor!
  Nu is het aan jullie de komende weken, ze zitten er heus, als je thuis blijft, blijven ze er zitten voor mij!
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *