Home Gastvissers Stefan, vissen aan Hoek van Holland

Stefan, vissen aan Hoek van Holland

Advertenties

Hoi Peter,

Na al een aantal jaren de mooie verslagen op je website te lezen hier eens een visverslag van mij.

Eerst even een kleine introductie, zo’n 20-25 jaar geleden was ik wekelijk meermaals aan de waterkant te vinden, in het najaar op de snoek en verder voornamelijk zoutwatervisserij met vooral een sterke voorkeur voor de zeebaars. Ook regelmatig met pieren op de gul, wijting, schar, zeebolk en bot etc. Dit alles voornamelijk op de pier hoek van holland.

Hier ben ik vandaag weer eens geweest, hw 07.30 en gevist op de kop van de pier aan de zeekant, ziet er misschien lastig uit, maar valt reuze mee als je wat handigheidjes weet. Heb gevist van 07.00-15.00 en de vangsten vielen helaas tegen; een botje, 2 wijtingkjes en 2 scharretjes, alles bij laag water. Wat mij opviel was dat het ondieper geworden was en nagenoeg geen stroming vandaag, niet gunstig dus.

Stefan, vissen aan Hoek van Holland

Stefan, vissen aan Hoek van Holland

Begreep dat er toch ook regelmatig betere vangsten geboekt worden.

Voor degene die het eens wil wagen op de pier van hoek van holland, bij hoogwater kun je prima binnendraaien (wel doordraaien en hengel minimaal 4,5 meter). Bij laagwater zorg je dat je vooraan een flinke zak zand heb gehaald en deze strooi je op een paar makkelijk te bewandelen blokken en vanaf daar kun je dan prima binnendraaien. Parkeren gratis, echter het is een enorm eind wandelen, zelf neem ik daarom een vouwfiets mee. De waterweg kant vind ik wat lastiger te bevissen, er zijn onder water enorm veel opstakels en het stroomt enorm hard, wel ideaal dus voor de zeebaarsvisserij met kunstaas. Het leek me leuk om eens over de pier van Hoek van Holland te schrijven, daar er nooit/zelden een visverslag over verschijnt. Hopelijk hebben jullie er iets aan…

Stefan, vissen aan Hoek van Holland

Groetjes,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 15, 2018

  Antwoord

  Hey Stefan, ten eerste bedankt voor dit mooie verslag en hoop werkelijk dat er mensen zijn die je tips op volgen!
  Ten 2e ben ik erg blij, dat er een verslag is ingestuurd door een van onze vele lezers, waar we nooit of te nimmer van horen en hoop dat dit de doorbraak wordt en dat andere lezers ook eens wat insturen!
  Mooie afhouders trouwens!

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > november 16, 2018

  Antwoord

  Hoi Stefan dat is een mooi verslag en interesante tips mooie foto,s er bij de vangst wat minder maar niet getreurd de goede tijd komt er aan.Hopelijk volgen nog meer verslagen van jou mooi om te lezen .groetjes jack.

 3. Nico > november 16, 2018

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuk dat Jij een vis verslag in heb gestuurd en een leuk verslag er van gemaakt daar, Ben benieuwd naar je volgende verslag en hopelijk met meer vis dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. hugo > november 16, 2018

  Antwoord

  Hello Stefan,

  Mooi verslag van de pier aan de hoek van holland,lijkt mij een mooie plaats om ooit eens uit te proberen,wat de vangst betreft kan niet altijd kermis zijn hè, volgende keer meer succes.

  Groetjes Hugo

 5. Henry > november 16, 2018

  Antwoord

  Beste Stefan,

  Leuk om ‘ns een visverslagje te lezen vanaf de pier. Wij hebben er jaren geleden ook geprobeerd, wel aan de waterwegkant, om wat visjes te haken en niet zonder succes!!
  Helaas is het voor ons ’n pokkeneind rijden en omdat we traditiegetrouw zelf dezelfde dag ons aas steken blijft er weinig tijd over om datgene te doen waar we voor gaan…VISSEN!!!
  Goede vangst voor de volgende keer.

  Groetjes,Henry

 6. Frank > november 16, 2018

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Mooie plaats om te vissen, vooral op zeebaars hoor ik.
  Is wel voor fitte mannen denk ik met dat geklouter over die grote gladde keien.
  Nog goede vangsten en veel succes met die zeebaarzen.
  Groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *